Inlägg

Inlägg som 925a har skrivit i forumet
Av 925a

Hela hemmet är Philips Hue så på den fronten är jag nöjd (lite buggar titt som tätt men annars nöjd) Roliga i det här är att jag faktiskt pluggade det här ämnet tidigt 2000. Då fanns inga smartphones men vi kunde skicka sms till både kaffebryggare och tappa ett badkar med "300 liter x-gradigt vatten för att vara klar 07:00".

Jag skulle vilja göra egna lösningar men programmeringskunskaperna är typ lika med 0 idag och tid finns verkligen inte. Typ "one knapp to rule them all" för mancaven hade varit guld t.ex. (sätta igång all hårdvara, vore sjukt smutt om samma knapp kunde stänga av allt säkert också. Spara all data, stänga av program och sen stänga av hårdvaran)

Av 925a

Ska bli högst intressant o se om 60-coren är kommer kunna fightas med threadrippern och vad den besten kommer kosta. Känns rent spontant att den kommer kosta bra mycket mer.

Av 925a

Om det stämmer så blir det nog ett köp. Jag sitter påtok förlite framför ps5:an (köpte den när den lanserades i hopp om att få spela fallout 5 och elderscrolls 6 på den i framtiden....<insert missnöjd meme här> MS.... (hoppas fortfarande)

Har en rätt skön fotölj i mancaven som skulle passa utmärkt som VR-fotölj!

Av 925a

10 Gbit/s upp och ner, mobiltelefoner/plattor/ps5 etc etc är på ett gigabit-nätverk medans mancaven (arbete) har infrastrukturen för att utnyttja hastigheten.

Digi i Spanien som ISP, 25 euro/månad.

Av 925a

Kör Win 11 Pro på båda mina "PCs". Funkar(t) hur bra som helst. (båda med lokala konton)

Av 925a

DLT tape for the win! Använde jag dagligen när jag jobba som dvd-author...för nu 20 år sen... hah. Finns väl fortfarande inte säkrare än magnetband som backup?

Av 925a

This brings me back...

Minns inte vilket år det va men XP va kung och jag hade en boxx tech dator. Jag hade som rutin att formatera systemet var..typ...3:e månad eftersom jag upplevde att datorn blev seg som sirap efter varje "projekt". Datorn va en Dual Opteron maskin och all hårdvara hade floppy-drivrutiner som va ett helvete att installera. Så fort jag installerade nätverksdrivrutinerna så fick jag typ mer eller mindre upp en popup som sa att "datorn kommer stängas av nu", så den startades om och väl inne i windows kom samma popup upp igen - infinite loop - Tog typ 1 millisekund att få det viruset så efter typ 2:a formateringen så laddade jag ner nortons senaste virusskyddspaket på en annan dator och såg till att installera paketet först innan jag koppla in nätverkskabeln.

...good times... NOT

Av 925a

Första SE va perfekt size. Kunde sitta ner med telefonen i fickan. Helt tappat intresse för telefoner (många år nu) men den funkar som plånbok idag vilket innebär att plånboken som bara innehöll olika kort har försvunnit från bakfickan. Om Ultratunn också innebär att den är i samma storlek som första SE (fat chance...) så blir det ett köp...

Av 925a

Jag har TRX50 av samma moderkort i nya dumburken och det finns 2 saker jag haka upp mig på. Varför inte dubbla 10Gbp? Och min har inte thunderbolt. Trodde intel hade öppnat upp standarden för alla. Har sett ett gäng AMD brädor med inbyggd thunderbolt. Annars väldigt stilrena utan massa RGB trams. Kommer Asus ut med en Proart 5090 så blir det en sån. Eller 2x5080 beroende på hur stor prisskillnad/prestanda - Är väl typ det enda grafikkortet idag utan massa lampor?

Vad är ASMR? (ja, jag är gammal...)

Av 925a

Kan man sätta nyckeln på ett USB-minne? Jag har 2 hårdvarunycklar (dongles) anslutna till min dator för att kunna starta program - Har ju varit en grej i 30 år+. Borde ju vara säkrare än det här? Alla de där alternativen finns väl redan, kanske inte för hemsidor men för inlogg i windows?

