Inlägg

Inlägg som Xclusiv8 har skrivit i forumet
Av Xclusiv8

Vet att detta är en gammal tråd, men jag försöker ändå. Jag köpte en sådan här förra året och kan inte påstå att jag är nöjd med den. Med tanken på att den har silent i namnet så är den inte speciellt tyst. Upplever andra likadant eller är det bara jag? Sedan upplever jag även att den skorrar och det låter rören eller något metalliskt inuti går emot något annat. Samma sak när kompressorn går igång och varit på ett tag, låter som att den börjar vibrera kraftigt varpå den lugnar ner sig. Men det låter som att den går emot höljet liksom. Jag försökte returnera den men gick inget vidare då leverantören ville att jag skulle skicka tillbaka den på en pall, var fan ska jag få tag på en pall???

Någon mer som upplever liknande?

Av Xclusiv8
Skrivet av Mocka:

Lämnade faktiskt in min på service till EG nu och får hoppas på det bästa. Coil whine kan jag leva med men fläktslirandet börjar bli jobbigt. Tog bort o-ringarna jag hade installerat och det blev ändå en skillnad (mot det sämre) så o-ringar hjälper, ni som funderar på det.

Har du fått tillbaka den? Någon förbättring?

Av Xclusiv8
Skrivet av Öltorp:

Kan ju balansera fläktarna och dylikt i kommande uppdateringar av mjukvaran.

Fläktljud kan jag leva med, coil whine är svårt.

Edit: Jag fick hem en till ps5:a från elgiganten och samma buzzande från psu:n i den. Fler i min umgängeskrets har samma.

Av Xclusiv8

Fick mitt ps5 från netonnet igår, definitiv coil whine. Ökar i spel. Fläkten verkar vibrera lite också, den har ett udda ljud. Är sjukt besviken. Dåligt av sony.

Av Xclusiv8

Jag skriver med alla fingrar. Gjorde testet en gång och fick 76wpm, däremot 93% träffsäkerhet, skriver uppenbarligen ofta fel
Men jag har inte alltid skrivit med alla fingrar, tidigare hade jag en "spelskada" där jag alltid höll vänsterhanden över wasd. Jag fick aktivt träna bort det genom att öva på s.k. "touch typing".

Av Xclusiv8

Har följt detta och det verkar vara rätt många som är drabbade internationellt. Som vanligt när det gäller "coil whine" så vet de flesta inte vad det betyder eller vad de ska förvänta sig, andra hör det helt enkelt inte. Alla är olika känsliga men för oss som har känslig hörsel är det som att dra en spik mot en svart tavla, outhärdligt och tröttsamt. Jag var väldigt nära på att avboka min förbokning men har inte gjort det. Hoppas på att det inte är så utbrett, om det visar sig att jag får ett exemplar som låter mycket så åker den tillbaka till netonnet direkt. Mitt PS4 hade samma problem men i "sleep" mode, fick dra ut kabeln ur väggen varje gång jag slutade spela, not okey i min bok.

Av Xclusiv8
Skrivet av Nutella23:

Nej, jag har ett datum (2020-12-08). Har inte heller fått det där mejlet med att de inte vet när den kommer. Har du det? Jag vågar inte förvänta mig en konsol till december. Jag vågar heller inte fråga i chatten haha.

Nope, inget mejl om att de inte vet när den kommer. Jag ska nog ta och kontakta dem via chatten, hatar vara ovetande

Av Xclusiv8

Jag lyckades på något sätt få igenom en beställning på netonnet. I orderbekräftelsen står det däremot att förväntat datum är ej bestämt. Ni andra som också beställt hos netonnet, har ni samma i er orderbekräftelse?

Av Xclusiv8
Skrivet av GilbertG:

Jag har gjort en liknande datorresa som TS. Lade av med byggandet, pillandet och spelandet till fördel för en bärbar historia och skaffade en Macbook Pro. Bästa datorn jag haft. Nu har jag återkomit till byggandet

Vill du maximera prestanda per krona så är ett AM4-system med Ryzen det bästa. Det är den överlag och allt sammantaget bästa plattformen idag. Ditt användsningsområde talar också klart för Ryzen. Där har du dessutom möjligheten att byta upp dig i processorväg i framtiden om du vill. Med Intel så är du fast oavsett plattform/styrchip.

