Inlägg

Inlägg som x1zt har skrivit i forumet
Av x1zt

Superfetch borde man inte stänga av som det står i rekommendationerna. Superfetch cachar till RAM vilket är snabbare än SSDn.

Av x1zt
Skrivet av Pontus94:

Ska verkligen sweclockers som en bra och mogen sida verkligen lägga ut webbadressen till hemsidan där alla lösen är? Tycker inte jag bättrade på saken :/

Hur svårt är det för oss att hitta den då? Jag har redan tankat thepiratebay torrenten med listan för se om jag själv vart drabbad då jag har en gammal yahoomail sen urminnes tider.

Av x1zt

Jag är också på jakt efter laptop med thunderbolt men det verkar inte dyka upp särskilt många trots att det var mycket snack om att Q2 skulle det komma in drösvis med dom.
Lenovo S430 är alldeles för stor för min smak dock och Acers lågupplösta skärmar och 4GB i ram endast är dealbreakers för mig.
Vore kul att få uppgradera sig till något lite roligare än min nuvarande thinkpad X61s.
Men jag får väl sitta kvar på min thinkpad x61s i några år till antar jag..

Av x1zt

Jag har granskat alla ultrabooknyheter från computex och är väldigt besviken.
Ultrabook med högupplöst skärm, thunderbolt, SSD och 8GB i ram, vart är den? Släpper dom en MBA med högupplöst skärm och 8GB idag så är det första datorn som klarar mina krav. Dock inget stort fan av apple och vill hellre ha något med kvalité i businessclass som en thinkpad eller liknande. Men mina krav är tydligen orimliga!

Av x1zt
Skrivet av ronnylov:

Eller det sämsta av två världar? Nej skämt åsido jag gillar både debian och FreeBSD men ser inte riktigt fördelen att blanda ihop dem så.

Mycket möjligt, jag har inte prövat det själv. Men verkar lovande för folk som är intresserade av ZFS och är vana vid Debian/Ubuntu.

Av x1zt

Då får du försöka jaga fatt några.
SFF är bara vad 2,5" formfaktorn på diskar kallas.

Av x1zt

Du skruvar bara in diskar i slädarna som sitter i fronten.

Av x1zt

Samtliga SATA och SAS 2,5" diskar funkar. 15K SAS diskar är dyrt och slött när du får enterprise SSD med SLC/eMLC för billigare GB/Krona.
WD SLC SSD: http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=571202

Av x1zt

Finns ju infon på debians hemsida http://www.debian.org/ports/kfreebsd-gnu/ samt google.

Av x1zt

Ni har inte prövat köra Debian med FreeBSD kerneln då? Debian kFreeBSD finns med FreeBSD 9 kerneln. Debian med FreeBSD kernel ger väl det bästa av båda världar?

Av x1zt

Jag tycker LTE versionen är mer intressant då den kör 28nm krait dualcoren istället. Sen är LTE aldrig fel. Får hoppas den dyker upp i Sverige.

Av x1zt
Skrivet av Defender:

Tyvärr för dålig prestanda för att motivera köp, trots bra pris

För dålig prestanda? Processorer har inte haft för dålig prestanda sen Q6600 släpptes i princip för vanlig desktop/spel utnyttjande. Även därför jag inte brytt mig om uppgradera från Q6600 fram tills jag sålde min stationära i november.

Det enda problemet AMD lider av är för hög effektförbrukning vilket gör att jag inte skulle köpa en trots att jag hellre stödjer underdogen än Intel.
Men det kanske AMD förbättrar med piledriver då jag läste att det kommer dyka upp 17W quadcore trinity. En AMD i en ultrabook kunde jag aldrig tro att jag skulle vara sugen på för några månader sen.

Av x1zt

Med min T61 funkade typ allt direkt har jag för mig.

Av x1zt

Jag körde LMDE på min thinkpad förut och det funka faktiskt rätt okej. Men det är ju inte stable så räkna med en hel del småbuggar här och där.

Av x1zt

Ni kommer fortfarande inte kunna driva i närheten av några vettiga grafikkort på detta.. Varken idag eller nästa hastighetsuppgradering.
Däremot är thunderbolt riktigt grymt för bland annat supersnabb DAS och liknande. Min nästa laptop till sommaren ska ha ivy och thunderbolt.

