Inlägg

Inlägg som Lonian har skrivit i forumet
Av Lonian
Skrivet av pv2b:

Vill påminna om att Asus service- och reklamationsavdelning är skit, som man kan se i tidigare Sweclockers-artiklar och från denna artikel länkade videos:

https://www.sweclockers.com/nyhet/38832-asus-lovar-bot-och-ba...

Specifikt har Asus försökt lura på kunder för olika produkter, däribland ROG Ally, kostsamma reparationer för små små kosmetiska fel.

Visst, Asus lovar bot och bättring, men det har man hört förr från Asus. Ni väljer själva om ni vill bli försökskaniner för detta. Personligen skulle jag nog hålla mig undan och avvakta för att se om det faktiskt blir bättre, för just spelkonsoller och kontroller kan det ofta bli fel på som behöver repareras, och där är det extra viktigt med fungerande support.

Spekulationer om Rog Ally:s service och anledning till varför det blivit så här kan ha att göra med att de gick ut med ett "billigt" pris på orginal Rog Ally och inte tog i beräkningarna alla service åtgärder som kostar Asus mer pengar. Således höjde de priset på Rog Ally X i stället för att sätta liknande pressat pris igen.

Av Lonian
Skrivet av hakro807:

Det finns grader i helvetet. En PS Vita Slim väger 220 gram och går enkelt att stoppa i byxfickan. Jämfört med den typen av smidiga format är ju både ROG Ally och Steam Deck feta grisar.

Ja det finns ju ännu mindre konsoler som Gameboy Micro också som knappt går att spela på.
Tror dock det skulle kännas rätt perfekt med 500 gram på en sådan stor konsol som Ally och Steam Deck.

På vissa sätt saknar jag de mindre konsolerna som DS och PS Vita då alla spelen är designade för att mötas på en mindre skärm.
Spelar man exempelvis Ori and the Blind forest ser man knappt karaktären. Jag väljer oftast spel på min Steam Deck Oled som
passar bäst för handhållna formatet.

Av Lonian
Skrivet av kelthar:

Svagheten med dem var att man inte kunde spela tusentals olika spel på dem. (Miljontals?)

Med DS så gjorde varenda kotte jag kände som ägde en en softmod och slängde in väldiga mängder av spel. Men klart det finns begränsat utbud av spel på både DS och PSP/PSvita om man inte kör emulerade spel förstås.

Av Lonian

Mitt sug efter orginal Ally var främst beroende på vikt på 608 gram jämfört med orginal Steam Deck 669gram.
Nu har jag uppgraderat till Steam Deck Oled på 647 gram. Att höra att Ally X (678 gram) nu väger mer än orginal Steam Deck får mig att ta än mer avstånd från denna produkt. Nu är det inte rättvist att jämföra med Nintendo Switch på 398 gram men hoppas att i framtiden med Steam Deck 2 att vi kan närma oss 500 gram. Alla produkterna är riktigt imponerande och roliga leksaker men det skall vara bekvämt att spela på i längden. Ergonomin på Nintendo Switch är värdelös, Steam Deck Oled går vinnaren för mig.

Av Lonian

Jag har min dator kopplad till två datorskärmar men även till en Oled 4k tv på 43 tum och 120hz. Ska jag spela gör jag det oftast så att det känns som en konsolupplevelse på tvn med handkontroller. Jag har ett rtx 4090 kort så bild och framerate är så som jag vill ha den. Jag har även konsoler bredvid men där spelas enbart de spel som ej är tillgängligt på pc. Det har blivit allt färre konsolexklusiva spel vilket gjort att jag oftast bara spelar på antingen Nintendo Switch eller Pc. Pcn utklassar både xbox series x och ps5 i bildkvalite. Datorn används större del av dagen men det är först på kvällen jag njuter av spelande med lite mörkare i rummet.

Av Lonian
Skrivet av Knusen:

Jag har byggt datorer i 30 år, har alltid monterat moderkortet först i chassit så det sitter stabilt, sen processor, minnen och grafikkort på sedan. Varför görs det inte nu, är det nåt jag har missat i den senaste tidens utveckling ?

Fungerar det för dig så är det väl bara att fortsätta. Jag har sedan 25 år tillbaka monterat innan moderkortet skall i.

