Inlägg

Inlägg som DeadC har skrivit i forumet
Av DeadC

haha, bra detaljer, jag har någonstans blandat ihop vad som är up och ner i chassit, men jag utgick hela tiden från moderkortet i alla datorer jag byggt haft moderkortet på visst sätt och då om man ska göra som du menar och det är ju rätt inser jag nu så blir moderkortet up och ner

Det kan också förklara ett problem jag fick som löste sig med en av sidorna på tophaten inte fastnade där uppe.utan skruva fast det i magnet topen.

Av DeadC
Skrivet av KAD:

Spännande!

Tophaten på undersidan och sedan alltihopa vänt upp och ner?

Eftersom jag har en L tophat liggande ifall jag skulle vilja köra en AIO någon gång så blir jag nyfiken på varför du valde att göra så?

Vet inte hur du menar att jag vänt upp och ner på allt?
Jag har allt som jag förstår det ska, går inte att sätta på något annat sätt direkt och tophaten har jag satt överst luften från fläktarna som kyler ner radiatorn behöver ju få ut luften någonstans och uppåt verkar vara enda sättet vad jag kan se.

Av DeadC

Mini-ITX Gaming dator med Louqe Ghost S1 chassi

Då jag 1-3 gånger per år skulle vilja ta med mig datorn hemifrån och jag har flera gånger valt att inte göra det mycket pga datorn är stor och klumpig så beslöt jag mig när det var dags att updatera nu att det denna gång skulle bli Mini-ITX fromat.

Jag ville ju dock fortsätta ha en grym gaming dator och bra kyllning så letade en del efter vad man skulle välja för chassi och fastnade för Louqe Ghost S1 som både är svensk tillverkad och tillåter fullstort grafikkort i ett väldigt liten storlek.

Jag gick från en i7-8700K och ville ha en i9:a men med 11:e generationen har Intel av någon anledning med sänkt antalet cores och trådar från 10/20 till 8/16 vilket fick mig att välja en i9 10900K som har 10 cores och 20 trådar då det var lite vitsen med en i9:a ansåg jag att ha så mycket som möjligt.

Att jag skulle ha 65GB minne var egentligen inte självklart, jag hade tänkt 32GB men fick se dessa minnen för ett skapligt pris och tänkte när jag ändå lägger så mycket pengar på en dator och inte updaterar allt för ofta så kan jag ju lika gärna dra på lite.

Resten är nog rätt självförklarande.

Jag vet inte ännu om det är radiator fläktarna eller grafikkortets fläktar som låter rätt högt men det är nog det enda jag stör mig på just nu efter fått igång datorn och skriver detta efter ca 1 timmes körning och installation av allt.

Ska bli intressant och se vad olika benchmarks säger med kyllning osv men det är så mycket hål i hela burken chassit så tror inte det är några problem.

Fullsätndig lista på komponenter:

  • Moderkort: GIGABYTE Z590I AORUS ULTRA

  • CPU: Intel Core i9 10900K 3.7 GHz 20MB

  • RAM: Corsair 64GB (2x32GB) DDR4 3200MHz CL16 Vengean

  • SSD: Samsung 980 PRO M.2 NVMe SSD 1TB

  • CPU Vattenkylning: be quiet! Silent Loop 2 240mm

  • Nätagg: Corsair SF750 750W 80+ Platinum

  • Chassi: Louqe Ghost S1 MK3 Limestone

Besök galleriet här

Av DeadC

Annonsören har avslutat denna annons.

Av DeadC

Intressekontroll för ett Palit Geforce RTX2080 Dual 8G

Jag sitter och funderar på att uppdatera min dator och nu kommit till om jag ska köpa nytt grafikkort eller inte så skulle vilja se om någon skulle vara intresserad av att köpa ett Palit Geforce RTX2080 Dual 8G.

Inköpt 22 maj 2019 så över 2 år gammalt och använd mycket.

Jag tar gärna bud om någon är intresserad men jag vill påpeka att försäljning är inte säkert ännu.

Läs hela annonsen här

Av DeadC

Repraration av HTC Vive

Min brorson har ett HTC Vive som slutat fungera, vart hittar man någon som kan tänka sig kolla och reparera ett sådant?

Problemet "skulle kunna vara" att han hält juice i någon box.

Jag har själv inte kollat på det ännu men tänkte jag försöker hitta alternativ men hittar ingen som reparerar VR Headset.

