Inlägg

Inlägg som callius har skrivit i forumet
Av callius

Pixel6a - har jobbiga timeouts vid USB-transfers mellan luren och WIndows10-datorn

Kör Freefilsync^ på min Win10-dator for att uppdatera musikfiler mellan en Linuxserver (SRV_LX) och min på Win10-maskinen USB-sladdinkopplade Pixel6A. Efter säg kanske 15-40 min (har ej timat detta) så försvinner uppkopplingen av sig självt och jag måste på luren under "Connected Devices" -> USB -> "USB Preferences" fingerklicka från "File transfer/Android Auto" till "No data transfer" vänta några sekunder och sedan fingerklicka åter "File transfer/Android Auto". Och då går allt igång igen på en gång.

FRÅGA: Finns det någon inställning att göra för denna USB timeout så man kan undvika denna kalabalik i fortsättningen?
EDIT: Kör Android 14 med senaste mars-uppdateringen

^) \\Srv_lx\3tb-b-temp_videos\Muz_new\new <-> mtp:\Pixel 6a\Internal shared storage\Music

Av callius

Hittade nyss Creative Pebble V3 - finns för 396 kr på Amazon.se. Kräver dock USBc-laddare då den varken har elnätanslutning eller batteri något som Vappeby gen3 20x20 stöder (ett batteri ingår ej utan kostar 200 kr). Pebble V3 har säkert högre ljudvolym än IKEA 179-kronors Vappeby. Så lutar väl åt denna om inte ni trådläsare har ett bättre förslag...

EDIT: Pebblen kan dock drives av en power bank vilket ger en viss portabilitet

Av callius

Ikea Vappeby gen3 20x20cm

Buonasera!

Någon som sett ett test av - eller själva lyssnat på - Ikea:s nya Vappeby gen3 20x20cm Bluetooth-högtalare (799 kr)?
Önskar bara nåt enkelt till villaköket under matlagning som kopplas till min Pixel6A mobil för uppspelning av en (numera rätt stor) samling OPUS-filer. Ett annat alternativ kunde vara 2st av deras små Vappeby 179-kronors som ger viss steroeeffekt men ev har dessa kanske lite låg max ljudvolym...

Av callius

OK - så jag införskaffade idag fredag en USB-kabel à 30 pix (pun intended) på Biltema och se på självaste voilà! Den otroliga manicken laddar återigen som i fornstora dar... Mao den till Pixeln medföljande original-kabeln hade sonika lagt ner 90% av verksamheten.

Trevlig veckända folks.

Av callius

Kan vara en bra idé (men som sagt har det funkat oklanderligt förut med exakt samma laddare) - men jag ska först köpa en ny USB-A-C-kabel på Biltema i morgon och testa den. Funkar inte detta så blir det en ny PD-laddare.
Men det är tydligen (alltför) vanligt med laddningproblem på senaste Pixels. Kan det finnas en baktanke med detta?

Av callius

Pixel 6(a) : "Connected, not charging"-helvete

Ciao!

Är det fler med Pixel 6A-luren (inköpt hösten 2022) som har det för mig allt mer frekventa och extremt frustrerande problem? Kan inte påminna mig det var några som helst problem att ladda de första 3-5 månaderna av mitt ägande. Den är uppdaterad med allra senaste OS-patchen häromveckan, kör med medföljande USBA-C-kabel. Någon laddare ingick inte utan jag använder den som kom med min Xiaomi MiA1 inköpt januari 2018.

Ett sätt är ladda upp den är powered off under natten+dagen men detta går förbaskat långsamt. Har rensat lurens usbC-port via munblås, tandpetare.

Min Xiaomii laddar varje gång snabbt & galant på samma USB-kabel o strömadapter.

Ser på nätet att många ägare har detta tekniska problem.

Av callius

Så ser det ut numera.
Tackar även för visat intresse!!

Av callius

Succé inrapporteras! Räckte med köra en simpel Restart av luren så är alla NFC settings där (likt i videon).
...och El Gigante får nog se över sin anställningspolicy...

