Inlägg

Inlägg som MsaSii har skrivit i forumet
Av MsaSii

Tack för det långa svaret! Tyvärr är det mesta du skriver om VLAN mm. högt över min kunskapsnivå. Jag har jobbat med IT många år, men aldrig behövt lära mig nätverk.

Den applikation jag pratar om finns en ideell förening, vilket gör att det inte finns någon tidspress att få det klart. Vilket innebär att jag har tid att förkovra mig på nätverk, och förhoppningsvis får något att fungera så småningom.

Av MsaSii

Jag förstår inte hur en Google Chromecast ska användas i min applikation. Den används väl för att strömma till TV/Radio från WiFi? Har jag missförstått detta?

Av MsaSii

Tack för ytterligare tips och förslag.

Innan jag går vidare måste jag kontrollera om app:en, som ska ha förbindelse med en server på Internet och med en specifik dator i lokala nätet, fungerar i den konfigurationen. Det är 3-parts app, som jag inte har någon kontroll över. Om den inte fungerar i dessa två subnät, så får jag tänka om.

Av MsaSii

Det verkar finnas en massa olika alternativ, men till att börja ska jag testa med två subnät och en switch. Om app:en i den yttre PC:n kommer att fungera med det, återstår att se.

Av MsaSii

De problem jag beskriver uppstod efter att vi av olika skäl var tvungen att separera ett antal PC till ett lokalt nät. Tidigare innan separationen, var yttre PC inkopplad i samma nät som de övriga, och samtliga PC:en hade internet. Det enda som behövdes ställas in var "yttre" PC:ens IP-nummer i en app som exekverade i en av de andra PC. Vad som skickas och med vilket protokoll vet jag inte

Fysiskt står alla PC:en nära varandra, så långa nätverkskablar behövs inte. Även WiFI är kanske ett alternativ om det förenklar. Inköp av router, switch eller nätverkskort, är inget problem, så länge det inte blir orimligt dyrt. Typ inte mer än 3000-4000 tusen kronor.

Till saken hör också att yttre nätverket är företagsnät, och jag har inte möjlighet att ändra dess konfiguration.

Av MsaSii
Skrivet av dlq84:

Finns flera sätt. Men enklast är om du har fler än en nätverksport på den "yttre" och kopplar den till det lokala nätverket också, du måste dock se till att de har olika subnät.

Ok, tack för svar. Ovanstående verkar vara enklaste vägen. Jag har dock väldigt lite erfarenhet av nätverk, och har aldrig konfigurerat PC som har flera nätverk/uttag. Men jag får googla och lära mig.

Av MsaSii

Koppling av lokalt nätverk till internet med begränsning

Jag har ett lokalt nätverk med flera Windows PC:en. Det lokala nätverket har inte och får inte ha Internetkoppling. I en av PC:ena finns en app som behöver nätverkskoppling till en annan PC, som inte är med i det lokala nätverket. Den yttre PC:en har och måste ha Internetkoppling.

Hur gör man?

Viktigt är att lokala nätverket inte får Internetanslutning.