Av DeadC

Har skickat in information till NetOnNet så får jag se vad dem säger.

Av DeadC

GTX780 3GB DC2 OC där ena fläkten inte snurrar

Hej, jag köpte mitt grafikkort ett Asus GeForce GTX780 3GB DC2 OC den 2013-12-27 hos NetOnNet.

Nu för ca 1½ vecka sedan började mina skärmar slockna som att att man drar ur sladden.

Jag höra kompisar på Team Speak och kan prata med dem samt spel ljud osv.

Efter lite felsökande kollade jag fläktarna och hittade att en av fläktarna inte snurrar, kan det finnas något läge där det kan ske?

Finns det någon garanti kvar på kortet?

Av DeadC
Skrivet av Romoes:

Tack och kul att du ska bygga liknande själv!
DHT11 är den blåa lilla grejen du ser på sensor-noderna (vita små lådor med målad blomma).
Den läser bara av luft-temp och luft-fuktighet för jordfuktigheten använder jag just nu bara en ren resistiv sensor (två spikar nedstuckna i jorden). Fuktigt ger låg resistans och torrt hög. Har haft lite problem med sensorn eftersom jorden den var nedstucken i hade en högre (och varierande(?)) potential så jag var tvungen att jorda jorden :). Efter det funkar den bättre.

En sådana typ av sensor är inte jättebra eftersom det blir en hydrolys vid spikarna och förr eller senare kommer den ena rosta.Projektet som jag grundar mitt bygge på gjorde en rätt elegant lösning för att motverka detta genom att låta strömmen gå i olika riktningar för att öka hållbarheten.

Det kanske är tillräckligt för att sensorn ska hålla väldigt länge (ingen aning faktiskt) men jag har tagit fram en egen sensor som mäter jordens kapacitans med en 555 timer istället. Den borde hålla för "evigt" och inte ha samma potential problem men när jag väl hade fått kretskortet tillverkat och hemskickat så var jag redan klar med allt så dom ligger just nu omonterade och otestade hos mig. Skicka ett PM om du vill fortsätta det arbetet så postar jag ett par kort du kan leka med

Pumpen jag använder är från biltema. Den är rätt bra om man ska vattna ett större område men är det bara en kruka så är den alldeles för kraftig. Slangarna kommer också därifrån och precis som du säger så borrade jag hål på jämna avstånd för bevattningen.
Det finns slangar som man kan sätta in dropp-munstycken i att köpa på plantagen och liknande men dom är rätt dyra

Lekte lite med med en klenare pump från ebay för solcells-noden och den borde funkar bra för att vattna en blomkruka men har nästan ingen lyftkraft alls.

Tackar för bra svar!

Jag har precis beställt ett par sådana här: http://www.elecfreaks.com/store/octopus-soil-moisture-sensor-... som verkar kunna göra jobbet för sensor delen.

Men pump delen är ju som du skriver frågan hur mycket man ska bevattna.

Av DeadC

Skyst projekt du gjort, jag vart sugen på göra en själv fast bygga det lite annorlunda men när jag börjar kolla på det hela så undrar jag vad det är för fuktsensor du använder?

Du nämner DHT11 men ser den inte på bilderna och där du skrivit fuktsensor är det något helt annat.

Sen vad för pump använder du? Vart har du fått tag på den + slangarna?

Om jag ser rätt så har du gjort x antal hål i slangarna som vattnet rinner ut i för att bevattna eller har jag förståt det fel?

Av DeadC

Intel Compute Stick som stänger av sig

Jag har försökt googleat fram hjälp men hittar inget vettigt.

Köpte en Intel Compute Stick så fort jag såg den kom på svenska markanden för ett par månader sedan.

NU när jag äntligen skulle testa den så går den igång och sedan stänger av sig.

Fick igång windows och ladda ner chrome för att sedan starta netflix men den dog mitt i loginen till netflix så tror inte det är att den får jobba men osäker.

TVn slocknar och får up ingen signal.

Någon mer som har Intel Compute Stick som haft detta problem?

Av DeadC

Kom med bud då istället för att klaga på priset snälla... dem är nya, öppnad kartong ihop satt ställning men allt ner packat igen som levererat förutom ställningen som inte ligger lös i kartongen jag kommer skicka det i.

Garanti osv finns ju och syns inte att jag använt dem förutom förpackningen öppnad.