Av callius

På videon https://www.youtube.com/watch?v=joUhf9k0AB0 som visserligen visar en Pixel 6 (utan "A") och troligen Android 12 (?) så syns (efter 21 sekunder) ju i Settings ett "Off" och lite senare en NFC slider för "On" samt "Require device unlock for NFC" mm.

Inget av detta syns ju på min telefon så ev är det ett hårdvarufel på mitt ex. Var på Elgiganten om detta men expediten (som var en sk nyanländ) menade - högst troligen felaktigt!! - att NFC alltid är på. Hmmm

EDIT: En Google-sökning (=ironi) på: pixel 6a nfc not working - ger upphov till oro.

Av callius

Pixel 6A: NFC setting ??

Ciao!
Har just köpt en Google Pixel 6A och har en fråga till er som oxå har access till en sådan mobil.
Uppdaterade den via WIFI-routern till senaste Android 13 men har ännu inte pluggat ett SIM-kort (eller eSIM) i den.

FRÅGA: Har era Pix6A möjlighet att "enabla" och "disabla" NFC? På min lur kan man bara klicka på den NFC-inställningen. Ev krävs ett installerat (e)SIM.

Av callius

Har varit i mejl-kontakt med Delock och de svarar att båda deras (se nedan) två vinkel-adapters betecknade DP 1.1 även stödjer DP 1.2 dvs 4K@60HZ. De började sälja dessa 2012 och nu påstår supporten underligt nog att de inte kan ändra namnet till att istället innehålla "DP 1.2" !!

Fint besked i sig dock men tyvärr passar de inte min SWEDX-skärm - den ena skulle vinklas rakt in i skärmen (!) medan den andra stöter på patrull av min just ovanför redan inkopplade vinklade HDMI-kabel.

--
https://www.delock.com/produkte/G_65377/merkmale.html "Delock Adapter DisplayPort 1.1 male > DisplayPort female angled left"
https://www.delock.com/produkte/G_65382/merkmale.html "Delock Adapter DisplayPort 1.1 male > DisplayPort female angled down"

--
PS!
https://www.delock.com/produkt/65376/merkmale.html - Denna hade ev kunnat få plats fysiskt men den är tydligen ej tillgänglig längre !! Man har verkligen maximal flax numera...

Av callius

Behöver en vinklad (90 grader) DP-kabel (ev adapter) för 4K@60Hz !

Ciao!

Har precis köpt en 43" 4K bildskärm (från Swedx) med en ingång för DP- samt en för HDMI-kabel. Jag har två datorer så jag behöver båda anslutningarna. Tyvärr sitter inkopplingarna så dumt till att man behöver vinklat kablage (eller adapter) om man nu inte vill prova utöva mer eller mindre "våld".

Vad gäller HDMI fanns mycket att välja på så en sådan har jag redan köpt. Men vad gäller DP är det klart tunnsått (tomt?). Hittar bara en Delock (tyskt företag) adapter men den stöder bara DP v1.1 dvs man får (officiellt åtminstone) max 30Hz vid 4K-upplösning.

Har ni några tips var man köpa en vinklad DP 1.2-kabel (4K@60Hz) på minst 1.5 meter här i Sverige alt. Norden. Utomlands finns det lite att välja på men vill helst inte vänta längre än till nu på fredag för hemleveransen...

Av callius

@CyberNerd:
ML05 ser ju klart bra ut!! Saknar dock dammfilter verkar det som men det kanske man kan ordna till själv?

Har du - eller ngn du känner - erfarenhet av LC Power SFX Series V3.21 alt. Kolink SFX-250 ?

Av callius

Förslag önskas på minimalt mITX-case för en Athlon 200GE (utan dGPU !!)

Hej,
planerar kommande vecka inhandla följande andrahandsdator (för Arch Linux/KDE alt Kubuntu) till hemmet:

CPU: Athlon 200GE Zen+Vega 14nm 35W 2c4t BOX https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4935614
Mobo: ASRock Fatal1ty B450 Gaming-ITX/ac https://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=4891815
RAM: 2x4GB DDR4 enligt Asrock QVL https://www.asrock.com/mb/AMD/Fatal1ty%20B450%20Gaming-ITXac/...
SSD: En st (har en gammal SATA 2.5" Crucial M4 128 GB ev senare bytes mot en M.2 SSD) som ju vid behov kan tejpas till chassit
HDD: Två st 2-4TB 2.5" 5400rpm men exakt vilka det blir är ännu oklart. Men dessa bör ju självklart ha ordentlig kylning för maximal livslängd. Samt gärna två tysta upphängningar!

