Inlägg

Inlägg som OldSchool297 har skrivit i forumet
Av OldSchool297

XZ3 har android 10, de fungerar otroligt bra ännu, 4gb ram. Behöll den pga böjda skärmen. De verkar som att de flesta nya Sony's har aluminium ram. Vilka är de mest exklusiva Sony's?

Av OldSchool297

49" AOC Gaming AG493QCX med fjärrkontroll.

Jag efterfrågade en skärm som hade fjärrkontroll på detta forum för ett tag sedan, hittade en nu. Är denna något att rekommendera för priset? Spelar sällan spel så denna skulle vara mer för media.

https://www.proshop.se/Skaerm/49-AOC-Gaming-AG493QCX-3840x108...

Av OldSchool297

Någon som vet vart Ultra USB Power is supported on USB3_234 port finns? de framgår inget i manualen.

Av OldSchool297

Sony Xperia med aluminium ram och krökt skärm.

Har en Sony Xperia XZ3 H9436 med side sensors. Skärmen är inte helt rak utan krökt ner till sidorna, glömde vad de kallas för. Finns de fler Sony's med denna typ av skärm? De finns så många modeller så jag vore tacksam för information om vilka modeller från 2018 och uppåt som har aluminium ram.

Sony Xperia 5 III
https://www.gsmarena.com/sony_xperia_5_iii-10851.php

Av OldSchool297

Tack för vägledning, allt började att fungera i det vanliga marknätet senare.

Av OldSchool297

Iphone 6 senaste ios.

Har en gammal men kan inte skapa Apple id och kan då inte använda Apple store. Antar att alla appar kostar då man inte kan regga utan 💳 . Hur installerar man apk appar manuellt? Har aldrig haft en Apple innan.

Av OldSchool297

Vanliga tv sändningar, borta? Utan kort.

Har en vanlig tv med sagem box på jobbet, utan kort, Har innan kunnat sett på Tv4 men nu fram kommer inga kanaler, har de slutat att visa fria kanaler utan kort? 6an fanns innan med men den togs bort. Har testat att starta om boxen.

Av OldSchool297

Program som håller index över filer, tex efter man kört chkdsk och filer saknas. Jämförelse.

Finns de något sådant? Till den datorn som de gäller så finns Windows 8.1 pro installerat. Såg snabbt i kommandotolken att en del filer var ophran och att ca 20gb saknades, en del filer visade med 0 i storlek så de var bra att i alla fall filerna fanns kvar. Var tvungen att starta om och köra chkdsk offline och då syns ingen information. Var klantig nog till att inte stänga av datorn när strömmen gick efter åska.

Av OldSchool297

Det var min egen dumhet. Kartongen var NR510E men routern en B818-263 routern är från 2020. Tänkte inte på det. Så kan det gå när man inte är vaksam.

https://nya.elgiganten.se/product/datorer-kontor/natverk/rout...

Av OldSchool297

Zyxel NR5103E vs Huawei e5878s-32.

Har noterat att Huawei e5878s-32 4G pocket router fungerar bättre till nedervåningen när den klarar av 200 Mbit/s 2MB/2000kb på natten och Zyxel 100-140 Mbit/s. 1Mb-1.4MB/1000.1400kb. De borde vara så att Zyxel skulle uppnå högre när den är nyare. Finns det någon inställning i Zyxel så den kan fungera snabbare till nedervåningen?

Av OldSchool297

Rengöra skärm.

Hur rengör man en skärm när speciellt medel för det inte finns tillgängligt? Har märkt att med vanligt papper och kallt vatten så blir de transparenta vatten linjer. Svårt att få bort.

Av OldSchool297

Värt att tänkas över, hur fungerar det om båda mos fläktarna skulle sluta att fungera, stänger moderkortet ner sig som skydd?

Av OldSchool297

Asrock Z590 OC Formula.

Noterade att mos fan 1 var stilla men temp låg på runt 34 ändå. Petade lite på fläkten och den snurrade igen, moderkortet blev köpt i Maj 2023 och hade samlat på mig alla andra delar i oktober, en första start gjordes i oktober så de förvånar mig att ena fläkten ska krångla efter så kort tid. Har inte heller haft datorn igång 24h. Förmodar att de inte skulle vara de minsta bra om båda 2 slutar att fungera, stänger moderkortet ner sig själv om de blir för varmt? Finns de ersättnings fläktar att köpa? Fann inga med en snabb sökning. Moderkortet har en lcd display och såg att mos fan 1 snurrar 2045-2145 mos fan 2 2575.

De ser större ut på bild.

https://i.imgur.com/2FGOfkQ.jpeg

Av OldSchool297

Har inte de flesta nätaggs funktionen så de stängs av auto när de blir för varma?

Av OldSchool297

Har kollat och det är en 2 pin och förmodar då att den inte är reglerad med hastighet då det brukar vara 3 kablar. Det borde även fungera med en 3 pins om man klipper av kontakten och sätter dit den gamla med 2 pin. Kontakten till fläkten sitter långt i från de stora kondensatorerna. Cooler master borde ha funktionen så nätagg stänger av sig om fläkten slutar att fungera?

Av OldSchool297

Testade USB 3.2 Gen 1+Quick charging porten men har enbart en vanlig USB C kabel till en snik laddare. Förmodar att man behöver en mer speciell för att uppnå full laddning? Får enbart upp att telefonen laddas långsamt. Prövade med en äldre Sony Xperia L3 och laddningen tog 6 tim, med en Sony Xperia XZ3 så fungerar det bättre. 700-900mA. 26% på en timme.

https://sv.manuals.plus/aoc/aoc-g2-cu34g2x-bk-computer-monito...

Av OldSchool297

Palit GeForce RTX 4080 GameRock - Midnight Kaleidoscope.

Det är ett unikt kort till designen. Liknande rgb kristaller som till ramminne G.Skill Trident Z Royal Series. Hur får man grafikkortet placerat som på bilden. Är de ett adapter kort till moderkortet som man fäster grafikkortet i?

Av OldSchool297

Har koll på det, det gäller enbart ett fläkt utbyte. Stora kondensatorer nuddar jag aldrig vid. Hade i lite olja i bak pluggen till fläkten och de var en 2 pins. Var noga med att inte hållaren till fläkten nuddade vid den stora kondensatorn, de var mer eller mindre omöjligt att lyckas med men var försiktig ändå.

Av OldSchool297

Med tanke på att ett minneskort inte kan räddas så börjar jag tvivla på att denna disk går. Har en annan disk som förlorade mft tabellen så dd rescue kan nog fungera till den? Fungerar det bättre emot att söka på disken direkt? Diskarna är hela till andra disken men mft tabellen blev fel så hälften av filerna försvann. Verkar inte finnas dåliga sektorer. Har ej heller skrivit någon data till disken.

Av OldSchool297

Kostnad för rädda data.

Någon som vet vad den ungefärliga kostnaden för att rädda en hårddisk på 80gb som har grova repor intil fästet som håller fast skivorna. Reporna är några mm breda, var tvungen att öppna disken snabbt för att se. De är en disk som är trasig sedan flera år tillbaka.