Gällande nätaggregat så är Fractal Design Edison M eller valfritt Seasonic ett bättre val. Köp inte "billiga" EVGA eller Corsair. Angående strömförbrukning kan du kolla min signatur.

Jag håller med dig om MacBook Pro, otroligt bra datorer.
Angående din kommentar om nätaggen, vad klassar du som billigt? Menar du att Corsair RM650x 650W eller ett EVGA GQ 650W är dåliga i jämförelse mot t.ex Fractal Design Edison M 650W eller Seasonic FOCUS Plus 650W Gold?

Av Xclusiv8

@Jonte[YoT]:
Du lyfter fram en hel del bra argument. Tack

Av Xclusiv8
Skrivet av sweisdapro:

@Xclusiv8: Beroende på hur du prioriterar dina användningsområden, samt vilka VM du använder så kanske ryzen är ett bättre val för dig (1700X finns för 3200 enligt prisjakt):
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10805322/https://inetimg.se/img/tiny/forum-divider.pnghttp://www.inet.se/kundvagn/bild/10805322/
Fördelar:
Fler kärnor/trådar
Bättre grafikkort
(Kan byta CPU om 3 år om man vill/behöver)
Nackdelar:
Sämre IPC och klock (lägre FPS i spel, vissa program presterar sämre)
Något dyrare totalt (billigare med ett 1080)
Behöver dyrare minnen för att de ska fungera

Helt otroligt att du fick in ett 1080ti i den budgeten. Ja, Ryzen ser verkligen ut som ett attraktivt alternativ, kanske är något att fokusera på. Jag kör definitivt många VM:s och flera kärnor är alltid att föredra.

Tack =D

Av Xclusiv8

@Bassen87: Good catch!

Av Xclusiv8
Skrivet av runicgol:

@Xclusiv8: https://i.imgur.com/SgomnPR.jpg delar från Webhallen.

Lade in dubbelt så stor SSD, större HDD, snabbare RAM, bättre processor.

Tackar, ser bra ut. Jag hade tänkt köra OS på SSD och raid-0 på de två diskarna, därav orsaken till varför jag tog två. Kanske är ett bättre val att ta en större SSD och en mindre disk för all skit man inte behöver ha på SSDn.

Skrivet av Joppis:

Tycker det ser bra ut.

Du kan dock spara 700kr och köpa populära Corsair RM750X istället.
https://www.inet.se/produkt/6911980/corsair-rm750x-750w

Den ser onekligen mycket intressant ut, är det någon större skillnad på Gold och Platinum ur kvalitetssynpunkt? Jag vill gärna undvika coil whine.

Skrivet av PointMan:

@Xclusiv8: Ser bra ut! Köper du från Inet så glöm inte: https://www.inet.se/produkt/9990887/fraktfritt-sweclockers

3TB för de pengarna, det får du en 4TB HGST för?!

Just ja, tackar =D

Av Xclusiv8
Skrivet av Jonte[YoT]:

....men varför ett så överdimensionerat nätaggregat?
Är det för att de inte har någon lägre variant av den serien?
Välj ett annat märke isåfall. Inet har ju faktiskt varit duktiga och lagt in en effektberäknare på avdelningen för nätaggregat.

Eventuellt skulle du kunna lägga de pengarna på en större SSD.

Jag var lite osäker över hur mycket som krävdes med ett 1080 så jag brassade på. Totalmissade kalkylatorn, går den att lita på? Rekommenderat för ett 1080 är 500W, inet rekommenderar ett på 500W. Min tanke var att diskarna, CPU och allt annat ska få plats inom den ramen. Nu drar förvisso grafikkortet förmodligen aldrig 500W En annan orsak till varför jag tog just den PSUn är att den är tyst, fläkten går inte igång förrän runt 350W dras, jag vill gärna att datorn ska vara så tyst som möjligt.

