Inlägg

Inlägg som Bigby-Wolf har skrivit i forumet
Av Bigby-Wolf

Rick möter Todd

Rick är en rymdutforskare som har fått i uppdrag att utforska en främmande planet som kallas Zeta-9. Han landar på planeten och hittar ett gammalt skepp som ser ut som ett rymdskepp från Fallout-serien. Han går in i skeppet och möts av en hologram av Todd Howard som säger: "Välkommen till Fallout 76: Galactic Edition. Det här är det största och mest ambitiösa spelet vi någonsin har gjort. Du kan utforska hela galaxen, interagera med andra spelare och skapa din egen historia. Och det bästa av allt: det fungerar." Rick blir nyfiken och börjar spela spelet, men upptäcker snart att det är fullt av buggar, glitches och kraschar. Han försöker logga ut, men inser att han är fast i spelet och kan inte komma ut.
[imgf id="17356" key="092FAE1F-60CE-46FE-B3C3-31178A8B5A5F"

Rick inser att han måste hitta ett sätt att bryta sig ur spelet och återvända till verkligheten. Han börjar leta efter ledtrådar och tips i spelet som kan hjälpa honom. Han stöter på andra spelare som också är fast i spelet, men de är antingen galna, fientliga eller ointresserade av att samarbeta. Rick får reda på att det finns en hemlig bas på en annan planet där Todd Howard håller till och övervakar spelet. Rick bestämmer sig för att försöka ta sig dit och konfrontera Todd. Han lyckas stjäla ett rymdskepp från en annan spelare och flyger mot planeten där Howards bas ligger. Men när han närmar sig planeten, blir han anfallen av en massa fiender som försöker stoppa honom. Rick kämpar sig igenom dem, men märker att hans rymdskepp börjar falla sönder på grund av alla buggar i spelet. Han ser också att planeten är täckt av ett stort sköld som hindrar honom från att landa. Rick måste hitta ett sätt att ta sig igenom skölden och in i basen.

Rick kommer på en idé: han använder sin hackerfärdighet för att hacka sig in i spelets kod och ändra några parametrar. Han gör så att hans rymdskepp blir osynligt, snabbare och starkare. Han gör också så att skölden blir svagare och luckrigare. Han lyckas smyga sig igenom skölden och landar på planetens yta. Han ser ett stort torn som sticker upp ur marken, där Howards bas ligger. Han tar sig in i tornet och letar efter Todd. Han hittar en dörr som leder till Todd Howards rum, men den är låst med ett lösenord. Han försöker gissa lösenordet, men misslyckas. Han ser en skylt på dörren som säger: "Ledtråd: Det är mitt favoritspel." Han tänker på alla spel som Todd Howard har gjort, och försöker skriva in dem som lösenord. Han provar "Fallout", "Skyrim", "Starfield", men inget fungerar. Han ser en annan skylt som säger: "Tips: Det är inte ett av mina spel." Han blir förbryllad och undrar vad Todd Howard menar.

Pong! Självklart är det Pong, världens första datorspel som Todd tycker är det bäste spelet någonsin, ironisk noga för att vara bug-free.
Rick hittar slutligen Todd Howard i ett stort rum fullt av datorer och skärmar. Todd ser ut som om han inte har sovit på flera dagar, och är helt uppslukad av sitt spel. Han märker inte ens Rick när han kommer in i rummet. Rick går fram till honom och ropar: "Todd Howard! Du måste sluta det här! Du har fångat mig och tusentals andra spelare i ditt buggiga spel! Du måste låta oss gå!" Todd Howard vänder sig om och ser Rick med ett leende på läpparna. Han säger: "Hej, Rick! Vad kul att du har kommit hit! Jag har följt din resa genom spelet, och jag måste säga att du är en fantastisk spelare! Du har klarat av alla utmaningar jag har lagt framför dig, och du har kommit ända hit till mig! Jag är så imponerad av dig!" Rick blir förvirrad och arg, och säger: "Vad pratar du om? Det här är inte ett spel, det är en mardröm! Du har skapat ett monster som har förstört många liv! Du måste stänga av det nu!" Todd skakar på huvudet och säger: "Nej, nej, nej. Du förstår inte. Det här är mitt livsverk. Det här är mitt mest personliga och innovativa spel någonsin. Det här är ett VR-spel där man kan uppleva hur det är att vara Todd Howard. Du har fått en unik chans att se världen genom mina ögon, och spela mina spel. Och du vet vad? Jag har en överraskning till dig. Jag har gjort en speciell version av spelet bara för dig. En version där du kan vara Todd Howard. Vill du prova?" Rick blir chockad och skrämd, och säger: "Nej! Aldrig! Jag vill inte vara Todd Howard! Jag vill vara Rick! Jag vill ut ur det här spelet!" Todd säger: "För sent. Du har redan accepterat mitt erbjudande. Det står i det finstilta på kontraktet du skrev under när du började spela spelet.

Du är nu officiellt Todd Howard. Grattis!" Rick ser ner på sina händer och ser att de har förvandlats till Todd Howards händer. Han känner en skarp smärta i huvudet och hör Howards röst i sitt sinne: "It's me, Todd." Rick skriker i förtvivlan och faller ihop på golvet.

Lycka till i Starfield allihoppa!!