Inlägg

Inlägg som Mindfighter har skrivit i forumet
Av Mindfighter
Skrivet av shugge:

Precis, glöm inte bort swec extrakanal med tokigheter!

Av Mindfighter

Zen5 redan i juli?

Ser ut som Zen5 och nya moderkort kommer annonseras på computex:
https://www.forbes.com/sites/antonyleather/2024/05/28/amd-zen...

Av Mindfighter

Zen5

Av Mindfighter
Skrivet av Flutters:

Diskett såklart.

Håller med, det klart mysigaste lagringsmediat!

Av Mindfighter
Skrivet av SuperDuperKillen:

Har den också AI-knapp?

Nej, men det har en emoji knapp!

Av Mindfighter
Skrivet av Patrik356b:

hade apple gjort en egen variant så hade den sålt slut omedelbart lol

Vi har ju haft Magic Keyboard för 4.895kr till iPad rätt länge, tror bara Microsoft var avundsjuka och också ville ha ett magiskt dyrt tangentbord!

(nu är magic keyboard magiskt trevligt att skriva på och jag är säker på att micrsoft surface pro flex också är trevligt!)

Av Mindfighter
Skrivet av 0cool:

Hoppet för x64 kan kanske vara om det visar sig svårt att få ur mer absolut prestanda ur ARM64 än det vi sett hittills.

Apples snabbaste singlecoreprestanda sitter i en ipad som är tunnare än fjärren till Apple TV, varför har inte Mac Pro bättre prestanda? Varför gjorde inte Apple en mac pro som drog 400w och utnyttjade mastodontkylaren de utvecklalde för föregångaren?

x86 närmar sig slutet av sin väg, helt otroligt att de lyckats hålla liv i arkitekturen så länge som de gjort.

ARM64 finns det mycket kvar att kräma ur där har det precis tagit rejäl fart efter Apple visade vad som är möjligt.

Varför skulle det vara självändamål att ha massiv värmeutveckling, allt blir enklare om liten värmeutveckling då blir det betydligt enklare att kyla och t.ex. ha fler kärnor. Så satsningen på ARM64 är helt rätt.

Av Mindfighter
Skrivet av nu1mlock:

Samtidigt var det bara 78 dagar sedan Apple lanserade Macbook Air med M3 så det lär dröja ett bra tag till. Men Macbook Pro och Mac Mini skulle ju kunna få M4, men Macbook Pro kostar väl typ dubbelt så mycket som dessa?

Misstänker att M4 Pro/Max/Ultra ligger lite längre fram i roadmap:en vilket talar emot ny MacbookPro/MacStudio/MacPro i närtid vilket också ryktena talar om Q4 2024/Q1-Q2 2025 release. Men MacMini och Air med M4 är inte osannolikt tidigare då, det bör vara minimalt med arbete att droppa i ny CPU i dessa.

Av Mindfighter
Skrivet av jaqob:

Verkligen! Den stora oron nu, både personligen och om man läser vad tyckarna skriver, är varför de (Qualcomm, Microsoft och OEM tillverkarna) är så extremt restriktiva med att låta recensenter känna på produkterna.

Surface produkterna är alltid polerade, surface pro 11 lär inte vara något undantag utan lär vara en riktigt bra laptop.

Kanske kan vara relaterat till prestanda som du är inne på, Apple stal lite 'thunder' med M4 lanseringen i iPad, 38 NPU vs 45 NPU, piskade på ST o.s.v. och en 'oro' för vad Apple kommer med under wwdc som hinner gå av stapeln innan folk får surface pro i händerna. (förbeställd verkar levereras 18:e)

Edit: Msft jämför sig direkt mot Macbook Air M3 och visar upp något bättre prestanda, blir lite haltande om Apple slänger ut en Macbook Air M4. M3 är rätt ny, men M3 är krånglig och dyr att tillverka, något Apple adresserat med M4 så Apple lär vilja droppa M3 fortare än en het potatis.

Av Mindfighter

Hoppas verkligen att det är nu det händer för Windows on ARM, då de verkar ha fått med sig fler tillverkare denna gång! Den ljusnande framtid är vår!

Av Mindfighter

Nu är Microsoft på G, snapdragon x elite:
https://www.microsoft.com/sv-se/surface/devices/surface-pro-1...
Äntligen lite skoj!

The game is ON! Nu får vi se vad Apple annonserar på WWDC i år.

Av Mindfighter
Skrivet av ratbongo:

Med tanke på saker som "just don't hold it that way" så fanns det en del glipor även i den perfektionismen så man vet aldrig.

Allt fångas inte i tid, tror vi kan vara rätt säkra på att en del internt fick en redig uppsträckning efter den missen så det inte skulle ske igen.

Av Mindfighter
Skrivet av Korpisavu:

Personligen hade jag varit mer intressared av en ny Mini men de borde göra dem tjockare istället så att kamerabumpen kunde försvinna.

Steve hade aldrig tolererat kamerabumpen, han hade tvingat ingenjörerna att lösa det, saknar hans perfektionism!

Av Mindfighter
Skrivet av robbe60:

Som jag längtar..ELLER...tar aldrig i en Apple produkt !!, inte ens med en tång

ROFL... appropå sektliknande övertygelser... Tack för dagens skratt!

Av Mindfighter
Skrivet av Aka_The_Barf:

Blir kanske en ny bendgate

Allt beror på materialval och konstruktion. Nya iPad M4 är betydligt tunnare än iPad M1/M2 men tester visar att den har i stort sett samma hållbarhet när man försöker böja dom nya: https://youtu.be/G6LSoVJZfAU?si=77pRTe87t5pz59Ka

Av Mindfighter

@griid blev inspirerad av din tråd, beställde ett Roland Go Piano från Thomann, de säljer ibland b-stock (fyndvaror), inte viktade tangenter och bara 61 tangenter, men testar och ser om jag i mogen ålder klarar av att lära mig, så får jag uppgradera om jag fastnar! Är grymt imponerad av folk som kan spela instrument!

Av Mindfighter

Har du stängt av ipad:en helt, d.v.s. shutdown? För problemet är att den där adaptern inte levererar särskilt mycket. Om du ser 1.2-1.8W dras från switch-porten så försvinner lite i poe-adapter, blir liksom inte särskilt mycket som kommer till iPad:en så även om den var helt avstängd så kommer det ta en halv evighet att ladda den, är ipad:en påslagen så lär den dra mer än poe-adaptern orkar leverera.

Av Mindfighter
Skrivet av Gorian:

Hur tycker du de ska bete sig när det finns anledning att inte lita på personerna i teamet?

Tillsägning(ar) -> Åtgärdsplan -> Sparken. Usel personal sabbar hela gruppen. Inget gott har någonsin kommit ur micro-management, folk behöver få utrymme att blomstra och vill de inte blomstra så är de på fel plats i livet och förtjänar att få en chans att hitta sin plats där de kan blomstra, så hjälp dom att komma vidare i livet!

Av Mindfighter
Av Mindfighter

Det viktigaste är att en IT-chef har lagom teknikkunnande och intresse för teknik även om ledarskapsförmågorna är absolut viktigast. Tyvärr finns det alldeles för många med medelmåttiga ledarskapsförmåga ("jag gillar människor") kombinerat med genuint ointresse för teknik, de orsakar mycket elände och borde ha satsat på något annat här i livet! Samtidigt finns det många underhuggare därute som också borde ha satsar på något annat här i livet!

Har varit på bägge sidor i arbetslivet, mycket utvecklande och intressant!