Inlägg

Inlägg som naaw har skrivit i forumet
Av naaw

Jag gav upp och installerade om Windows istället. Insåg att det var det snabbaste sättet att få det löst.

Av naaw

ställer mig tveksam till det. Jag har varit noga med att se till så att inte välja att det ska få administrera hela min enhet (bara logga in på applikationen). men visst, misstag kan ske.
Dock har jag inte installerat någon programvara eller korrigerat några systeminställningar eller liknande där denna fråga skulle ha dykt upp sedan jag sist sparade en återställningsnyckel och då sparades den på mitt microsoft konto.

Så jag tror nog att det är något annat som har ställt till det.

Dessutom säger ju windows att jag inte är domänansluten.

Dock är jag lite osäker på vad som räknas som "lagt till ett arbete/skol-konto", men jag har inte lagt till det i inställningarna i windows. De enda gånger jag angett mitt microsoft 365 konto är när jag installerat office programvarorna och anslutit till onedrive. och då som sagt varit noga med att inte låta det administrera hela enheten.

Av naaw

Windows vill bara ladda upp återställningsnycklar till Azure AD

jag är inloggad i windows med ett microsoft konto (privat).
Och jag har lagt till ett arbets/skol-konto för användning till mitt microsoft 365 (excel, word osv..)

Av någon anledning så när jag skapar nya virtuella diskar och aktiverar bitlocker så står det nu "ladda upp till azure ad" istället för "ladda upp till microsoft konto" när man ska spara återställningsnyckeln.

Och mycket riktigt så hamnar återställningsnyckeln istället i mitt microsoft 365 konto istället för mitt microsoft konto (privat).

någon som har några förslag på hur detta kommer sig? måste vara något som ändrat sig eller som jag råkat ändra av misstag för när jag aktivera bitlocker på diskarna på datorn sist och sparade nycklarna så sparades det till mitt microsoft konto (och då stod det ladda upp till microsoft konto och inte azure ad). men jag har inte lyckats hitta vad det är som gör att windows vill använda mitt microsoft 365 konto till det här.

kan väl tillägga också att under "inställningar/konton/åtkomst till arbete eller skola" i windows 11 så står det att jag är "ansluten via "min mail adress" och "Ansluten till Entra ID för min domän". Men väljer jag koppla från så får jag bara information om "Den här datorn är inte ansluten till en domän".

Av naaw
Skrivet av Patrik356b:

*host* https://www.bleepingcomputer.com/news/microsoft/mysterious-bu... *host*

OneDrive har ju rapporterats ha liknande problem, så därför använder jag inte OneDrive.

Men annars är molnlagring inte så dumt. Använder google drive för att jag manuellt har bättre kontrol över lokala filer.

Har inte tid att läsa igenom det där, men ser vid en snabb överblick inte ut att ha med detta att göra?
Jag gick från google apps/g-suite/workspace för ett par år sedan till microsoft 365 och håller inte alls med dig.

Kan väl tillägga att jag aldrig någonsin haft ett enda problem med min onedrive/sharepoint, så dessa problem du säger att onedrive har, är inget som påverkat mig åtminstone. men nu handlade ju detta om microsoft konto för OS och man måste ju inte använda onedrive bara för att man har ett microsoft konto för att logga in i windows (bortsett från synken då om man väljer att använda det)

Av naaw
Skrivet av Hubertus:

Så är man kritisk mot något du gillar så är det gnäll? Vuxet.

Nej det var inte vad jag skrev och det vet du nog också.
Vuxet.

Av naaw

Jävla gnäll på folk här. Använt Microsoft konto i flera år och jag lever fortfarande. Gissar att ni dessutom sitter på konton till antingen Apple eller Google för telefoner och ser fördelarna med det.

Av naaw

Vänta lite här nu. Stopp. Var det 10 år sedan Windows 10 släpptes?! Att det var så länge sedan alltså.. Nu känner jag mig helst plötsligt väldigt gammal. Får bli en tröst-virre ikväll.

Av naaw
Skrivet av ExXo:

Har säkert inget med ditt problem att göra men för mig dog också webui, men då hade PCI platserna skiftats om, tror jag stoppade i ett nic till, så då hade inte min hba blivit pci passthrough till truenas utan inbyggda ethernet porten som webui binder sig till... Så behövde lösa det i shell...
Ska väl vara löst i ver 8 nu dock

Ok, nej jag har inte bytt något. Det enda jag gjorde var att köra en uppdatering i WebUi. Och jag kör redan version 8.

Av naaw

Jag köpte en hp mfp m477fdw för nästintill exakt 6 år sedan. Har inte behövt köpa ny toner än och slår man ut kostnaden på dessa år så är det cirka 60:-/mån (+ några kronor för billigt papper). Och den rullar på fint fortfarande.

Av naaw
Skrivet av scienta:

Vågar sätta en peng på att det är TS själv, då tidstämpeln är exakt samma.

Ser ju ut att ha något med Intel GPU drivare att göra: https://www.kernel.org/doc/html/latest/gpu/i915.html

Om meddelandet nu försvinner och kommer tillbaka - kan du fortfarande surfa in på servern/pinga/ssh? Det kanske bara är så att video output blinkar.

Alldeles riktigt, det var jag som skapade ett konto där för att maximera mina chanser till en snabb lösning.

Men, efter ett par omstarter så bootade den upp normalt igen. Hur? inte en aning? Varför? Vet inte.

Så... det lär väl hända igen. Får väl kolla upp det där med att köra någon annan kernel, eller hoppas att det kommer en uppdatering snart som man vågar köra in.

