Inlägg

Inlägg som matjen har skrivit i forumet
Av matjen

13 650 klippte jag min för i maj. Tror inte det blir billigare nu på ett tag dessvärre. Kanske blir någon black friday best case.

Av matjen

Hej,

Svärföräldrarna har en sommarstuga där vi i första hand ska prova att fixa ett eget nätverk med 4G med en Archer MR600.

Backupplösningen blir att försöka få grannen att dela med sig av sitt nät om svackan stugan ligger i inte får täckning (mobiltäckningen är sporadisk. Vet ni man kan använda 600an som accesspunkt och hämta nät från en annan router?

Av matjen
Skrivet av Rismik:

Spring Sale för er som inte slagit till, -20%

Extra bonus: Använd kampanjkoden EXTRA5 och få 5 % extra rabatt.

Den sidan är legit? Ramlade just över denna kampanj och ser man till priserna är ju de VÄLDIGT attraktiva om man jämför med svenska återförsäljare.

Nu en dum fråga som ingen egentligen kan svara på. Ska man ta en Aeron eller en Embody? Har ingen möjlighet att prova stolarna men sitter i en dålig ikeastol och behöver en ny asap.

Av matjen
Skrivet av cyklonen:

Tyvärr är detta en mycket förenklad och felaktig bild av verkligheten. Mätt med en ljudmätare, så kan det stämma. Men vi människor brukar störa oss mer på högfrekventa och/eller variabla ljud mycket mer än dova, stadiga. Med ett ljuddämpat chassi kan (inte måste!) ljudstyrkan totalt sett öka en aning, men de högfrekventa ljuden försvinner nästan helt. Övertoner från fläktar, spoltjut och ljud från mekaniska hårddiskar (i den mån man har det i datorn).

Man kan också ha väldigt ljuddämpande chassin med bra luftflöde, om man riktar öppningarna bort från där man befinner sig.

Jag är inne på denna linjen också, jag har allt sämre koll på delar de senaste åren så därför frågar jag gärna er vilket som är det tystaste/mest dämpade chassi man får tag på

Av matjen
Skrivet av Aeig:

Jag kör Define 7 och är supernöjd, det är ett chassi som kan följa med genom flera generationer Bra konstruerat, kvalité i materialen och gott om tillbehör.

Mvh

Låter väldigt lovande. Tror du man märker stor skillnad ljudmässigt på define 7 och define S?

Av matjen
Skrivet av Sarato:

Fractals chassin är både lättbyggda i och har bra ljudisolering så jag skulle definitivt gå på dem. Särskilt om det är stilrena chassin som du vill ha.

Har redan ett nano S och är supernöjd. Men med mycket mer utrymme behöver jag inte ett litet chassi att stoppa undan och tänkte gå på något större som kanske gå att få ännu tystare

Av matjen

Tyst chassi

Jag har efter många år med dator i ett Fractal design nano S tänkt uppdragera datorn och tänkte gå upp till ATX nu då jag inte behöver ha ett litet chassi längre.

Har främst tittat på: https://www.prisjakt.nu/jamfor/produkter/3101816,3984728?cate...

Men vad rekommenderar ni? Det enda jag är ute efter är låg ljudnivå. Ljudnivå viktigare än pris inom rimliga mått.

Av matjen

Hej,

För att förklara det enkelt så är det en bokhylla som är stor som ett hus, men "hålet" för Tvn är bara 105cm brett. Tvn som sitter där idag är väggmonterad och man kommer dessvärre inte runt maxmåtten.

Av matjen
Skrivet av Sh4d0wfi3nd:

I see, aj då. Trist!
Men det jag hittar på prisjakt som jag skulle säga är ok är väl Samsungs 43" https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=5731020
Den är ju på ca 97 cm bredd.

Edit: du får tyvärr ingen höjdarmodell utan att gå upp i storlek tyvärr. De flesta görs på 48-55" och uppåt.

Fick bli denna. Tack för alla svar!

Av matjen

Råkat ut för exakt samma sak. Gillar Bahnhof av många anledningar men lackade ur rejält när man i ett halvår betalt mer än vad nya kunder betalar. Extremt snäsig support som sa att de inte visste hur länge priset varit 399 och hävdade att höjningen berodde på högre avgifter i stadsnätet. Men det ser ut som om tjänsten alltid kostat 399. Jag överväger starkt en annan leverantör nu efter detta förfarande och bemötande.

Av matjen

Ja det är ett custom made skåp som den ska in i, hade gärna haft 107 cm så man fått in den minsta oleden men det går dessvärre inte.