Men vad gäller chassi och PSU är jag ännu osäker och tar gärna emot råd. Som sagt blir inget utrymmeskrävande och värmealstrande grafikkort i detta bygge. Har tittat på Fractal Design:s Node 202 men den känns väl stor (bred!) för dom som inte har en dGPU.

Tänker mig en lådvolym på max ca 10 liter samt pris inkl PSU gärna under 1500 kr (ev för lågt satt?)
PSU:n (format SFX/SFX-L väl?) bör väl vara vara dimensionerad att vara som mest effektivt runt 50-80 Watt för detta lågeffektbygge.
Kommer att köra med medföljande CPU-kylare 1A02M5M00 - dess höjd hittar jag inte men är nog under ca 50 mm - om den inte allför högljudd förstås. Finns tydligen en passiv kylare för AM4 (https://www.arctic.ac/eu_en/alpine-am4-passive.html) men den är 70 mm hög samt ger väl i en minmal itx-låda för dålig kyleffekt dvs man får "throttling".

Nämnas bör att denna maskin mestadels kommer ligga i suspendläge (ACPI S3) under dagtid och nattetid i hybrid/hibernate. Idle-effektbehov verkar tyvärr ligga rätt högt dvs omkring 25-30 Watt.

Så OK - nu får intresserade medlemmar gärna komma med era synpunkter!

REF:
https://www.phoronix.com/scan.php?page=article&item=amd-athlo... AMD Athlon 200GE: Benchmarking The $60 Zen+Vega Chip

Av callius

TP-Link ADSL2+ modem TD8616 v7

ADSL2+ modem från 2013 i nyskick (inkl nätadapter, splitter inkl telefonkablar, 120 cm Ethernet-kabel) och som säljes enbart pga erhållen fiber-anslutning.
Hämtning föredras, finns i Ängelholm.

Teknisk beskrivning:
http://www.tp-link.com/en/products/details/TD-8616.html#over
samt
http://www.tp-link.com/en/download/TD-8616_V7.html (firmware)

Läs hela annonsen här

Av callius

@callius:
Har nu installerat GWX Control Panel och "disablat" allt samt samt rensat Win10:s nerladdn.kataloger. Reboot och vi får nu se hur länge det funkar innan MS kommer med ny variant...

Av callius

Windows (7) Update har nu en knapp med texten "Get Started" ?!?!

Två trubbel

1. Windows Update-ikonen i trayen dyker sedan X antal veckor aldrig upp även när MS faktiskt har säkerhets-uppdateringar ute.
Någon med liknande erfarenheter? Finnes lösning?

2. Har just på sidan
"Control Panel\All Control Panel Items\Windows Update\Select updates to install"
kryssat för alla tillgängliga igår tisdag (?) släppta "Important updates" dvs 20 st i mitt fall dvs

Office 2003 - 2 st (Word Viewer)
Windows 7 - 12 st
Office 2007 - 6 st (jag har inget Office-paket i datorn men det skadar väl inte att kryssa då dessa väl inte kommer att installeras...)

Men efter ha tryckt OK-knappen längst ner till höger så hamnar man (som vanligt) på sidan
Control Panel\All Control Panel Items\Windows Update\
där det dock nu står ""Upgrade to Windows 10" samt endast en "Get Started"-knapp att klicka på. Vatusan är nu detta?
Försöker MS nu obönhörligt köra ner Win10 "i halsen" på användarna oberoende om de så önskar eller ej?!
(Anmälde mitt intresse i somras men har sedan ångrat mig - u.tecknad är heller ingen gamer som behöver DX12)

Så fråghan är alltså: vågar man klicka på knappen "Get Started"????

Av callius

UPDATE:
Har just skickad in en förfrågan till Komplett.no som är reggade som officiell ÅF av In Wins Corporate-produkter som aktuellt chassi underligt nog är listat under!

