Inlägg

Inlägg som Kronofogdens har skrivit i forumet
Av Kronofogdens
Skrivet av Dinkefing:

Vad har hänt med AMD? Förr kom de ut med prisvärda kort för sin prestandaklass.

Tycker också det är knasigt, detta kort borde ligga på 1800:- till 2800:- prisklassen tillsammans med RTX 4060, men dagdrömma går ju, och är gratis tillsvidare.

Av Kronofogdens
Skrivet av metalmac:

Det är ju bra för Arc ialf att AMD inte lägger något större krut på att plocka marknadsandelar, trotts Nvidia har lämnat dörren vidöppen.
Får se om Battlemage kan komma in i den här prisklassen med ett bra kort under året.

Tror ingen vill köpa Intel GPU'er om man är rädd för ''dåliga'' drivrutiner.

80% lirar med Nvidia och bojkottar AMD pga just ''dåliga'' drivrutiner ryktet lever kvar än från 2010.. så att Intel tar mer mark på GPU-marknaden är nog inget man kan förvänta sig.

Av Kronofogdens
Skrivet av zipmiX:

Man känner sig skapligt blåst när man väl (efter många år) bestämde sig för att köpa ett 4070 ti. Det var det budgeten tillät, och så nu kommer 4070 Ti Super och är BILLIGARE än det jag köpte. Orkar inte med sånt här.

RX 7900 XT fanns även då.

Dock så förespråkar du säkerligen DLSS och förlitar dig på att Nvidia kommer att fortsätta att utveckla DLSS 3 framöver även när DLSS 4 anländer..

Så du har ingen annan dig själv att vara sur på.

Av Kronofogdens

Ang batteritiden, svaret är ja.

Fläktarna är också, tyvärr.. ja, även om det är en aning högljudd så är det en klar förbättring mot bärbara datorer från 2016 och bakåt.

Håll koll på hur gångjärnen är tillverkade, många tillverkare snålar på denna mekanik och gångjärnen går i sönder om man inte öppnar upp locket från mitten eller båda hörnen på en gång, man ska INTE lyfta upp locket från ena hörnet bara, det tär som fan på mekaniken.

Av Kronofogdens
Skrivet av Zyzlite:

Det finns på konsol!

Inte till PS5, Xbox och PC är typ allierade.

Playstation-fanatismer som är mest inne på ''PC är döende''

Av Kronofogdens

Uhm, Hallå?! PC plattformen är väl döende?! Eller vad sa nu alla konsolfanatiker?

Av Kronofogdens

Blir jag klassad som en Weeb om jag spelar detta lir?

Av Kronofogdens
Skrivet av Awsmkiid:

Om du fortfarande kör HDMI via grafikkortet så kan jag rekommendera och uppdatera hdmi drivarna, minns att jag fick göra det när jag hade ett 1080.

Hur uppdaterar jag mina HDMI-kablar?

Av Kronofogdens
Skrivet av ReconHavoc:

Ja, tyvärr är det så. Att göra ett informerat köp innebär att man måste vara insatt om de flesta komponenter. Kan kännas överväldigande ibland. Och så fort man slutar hålla sig uppdaterad ett tag kommer det nya generationer hårdvara som gör att man måste börja om från början igen.

Man skulle kört på konsol istället kanske

Fast.. du behöver inte uppgradera din dator lika ofta om du ska nöja dig med konsolsettings på spelet.. 30FPS och medium på grafiken.. FSR på performance etc etc..

Du tror väl inte att PS5'ans GPU som är likt en 5700XT/6600XT kan mäta sig med dessa monster? Hehe.

Bra försök dock

Man behöver inte alltid ha det senaste inom PC världen för att mäta sig med PS5'ans 3700X CPU och 5700XT hårdvara. Ja, 3700X följer med till PS5-Pro också, så..

Sen om du är trött på att vara påläst ang PC-hårdvara, ja då är det en annan femma, det är upp till var och en hur man känner så du kanske är en konsolmänniska som bara vill lära sig 1-2-3-4-5, då Xbox har även ett riktigt krångligt namnschema.