2700kr la jag för att min erfarenhet säger att folk ALLTID vill pruta, sen kan jag ju dock inte gå ner hur mycket som helst, har ett bud innan jag la ut den här på 2000kr men det är alldres för lågt anser jag. är det flera osm är intresserade så budning.

Av DeadC

Glömde skriva att jag använt dem en gång för att testa dem men tyckte inte dem gjorde något bättre än mina Logitech G930 hörlurar som jag haft i 3-4 år.

Tänkte lämna tillbaka till MaxFPS där jag köpte dem men glömde bort att skicka dem och hittade dem nu när 2 månader gått så tänkte jag chansar här först och ser om någon är intresserad annars får jag kontakta MaxFPS och se vad dem säger.

Av DeadC

ASTRO Gamingheadset A50 Wireless Dolby 7.1 Black

Trådlösa hörlurar för PS4/PS3/X360/PC.

  • 5.8 GHz trådlös teknik

  • Dolby Digital 7.1

  • Olika EQ-lägen utformade för spel/media

  • MixAmp ger dig full kontroll över din ljudupplevelse

  • Designad i samarbete med pro-gamers och profisionella ljuddesigners

Kanske bra att påpeka att för PC är det optisk kabel (toslink) + USB för el.

Mer info på

Frakt betalar köparen utöver priset.

Läs hela annonsen här

Av DeadC
Skrivet av Tesked:

Ett populärt alternativ är att ladda ner det på greenmangaming. Om du registrerar ett konto och loggar in kan du lägga in rabatterat GTA V för 31pund (cirka 420kr) som är en officiell återförsäljare. Så laddar du ner spelet

Vart hittar man den rabatterade GTA V ? hittar bara trots registrerat konto, verifierat e-mail osv så hittar jag bara GTA V för £39.99

Av DeadC

Finns det någon vettig site att köpa spel serial på för vettigt pris?

Av DeadC

Jag tror som tidigare personer sagt, sälj inte som en rig, sälj det som delar så får du nog ut mer av det.

Av DeadC
Skrivet av '[MSK:

Jäger;14475624']nåå, hur har det gått ?

Rätt så dåligt, började samma vecka som hela miningen för samtliga coins gick ner... men men, drog in ca 30kr över elkostnaden per dag i början, sen har jag nu hoppat mellan olika coins och grejer så har ingen bra koll riktigt, men hoppas kunna få det inom kort.

Av DeadC

Sorry, jag var lite snabb och trött när jag skrev det där.

Jag har dock konstaterat att jag körde för högt värde på gpu-memclock så nu har jag en conf som ger stadigt 400-410 Kh/s per kort men jag hade hoppats på mer.

Några tips?

{ "pools": [ { "url" : "http://eu.bitcrush.info:3444", "user" : "RickardP.Miner1", "pass" : "asdf" }, { "url" : "http://eu2.bitcrush.info:3444", "user" : "RickardP.Miner1", "pass" : "asdf" }, { "url" : "http://us.bitcrush.info:3444", "user" : "RickardP.Miner1", "pass" : "asdf" } ], "intensity" : "18", "worksize" : "256", "lookup-gap" : "2", "thread-concurrency" : "24550", "temp-cutoff": "95", "temp-overheat": "85", "temp-target": "75", "expiry" : "30", "log" : "5", "gpu-engine" : "950", "gpu-memclock" : "1250", "gpu-threads": "1", "auto-gpu" : false, "auto-fan" : true, "queue" : "0", "shaders" : "2816", "scan-time" : "1", "api-listen": true, "api-port": "4028", "api-allow": "W:127.0.0.1", "scrypt-vert" : true }

Av DeadC

Hänger sig när jag startar miining, några tips?

Jag kör Vertminer BAMT som är en linux distribution som bygger på Debian och en version som heter BAMT som är gjord för vanlig scrypt mining som litecoin.

I detta OS kör jag Vertminer och med deras orginal konfiguration så kan datorn stå och rulla 40 minuter utan problem men så fort jag försöker tweaka några värden och försöker starta om iminingen hänger datorn.

Jag kör egentligen 4st 290x kort delat på två 750 Gold nätagregat men för att kunna utesluta ström problem har jag nu testat köra med ett 290x per nätagregat och fortfarande samma problem dessutom snurrar allt när det hänger sig så ström tror jag inte det är.

Efter att testat ett gäng konfigurationer andra påstår fungerar för dem så börjar jag få slut på saker att testa och skulle gärna se om ni har några tips på vad jag ska testa?