Av x1zt

Du verkar haka upp dig på grafikkort via thunderbolt vilket är en omöjlighet innan dom ökar på bandbredden. Det är inte latency som är största problemet. Dagens thunderbolt med 10Gbit/s är ungefär samma som:
x4 PCI-E 1.0 (PCI-E 1.0 grafikkort hade tillgång till 16 lanes vilket är 4x hastigheten mot TB från starten och detta var för 7år sedan ungefär)
x2 PCI-E 2.0
x1 PCI-E 3.0

Försök köra ditt grafikkort på en x2 PCI-E 2.0 och det är dömt att misslyckas. Jag vet inte varför folk påstår att om latencyn minskar så skulle det hjälpa. Även om vi ser 50Gbit/s 2015 är det inte mer än 10 lanes PCI-E 2.0 vilket fortfarande är mindre än vad vi matar dagens grafikkort med.
Ett 7970 börjar bli begränsat redan vid x8 PCI-E 2.0 för övrigt. Så troligtvis kommer du inte kunna köra ett 7970 fullt ut ens 2015 om dom nu lanserat 50Gbit/s thunderbolt tills dess. Nu tar jag 2.0 som exempel eftersom det är standard i alla moderna datorer.

Vad thunderbolt ger oss är massiv bandbredd jämfört mot samtliga andra gränssnitt som finns på marknaden. Även om det inte räcker till grafikkort så räcker det gott och väl till t ex en DAS där du får ut 1GByte/s bland annat vilket inget annat ens kan komma i närheten av.

Av x1zt
Skrivet av Morkul:

Efter att ha testat par olika grafik lösningar med Thunderbolt över koppar (förproduktions exemplar men ändå.) så skulle jag i alla fall inte kalla det en praktisk lösning. Killarna på jobbet som sitter och utvecklar hårdvara och har testat Thunderbolt ganska mycket har inte speciellt många bra saker att säga om kopparversioner. Man kommer helt enkelt allt för sällan upp i den hastighet som Intel säger att kopparversionen klarar, ja det är ett MAX värde men då praktiken ligger runt 60% så känns det inte bra.

Kollar man på PCI-E så kommer ett low-end grafikkort komma upp i 70-80% av sin normala prestanda, de maxar helt enkelt ut vad Thunderbolt över koppar klarar. Håller de siffror som Intel har sagt om den nya integrerade grafiken kommer den alltså överprestera externa grafikkort över Thunderbolt med koppar.

Intel kommer släppa Thunderbolt med optik senare i år och skulle gissa på att början av nästa år får vi se Thunderbolt i stor skala för första gången, då kommer även antal tillbehör att explodera. Då kommer även jag hoppa på Thunderbolt tåget

Nu har jag inte sett några tester på nätet där dom verkligen försökt maxa ur interfacet men på Anandtech har jag sett det bästa hittils. Med en 2560x1440 display samt Pegasus R6 så presser man fortfarande ut 1GB/s ur en SSD array. Vi vet dock inte om det är TB eller Pegasusen som sätter gränsen där. Visserligen är det bara 8Gbit ner och 6,7GBit upp av totalt 40Gbit. (2 kanaler @ 10/10Gbit)
Men bara det är miltals bättre än vad USB3 klarar av t ex.

Sen eftersom den optiska ska vara signalkompatibel med dagens kopparversion så ska inte en adapter skapa några direkta fördröjningar.
Men jag håller med om att externt grafikkort på dagens version inte är någon höjdare. Oavsett är TB det bästa interfacet på marknaden och när marknaden exploderar med tillbehör som du precis säger sitter jag hellre med en dator som åtminstone har kopparversionen och tar del av alla tillbehör (-grafikkorten) som kommer funka fint än inte kunna använda dom alls.

Av x1zt
Skrivet av Morkul:

Varför skulle man vilja betala extra för något som är tämligen meningslöst? Thunderbolt med optiska kablar är på ingång och först då kommer man kunna få den prestandan som Intel pratar om. Problemet är att de som köper Thunderbolt produkter med koppar lösningen kommer inte kunna använda lösningen med optiska kablar. Det som säljs just nu är alltså koppar lösningar.

Vet inte om jag vill kalla den enda praktiska externa PCI-E lösningen meningslös. Allt som är kompatibelt med PCI-E är kompatibelt med TB. Möjligheterna är mer eller mindre obegränsade när det gäller utbyggnad.
Sen bara för du endast använder externa portar på din dator till en mus och usbfläkt betyder det inte att resten av världen inte har några större behov än så.
Det är den enda lösningen där du kan trycka över data i över 1GB/s till en laptop idag.
För oss som bara sitter på en laptop och ingen stationär är detta det enda sättet att få lagring med riktigt bra hastighet bland annat.
Att man får displayport på köpet är bara en bonus då det verkar vara det interfacet som kommer ta över i framtiden när man ska koppla ihop datorer med monitorer.

Av x1zt

Ingen thunderbolt är en dealbreaker för mig. Jag får fortsätta vänta på min perfekta ultrabook.

Av x1zt

Jag sitter mest och väntar på Ivy-baserade ultrabooks. Mest pga av grafikkortets uppgradering, CPU prestanda känns orelevant för mig idag och har gjort det de senaste 4åren säkert.