Av Xclusiv8

Har suttit på läktaren ett tag, dags att börja spela igen.

Hej!
Jag var väldigt aktiv med PC-byggande i mina yngre år men tappade intresset strax efter att jag slutförde mina studier. Jag blev helt enkelt trött på att pilla med datorn konstant och ville bara ha något som fungerar så jag köpte.....en Macbook Pro, säger inte mer än så
. Hur som helst, jag har börjat känna det där kliandet i fingrarna återigen och har satt ihop en kundvagn hos inet som jag är väldigt nöjd med men skulle vilja ha lite feedback på. Datorn kommer främst användas för mjukvaru-utveckling, surfning, spel, VM-instanser. Är det något jag skulle kunna byta ut för att maximera pris/prestanda eller har jag hittat the "sweet spot"?

http://www.inet.se/kundvagn/visa/10803698/

Update: Ändrade till 8700K samt ett Corsair 650W
http://www.inet.se/kundvagn/visa/10804538/

Är något osäker över Seagate-diskarna. Har tänkt köra dem i Raid-0 för maximal prestanda. Några av er rekommenderade högre kapacitet men jag är osäker om jag behöver så mycket, jag föredrar nog prestanda över kapacitet.

Tack

Av Xclusiv8

@studiox_swe: Tack för svar. Hur fungerar det om jag ignorerar att ställa in detta? Innebär det att man ställer in allt sådant via t.ex loopia, där man köper sin domän?

Av Xclusiv8

Frågor kring namnservrar för cPanel WHM.

Hej.
Jag håller på och experimenterar med cPanel WHM, jag har installerat hela paketet med hjälp av cPanel's script på en centOS-server. Just nu sitter jag med den första konfigurationen och kommer inte riktigt vidare. Problemet är att jag inte riktigt förstår hur jag ska gå vidare med steg 4: Namnservrar.

Kan börja med att jag har min domän hos ipeer och har satt upp ett A record till servern ex. (whm.domän.se). Steg 4 ber mig välja typ av namnserver. Bind, PowerDNS, MyDNS, Disabled. Här har jag valt default Bind. Därefter ska jag välja namn för namnservrarna d.v.s ns1.domän.se och ns2.domän.se. Nästa steg är att "Configure Address Records for Nameservers & Hostname" där jag ombeds fylla i IP-nummer för tidigare namngivna namnservrar. Min server har 3 IP-adresser så jag har skrivit de oanvända i dessa fält samt skapat A records hos ipeer till ns1.domän.se samt ns1.domän.se.

Jag misstänker att detta innebär att jag själv kommer stå för namnservrarna, vilka kommer hostas på min server. Det ska ju gå att välja disabled och styra allt via iPeer antar jag, men hur gör man då med alla fälten?

Huvudproblemet här, känner jag är att jag inte riktigt förstår mig på namnservrar till 100%. Den som känner för att hjälpa mig förstå får en internetkaka

Bild1
Bild2
Bild3

Av Xclusiv8

Optimera linuxserver

Tja!

Jag söker efter företag som har kunskapen att optimera/förbättra linux-servrar som främst hanterar apache2, php och mysql. Någon som känner till några lämpliga kandidater?

Tacksam för hjälp.

Av Xclusiv8
Skrivet av Bloodstainer:

Tvivlar jag på. Är lilla skärmen verkligen bara 720p? Har den sämre upplösning än i stort sett alla laptops och pads på marknaden? Pinsamt.

Om nu skärmen är 6.2" som det ryktas om så skulle det ge en PPI på ca 240. Det är helt okej med tanke på avståndet som man håller enheten. Macbook Pro Retina har en PPI på 227 och skärmarna är oerhört skarpa.

Av Xclusiv8
Skrivet av rottemark:

http://makemkv.com

Har jag alltid använt med framgång.

Skickades från m.sweclockers.com

Jag har testat det men aldrig lyckats få med ljudet. Förmodligen något jag missar.