#####
Men In WIn CE685 http://www.in-win.com.tw/Corporate/en/goods.php?act=view&id=C...
är modernare med frontala 2xUSB3 & 2xUSB2, resetknapp m.m. samt bara 96 mm på tjocken för 4st Low Profile PCIe instickskort. Newegg kommentarer: http://www.newegg.com/Product/Product.aspx?Item=N82E168111081...

TFX PSU synes ej certifierat (Haswell-problem?) --> Men på http://www.amazon.com/IN-WIN-Desktop-Case-Cases-CE685-FH300TB...
står det att PSU supports Haswell samt - ännu bättre - på http://www.cfd.co.jp/pc_case/in_win/iw-ce685_300p.html
finner man 300W TFX 80PLUS PLATINUM 電源を標準搭載 (省電力機能C6 State対応) översätts av G.Translate till (C6 State respektive energisparfunktion) standard med makt

Chassifläkten 90mm lite "noisy" samt hindrar fullt utnyttjande av externa 3.5"-utrymmet (Grrrr)

En recension http://www.sff-tek.com/in-win-ce685-review/

Slipsjappe-video https://www.youtube.com/watch?v=TFH6_1Qq9CM

MEN: tyvärr hittar inte undertecknad den här i Svennestan.

Av callius
Skrivet av Findecanor:

Riktigt bra! Litet µATX-chassi, bara lite djupare än det mITX-chassi jag hade föreslagit, plus inbyggd air duct och stöd för dammfilter.

Ett inte alls så dumt minimalt chassi inkl en Haswell-klar PSU.
Följande lånat från Neweggs användar-recensioner: Det största minuset verkar vara avsaknad av vibrationsdämpning för hårddiskarna (samt ingen plats för fläktkyln av desamma = Alltid VIKTIGT)... PSU:n är inte absolut toppkvalitet heller
----
Men en del kan kanske moddas tillrätta samt med 2.5"-diskar får man ned disktempen (alternativt 3.5" 5400rpm-diskar) samt möjlighet lägga in antivbra på egen hand.
- Inga USB3-uttag på fronten (men hela 4 st USB2 - men chassit släpptes ju 2009 så det förklarar kanske det hela...)
Dock http://www.in-win.com.tw/Corporate/en/goods.php?act=view2&id=...
• Optional USB 3.0 x 2
• Optional IEEE 1394
- Ingen resetknapp

Ett bygge kan ses här på YT https://www.youtube.com/watch?v=QZmfHLEh2a0

Av callius

Minsta möjliga chassi för ett mATX Asus AM1M-A (Kabini)?

UPDATE2: Skälet till att jag var intresserad av detta specifika mobo är att det stöder ECC (!!)-minnen. Men har tyvärr bara två SATA-kontakter och jag vill ha en så liten server som möjligt (helst ju NUC size med 2st 2.5" hdd och en 1.8" SSD alt M.2 SSD) och inte stoppa in ett extra SATA I/O-kort...

UPDATE: Kommer icke att köpa detta mATX Kabini men ev. är några andra intresserade av ett svar på spörsmålet så tråden får väl vara kvar...

############
Behöver plats för maximalt två st 3.5" hdd (gärna antivibrationsupphängning men inget krav) men varken floppy eller optisk drive.
CPU blir en AMD Athlon 5350 (4 kärnor) boxed.
Skall minimum ha ett styck USB3-uttag på fronten (ev. sidan). Samt gärna en lättåtkomlig reset-knapp.
Moderkortet är på 226 x 170 mm (http://www.asus.com/Motherboards/AM1MA/overview/)
Formatet - dvs Cube, Tower eller Desktop - kvittar lika.
Skall *inte* ha ett externt grafikkort
Ev så det enda PCIe-kort som kan behövas är ett Intel NIC (har ju högre kvalitet bättre än det inbyggda Realtek-"skräpet")
Kylningsbehoven med Kabini är ju mycket små så troligen räcker det enbart med PSU-utsugsfläkten.
Burken skall (mestadels) fungera som backupserver (ev FreeNAS/ZFS alternativt Linux/btrfs)

Letar och letar men har inte hittat något tillräckligt smått nog ännu...