Av matjen

TV max 105 cm bred

Hej,

Jag behöver köpa en ny TV som max får vara 105 cm bred. Det blir dessvärre vad jag kan se en 43" som gäller.

Någon som har något att rekommendera. Får dessvärre inte in större hur mycket man än önskar.

Av matjen

https://www.dustin.se/product/5010961386/gaming-x-8g

kan nog tänka mig att gå på ett MSI-kort istället då det enligt test här på swec ska gå tystare. Ser din poäng med referenskylaren men är lite rädd när det bara är en fläkt som troligen behöver jobba hårt. Har ett asus gtx 570 i burken nu och det kortet är mer eller mindre ljudlöst.

Av matjen

Köpråd tyst prestandadator

Hej alla glada.

Efter 7 svåra år med min gamla burk som med jämna mellanrum gett mig blåskärm de sista 4 åren är en ny dator ett måste för att orka med arbetsdagen. Kommer givetvis smeta på lite extra så att man kan spela lite på den när det är lugnare och mindre att göra.

https://www.dustin.se/favorites/index/4727212

Vad har ni för åsikter om denna konfig?

Jag ska sitta vid den 8h om dan i jobbet så prioriteten blir liten, snygg och ljudlös som passar kontorsmiljö men vill gärna ha lite pulver i den när tillfälle erbjuds.

Mvh Matjen

Av matjen

Hej,

Tack för svaren så långt, men är nog mer inne på Intel/nvidia. Sista åren har ju amd släpat efter både på prestanda och värmeutveckling?

Minne har jag 4 stickor av dessa: https://www.dustinhome.se/product/5010485739/xms3

Nätagg är av denna modell: https://www.dustinhome.se/product/5010331441/newton-r2-800w

Kollade på det chassit som ni rekommenderar båda men valde i utgångspunkt det i min kundvagn då det var något mindre mått på det. Tänkte ha det ståendes på mitt skrivbord tillsammans med 2 skärmar och en laptop i dockning och önskar dock så små mått som möjligt men M-atx standard då ännu mindre känns som en för stor förlust i prestanda.

Av matjen

Köpråd Liten dator

Nyss flyttat till ny lya där jag tänkte försöka få ihop en lite mindre stationär dator till gaming/film till tvn

Har följande som jag tänte ta från nuvarande stationär pc:
Nätagg
Minne
HDD

Hittade följande:

http://www.webhallen.com/varukorgen?prodlist=188756q1,183749q...,
samt:
http://www.proshop.se/Grafikkort/ASUS-GeForce-GTX-970-Strix-4...

Ska visserligen inte spela mykcet mer än SCII men alltid kul att ha lite kräm över.

Budget: 10k med en vettig skärm då jag behöver en extra.
Krav som specat samt så tyst och kompakt som möjligt.

Hör gärna på era förslag då jag inte gett mig in på hårdvara sen jag byggde nuvarande burk 2011.

Mvh

Av matjen
Av matjen

Jo när jag kör in kontakterna på baksidan av kortet så får jag 5.1 ljud från firefox men inget annat program, inte ens windowsljud.
Får ljud från fronthögtalarna och subben när jag kopplar via stereopluggen på framsidan av datorn.

Av matjen

Jag har nu samma problem.

Fick ett logitech z-506 av tjejen i förtidig julklapp. När jag kopplar in det på moderkortets ljudkort kommer det bara lite ljud från basen när jag kör tex spotify, i firefox får jag full 5.1. När jag kopplar in anläggningen med bara stereopluggen på framsidan av datorn så får jag ljud ur fronthögtalarna och basen när jag kör alla program.

Har pillat i inställningarna på ljudkortet men får det fan inte att funka bättre.

Någon som kan hjälpa till?

systemet: http://www.dustinhome.se/product/5010464396/logitech-z-506-5-...
Moderkortet: http://www.dustinhome.se/product/5010552344/asus-p8p67-le-b3-...

Av matjen

Har haft telefonen och flip cover i ca 2 veckor snart. Har även en skyddsfilm på skärmen.

Om man jämför med iphone som jag hade innan så känns skärmen mycket mer reptålig och jag tror att en skyddsfilm duger bra (man tappar den ibland oavsett om man vill eller inte).

Angående det där flip cover så är själva skyddet som man viker för skärmen av helt bedrövlig kvalitet. Efter ca 2 veckors användning har "gummilisten" runt kanten på skyddet lossnat nästan helt och det mjuka materialet på fram och baksidan av flärpen börjar separera...

Så spar pengarna och köp bara en skyddsfilm till skärmen säger jag. Telefonen bli tjockare med flip cover också.