Inlägg

Inlägg som Garfi har skrivit i forumet
Av Garfi

Ser ut att vara precis vad jag söker, open source med, kan det bli bättre. Tackaer.

Av Garfi

reg nycklar vista & office

Hjälper en släkting med hans datorproblem.

Hans hus brann ner och datorn blev såvitt jag vet en degklump. Jag har en sata hårddisk som överlevde branden och som verkar fungera alldeles utmärkt efter att ha tvättat bort soten med t-röd.

Har räddat de filer han ville ha från den men har ett problem kvar.

Han vill ha ut cd-keys som var inlagda till Vista och till Office (vet inte riktigt vilken office). Jag har dock stora problem med att boota från denna disk då den envisas med att hårdvaran ändrat sig och att operativet inte är "äkta" (troligtvis för att den inte känner igen någonvhårdvarudetalj sen tidigare).

Finns det något sätt att plocka ur register och öppna alternatift "mounta" det på något sätt? Och var hittar jag nycklarna?

Jag finner säkert svaren själv om jag ger mig fan på det hela men sitter säkert nån här som redan gjort det tidigare?

Av Garfi

Dåligt exempel maybe men tror ni förstår vad jag menar

Av Garfi

Dagens problem med sådana här enheter och liknande produkter är ju mjukvaran. Dom bygger in en hel pc som i stort sett skulle kunna köra vilket os som helst. Men iställe begränsar man sig till företagets egna mjukvara med deras fördelar och brister.

Produkterna vore så fruktansvärt mycke bättre om företagena mer inrikta sig på att göra en bra enhet för att sedan släppa källkod öppet och låta flera få göra mjukvara. Iställe för enbart en inhemsk mjukvara.

Då får de vanlige svenssons ut sitt behov av vanlig mjukvara som hänger med som standarn. Samt nördarna som får sinna pill, mek och optimerings behov tillgodosedda.

Av Garfi

Hp Pavilion Tx1020

Hadde tänkt införskaffa mig en bärbar. Hamnar då å då i möten å dyl där det skulle behövas.

Har fastnat för HP PAVILION TX1020

http://www.dustinhome.se/DacsaPortal/?ProdID=5010105120

Fastnat speciellt för den vridbara skärmen samt touchscreen.

Det enda negativa jag hittar på denna är att den inte har gbit nätverk vilket man förväntar sig av nya datorer.

Någon som har erfarenheter av denna dator? Min erfarenhet av HP är annars bra kvalite.

Någon som har erfarenhet av 12 tums skärmar? För litet?

Av Garfi

Om man är entusiast borde man väl ha kunskap nog att kunna sätta hårddisken i datorn?

Ser inte vad fördelen är när det gäller en stationär dator.

Av Garfi

Finns det redan idag alternativ som inte är alltför dyra. Vore fint för den framtida htpc´n

Av Garfi

Framsteget vore en icke mekanisk hårddisk. (kan man då kalla det hård disk???) Hårddisken i sin nuvarande form börjar nå sin gräns. Det finns en fysisk gräns för hur snabbt en skiva kan snurra.

Av Garfi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Flamso
[B]Härligt att de gör tysta 80mm-fläktar men varför i den färgen? =/

Sålänge dom inte sätter i 20 lysdioder i olika kulörer är jag nöjd. Då går dom bort som alla andra dator haxxor CS lol fjortis prylar.

Av Garfi

Hur är det med att skriva till den x antal gånger då? Har dom en viss gräns där? Vore gött för mitt htpc byggande, men lite dyrt troligtvis

Av Garfi

Det är ju ändå framtiden. Ska bli så gött att slippa alla dessa mekamniska hårddiskar.

Av Garfi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Hasse44
sitter på baksidan av manualen

Det blir till att vända upponer på huset å skaka.

Av Garfi

Det fungerar i foobar iallafall, försökte nyss

Av Garfi
Av Garfi

Warcraft Throzen Throne HJÄLP!

Skulle ominstallera Throzen throne då jag nyss formaterat C. Finner till min stora förskräckelse ingen CD-key.

Vart ska den sitta på fodralet? Bra jag som är blind kanske? Dock hittar jag bara en product catalog i å ingen game manual, troligtvis på den som cd-key sitter =/

Fan! Vill ju ha min egen cd-key å spela online på.

Av Garfi

Hjälp! Tror jag har en snyltare på mitt wlan

Skulle gå för att lägga mig men blev lite intreserad av dom blinkande lamporna på modemet och routern. Snabbkolla lite och det verkar som om det är trafik mellan wlan och internet hela tiden. Min router är en 3com Officeconnect.

Har connection control och verkar inte som om någon av dem datorerna som är tillåtna inom nätverket verkar använda nån trafik (kan inte gå över till andra lägenheten nu och kolla, dem sover, men enligt routern är dom inte på). Den enda trådlösa hos mig är det dock inte. Finns det nått sätt att gå förbi connection control? Förutom att ändra mac-adress på kortet?

Har inte krypterat för var en gammal win98 burk förr som blev jätteseg av det, den har visserligen försvunnit men inte orkat fixat det sen dess.

Just nu håller ett litet bra program igång och pingar alla mellan 192.168.0.0 till 192.168.255.255. Får se om jag hittar nått där.

Lite knepigt tycker jag då anslutningen ner till andra lägenheten är rätt dålig och vi har inga grannar närmare än 100m så tycker jag det inte borde funka för nån annan.

Finns det nått sätt att hitta boven? Alla tips är välkomna. Kan visserligen bara stänga av trådlösa och fixa krypterat men vore kul att se om man kan få ut nått från hostname m,m.

Har dock inte kontrollerat dom andra datorerna än men dom borde vara avstängda och ingen där som brukar ladda något febrilt så. Men kan vara falskt alarm.

Av Garfi

Verkar dock som om det behövs en server version vilket är lite dåligt. Vill bara komma åt filerna via ftp, nätverket eller något annat enkelt. Eller hur fungerar det via nätverket?

Av Garfi

Ghost?

Har en liten fundering.

Jobbar ensam med företagets datorer på mitt jobb och skulle vilja ha en smidig å lätt återställningsfunktion med datorerna för att snabbt få dom upp å fungera igen utifall något skulle hända. Dock ej tänkt på backup för viktig data då det ska skötas på annat sätt.

Vill ha funktionen att kunna boota upp med en skiva för att komma åt hårddiskkloner på en filserver i nätverket. För att sedan köra in klonen på den lokala datorn.

Den lilla erfarenhet jag har av Ghost är att det just fungerar såhär? Problemet på den tiden var bara att man skulle finna nätverksdrivrutiner till dos, vilket inte alltid var det enklaste. Fortfarande samma sak? Hur fungerar Ghost på serverdelen, behöver man nån ghost-server eller går det bra att bara blädra i nätverket till filen?

Finns det andra bättre program eller är Ghost ledande? Något open source kanske?

Tackar för svar.

Ha det!

Av Garfi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av BasseBaba
http://www.southrivertech.com/products/webdrive/index.html

den där kan nog funka, finns fler liknande program men kommer inte ihåg vad dom heter.

Det där ser däremot ut att vara något, tackar.

Av Garfi
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bitcho
VPN kanske?

Skulle kunna vara en lösning, men vill ha en enklare lösning med tanke på att företaget inte har nått me mitt hemmanätverk att göra

Det smidigast som sagt vore nån ftp lösning men ser klent ut.