Och nej, det gick inte att "surfa in på servern", inte pinga, inte ssh. Den hade ingen kontakt annat än om man anslöt en skärm så man kunde se meddelandet. Och när jag spammade ESC för att komma till bootmeny så ville den inte visa något på skärmen alls (ingen signal).

Av naaw

proxmox bootar ej efter uppdatering

Körde en uppdatering av proxmox genom Web-UI och sedan en reboot (då det var en kernel update med i uppdateringen).
Men sen kom proxmox aldrig upp igen.

visar snabbt följande, som sedan försvinner, och kommer fram igen osv osv:

welcome to the proxmox virtual environment. please use your web browser to configure this server - connect to: https://192.168.1.174:8006/ proxmox login: [ 88.906884] i915 0000:00:02.0: [drm] *ERROR* DPLL 1 not locked

och jag hittar ingen lösning på vad som är fel eller hur jag löser detta.
Så hoppas väl att någon här har stenkoll på hur jag löser det.

Av naaw
Skrivet av Pitr-:

Är du säker på att din Synology är uppdaterade till DSM 7.1? Det finns nämligen stöd för OneDrive for Business i Cloud Sync, åtminstone i DSM 7. Jag testade just att sätta upp detta mot min jobb OneDrive vilket synkade alldeles förträffligt.

https://www.rockhost.se/wp-content/uploads/2024/01/Cloud_Sync_OneDrive_For_Business.png

Edit:
Det finns även stöd för att sätta upp synkronisering mot Microsoft Sharepoint för att exempelvis kunna skanna in filer direkt till en mapp i en Microsoft Teams-grupp.

Ja, jag är säker på att jag kör senaste versionen av DSM. Jag är dock inte helt säker på att jag har rätt styrka på mina glasögon. Såg inte det alternativet när jag testade, ska kolla i morgon igen och återkomma. Tack!

Av naaw

Synca Synology nas folder till OneDrive business?

Någon som har en bra, smidig och stabil lösning för att synca en mapp på en synology nas mot ett OneDrive for business konto?

Cloud sync som nämns i flera resultat på Google fungerar bara mot OneDrive (ej business).

Det jag vill åstadkomma är att ha ett share på mitt LAN som skrivaren har åtkomst till, så jag kan scanna dokument till ”en nätverksmapp”, som då alltså finns på nasen och syncas upp mot OneDrive for business, så att jag slipper starta igång datorn när jag ska scanna.

Har en HP laserjet som tyvärr inte har någon ”app” för OneDrive eller liknande, annars hade jag självklart scannat direkt mot OneDrive for business i stället.

Av naaw
Skrivet av Gunvald Larsson:

Förlåt, var lite tidigt på morgonen.
Vad jag menar är har du "portforwardat" servicen?
Typ såhär.

services: rproxy: image: traefik:latest ports: - "80:80" - "443:443" - "2456:2456/udp" # (Optional) Expose Dashboard - "8080:8080" # Don't do this in production! - "8082:8082" # Prometheus

Har dock lite svårt och tyda din setup och vad vill åstadkomma.
Kör allting på samma host?

Ja, alltså alla de containers som ligger i custom bridge network har jag inga som helst problem att komma åt genom hostens IP när det gäller deras web-ui (ej port 80) från andra enheter på samma subnät som hosten.

Och alla containers i samma custom bridge network hittar varandra med tex hostname (när jag tex lägger till qbittorrent i download Client på radarr/sonarr.

Och ja, alla containers kör på samma host i antingen host network, custom bridge network eller macvlan.

Jag vill, som jag tidigare skrev, kunna köra qbittorrent i macvlan istället (och även nginx-proxy-manager för den delen) och kunna lägga till qbittorrent i tex sonarr och radarr (som ligger i custom bridge network). Och i förlängningen sedan även köra nginx-proxy-manager i macvlan (men det funkar inget vidare med overseerr nu av någon anledning).

Av naaw
Skrivet av Gunvald Larsson:

Har du exponerat containern/servicen för Containern som ligger i macvlan nätet?

har tyvärr svårt att tyda vad du menar. exponerat på vilket sätt?

Av naaw
Skrivet av Ase:

hoppas de ej släpper på playstation om så blir det ett köp

Haha, håller helt med dig. Allt fokus på en Xbox series x version.

Av naaw
Skrivet av DasIch:

Rockstar har över 2000 anställda. De kan om de vill.

Du är allt bra rolig du om du tror att två olika team kan bli klar för release exakt samtidigt med exakt samma kvalite på spelet vid release. Men jag känner att den här diskussionen inte leder någon vart och inte tillför tråden något. Så jag tackar för mig.

Av naaw
Skrivet av DasIch:

Rockstar har resurserna att göra båda sakerna samtidigt.

Nej, ingen utvecklare lyckas alltid vara klara med utveckling av spel till flera plattformar exakt samtidigt. Kommer alltid vara någon plattform som blir klar senare/tidigare. Och således får en release vänta tills båda/alla plattformar är klara för release. Eller så släpper de ändå, och en plattform får lida av buggar vid release och annat otrevligt.

Av naaw
Skrivet av DasIch:

Påverkar det dig på något sätt negativt om det utvecklas för både konsol och PC, och släpps samtidigt?

Ja. Ser hellre att de lägger 100% fokus på konsolversionen och får ut den så snart som möjligt, istället för att försena release pga att de ska utvecklas och göras klart för ytterligare en plattform.

Av naaw
Skrivet av DasIch:

Hoppas det inte blir ännu ett konsolspel i första hand. Annars blir det inget köp från mig.

Hoppas det blir ännu ett konsolspel i första hand. Annars blir det inget köpt från mig.