Av 925a
Skrivet av Mindfighter:

Samtidigt fattar hon ibland inte att man vill släcka lamporna... Men intressant med klockan, aldrig noterat det själv.

Använder du ”svenska siri”? En av 100 tändningar/släckningar av lampor misslyckas hos mig… på engelska. Har en…(haha, minns inte produktnamnet) små runda apple högtalarna i vardagsrummet o det tar kommandon betydligt bättre än:

dum o dummare här…

Av 925a

Jag ställer mig i led om en ipad med MacOS. Men som andra säger så vill dom ju att vi köper båda. Om MacOS skulle hamna på en ipad så skulle ju appstore köpen dala - O det får ju inte hända... ...

Jag började jobba på en Macintosh G3:a, nästa va en G4:a, sen en G5, sen första Mac Pro'n till sista RIKTIGA Mac Pro'n. Kan sätta pengar på att M4:an slår alla maskinerna tillsammans så rent "kräm"-mässigt så skulle ju en ipad med mac os vara riktigt nice.

Av 925a

1 ensam 1TB systemdisk och sen 110TB externa raids (1 NAS, 3 DAS) Måste dock köpa en snabb scratch disk till datorn. 512GB skulle räcka fint bara den är löjligt snabb (temp data)

Av 925a

Jag hänger inte alls med i svängarna längre men utan att låta alltför korkad… har nått sånt här hänt AMD senaste månaderna? (Fick hem min threadripper maskin i början av april och VILL verkligen inte höra att jag hux flux får ett 30% drop bara för att de tabbat sig)

Av 925a

Jag använder det dagligen för att snacka skit med kompisar över "hela" jorden. Hade en egen Teamspeak server som rullade på en mac mini och hade "redan då" 1gbit uppkoppling så det va givet att hosta den. Gick över till discord för att jag flyttade utomlands och hade en uppkoppling som en svensk skulle skrattat åt år 2000. Gick inte hosta längre. Nu bor jag i ett 3:e land med 10gbit och en mac mini (inte samma mini) som samlar damm som skulle kunna bli en ts server igen.

Har förövrigt använt discord på iphone sen de släppte det och det har funkat galant varje gång.

UI:et är lite för "gulligt" för min del men discord riktar sig till 12åringar och gamers överlag. Men som tjänst så är den helt superb.

Av 925a

Har varit bra sugen på en 42" C2:a i mancaven. Hoppas dom störtdyker i pris nu.

Av 925a

Dagen då VR är "3 body problem" så kommer jag bli soffpotatis på 100% (då det händer så är jag nog ofrivilig soffpotatis på 100%...vid ålder 110). Idagsläget så är största problemet med VR för mig helt enkelt tid... Sitter jag vid datorn jobbar jag, sitter jag på sofflocket så tittar jag på när tjejen spelar nått eller så kollar vi serier.

Av 925a

Min stol är nog den sak som kostat minst. Tror den kostade runt 4000kr när jag köpte den tillsammans med bordet som kosta 12000kr, men bordet är forfarande billigare än "min mus" som är en A3 ritplatta och den kostade mindre än mina högtalare.

Jag började spela world of warcraft med ritplatta (funkade hur bra som helst, spelar fortfarande alla spel som går att spela, typ diablo)

Jag har en MS intellipoint optical 1.1 som hängt med sen urminnestider (ser ny ut) som används vid fps spelande men de händer vääldigt sällan numera (kommer dock köpa helldivers i helgen)

Av 925a

Spännande. Väntar på 5090 för nya arbetsdatorn men det kommer nog bli en match mellan 2st 5080 och en 5090. Efter timmar av forumläsning så lutar det åt 2st 5080 (baserat på prestandan på 2x4080 vs 4090) Ska bli spännande o se vad benchmarksen säger om nästa generation.

Av 925a

Jag gick alldeles nyligen från midi till fullstort (atx->”eatx”) har båda under skrivbordet just nu och midi ser löjligt liten ut i jämförelse. Storlek spelar inte så stor roll då jag kommer bygga ”serverrum” o ha datorn ett gäng meter från mancaven. Jag jobbade på en onyx 2 tidigt 2000 - det kan man kalla fulltower.