Jag har alltid tidigare monterat på moderbordet, fört in moderbordet och kopplat in grafikkort osv och sist kablar. Men nu vid senaste bygget insåg jag att vissa kablar kommer vara svårt att kränga in så jag fäste dessa redan innan jag förde in moderkortet. Oerhört mycket smidigare att göra så innan annars blir det på tok för trångt utrymme för mina händer.
Det gäller dock att guida in kablarna rätt samtidigt moderkortet skall in men med nuvarande strömaggregats kablar så är de ofta väldigt långa.

Av Lonian
Skrivet av CrazyDriver:

Coolt. Vore ännu coolare om microsofts bakgrundsbilder var i högre kvalité. Lite tråkigt när man har en högupplöst 4K skärm med en sönderkomprimerad bild som bakgrund.

Jag trodde alla bytte sina bakgrunder.

Av Lonian

Som 16 åring praktiserade jag i en datorverkstad och fick bygga en ny dator varje dag. Det kändes då som mitt dröm jobb. Idag finns inga datorbutiker kvar i min stad och jag gick aldrig vidare till att jobba med datorer men sedan 16 års ålder har jag byggt alla mina egna datorer. Idag är jag 42.

Av Lonian

Har aldrig använt twitter men varit tvungen att vara med någon gång då folk länkar dit för att något rykte eller liknande finns där att läsa.

Av Lonian
Skrivet av oRBIT2002:

Trodde jag var den enda på planeten som använde Winamp fortfarande. Man får alltid lustiga kommentarer av folk som känner igen ikonen på desktopen.

Klart jag kör winamp, varför byta lixom?

Av Lonian

Den här utredningen borde väl ha gjorts för flera år sedan.

Av Lonian
Skrivet av Necrophor:

"Bankföreningen föreslår även ytterligare kontroller som att din betalning måste godkännas av en person som du litar på."

Ser genast ett stort problem här om man lever själv/ensam/enstöring, hur går man tillväga om man nu inte har en person man litar på? Om det gäller att flytta hela sitt livs besparingar kan jag förstå det och person ersätts med besök på bankkontor t ex.

Lever man ensam som 86 åring med hemtjänst så kan man även ha tillgång till en godeman som sköter ekonomin.

Av Lonian

Jag har inget emot om det tar lång tid innan Steam Deck 2 kommer. Den skall ge rätt prestanda, hålla rätt batteritid och inte kosta mer än nuvarande Steam Deck. Då får man vänta in tills tekniken existerar.

Av Lonian

När väl Steam Deck 2 kommer så undrar vilken prestanda den kommer få. Kanske som ps5?

Av Lonian
Av Lonian
Skrivet av Swedman18:

Det är inte kul att spela Switch på en 75 tums tv det är nämligen ospelbart på vissa spel som pokemon shield då det är bokstavligen gröt man ser i vissa områden. Dessutom är bakgrunderna tråkiga och livlösa nästan värre än N64.

Nej gör nästa konsol stationär så man inte behöver offra hela spelet för att göra det spelbart

Hur tycker du grafiken ser ut på playstation 4? Det är ju den kraften det kommer bli på nästa Nintendokonsol men möjligen bättre uppskalning.

Av Lonian

Jag förstår inte folk som klagar på att Switch är bärbar. Det är ju bara att låta den ligga kvar i dockan?
Även om Nintendo hade släppt, likt Switch Lite som enbart är bärbar en enbart Dockad Switch/stationär så tror inte jag de hade ökat kraften i den konsolen. PS Vita tv blev ju exempelvis inte kraftfullare? En extremt liten stationär konsol däremot.

Det jag hoppas med Switch 2 är en finare bild när den är dockad. Handhållet lär man säkert inte märka så stor skillnad på pixlarna jämfört med Switch (1).

Av Lonian
Skrivet av Leiri:

Folk skippade Wiiu för att Wii fanns?

Du spelar portabelt. Klart du inte bryr dig om grafiken då det knappt går att se något på den lilla displayen.

Vi som spelar spel på en datorskärm eller TV. Vi bryr oss och Switchens spel ser ut som något för 20 år sedan.

Nu vet vi ju inte hur framtiden ser ut, kanske folk skippar Switch 2 för att Swich (1) finns.

Av Lonian
Skrivet av sp1k3n:

Det finns redan och har funnits ett tag Windows 11 23H2, med flera tabs i utforskaren.

Inte så som jag vill ha det och kunna dra från en mapp till en annan på 2 olika hårddiskar. Då får man öppna 2st utforskaren.

Typ sådär

https://media.geeksforgeeks.org/wp-content/uploads/2022012419403...

Av Lonian

Önskar att utforskaren får möjlighet att ha två tabs öppna samtidigt och inte en tab i taget.