Inlägg

Inlägg som anon84089 har skrivit i forumet
Av anon84089

Jag är högst tveksam till om jag vill köpa en router från ett annonseringsföretag. Att ge dem tillgång till 100% av min nätverkstrafik både internt och externt känns lite creepy.

Av anon84089

Vem bryr sig om de flyttar. Vill de ha företaget så måste de jobba. Vilket land de än flyttar till får en massa jobb, så globalt sett är det ingen förlust för arbetare. Helt rätt att företag bör betala skatt.

Av anon84089

Haha, FinFET. Låter definitivt både finfint och fett.

Av anon84089

Äh, vem bryr sig om 4K. Fixa en platt OLED i 55"-65" för ~15K, då kan vi snacka köp!

Av anon84089
Skrivet av Swedish Berserk:

Låter riktigt bra. Hur är det på multiplayer sidan har de fått ordning på det?

Vad menar du, kommer det komma officiell multplayer som update/DLC? Modden funkar ju tyvärr inte för Linuxversionen av spelet, men allt officiellt material funkar fint så det vore gött...

Av anon84089
Skrivet av muli:

Nice! Lär nog bli en 1440p skärm. Frågan är om det e kampanj på Mediamarkt på den skärmen ? :/ Orkar egentligen inte gå dit idag. Men kanske måste?

Kan du få den till ett bra pris så är det väl alltid värt att köpa i butik, om det skulle uppstå något problem. Kör, fan. Bra skärm.

Av anon84089
Skrivet av danedi:

Kan ni inte slänga in ett eller ett par linux benchmarks (förslag: Borderlands 2 med alla settings och fsaa på max) i era grafikkortstester.

Vet inte hur pass intressant det vore, Nvidias kort presterar vad jag vet lika bra i Linux som Windows. Snarare beror det på hur bra Linuxversionen av spel/benchmarks är. Kolla annars Phoronix, som har ett riktigt brett utbud av tester.

Kan tillägga att jag har just detta kortet, presterar alldeles utmärkt i Arch Linux. Spelar Dota2, Civ V och Skyrim(wine) och allt är laggfritt o fint.

Av anon84089

http://www.prisjakt.nu/produkt.php?p=1375916

Köpte en Dell Ultrasharp U2713HM i somras, är grymt nöjd med den!

Av anon84089
Skrivet av JackeShan:

Vad jag tycker om Maxwell? Riktigt överraskande priser på GTX 970. Speciellt för folk som har planerat att uppgradera från urgammal hårdvara så är det ett bra tillfälle att köpa ett GTX 970, med tanke på pris/ prestanda etc.

Sitter med ett HD6950 nu, lär bli rätt fet skillnad, va? Beställde precis ett 970 från MSI.

Av anon84089
Skrivet av jimbow1234:

Synd för dig som missar ett bra spel.

Mja. Inte ett spel som jag ser fram emot speciellt mycket, men hade kunnat tänka mig ett köp för att prova. Jag har gott om andra spel att spela.

Av anon84089

Ingen Linuxversion? Synd för dem, där tappade de iaf en köpare.

Av anon84089
Skrivet av Jonastjenix:

Hej!

Jag har bläddrat igenom tråden och verkar som att de flesta använder xmbc för visning av just lagrade filmer. Hur är det om man mest vill streama tex. svtplay, tv4play, netflix och liknande? Samt är det en bra distro om man vill lägga in bilder och visa?

Är det xmbc som är grejen eller borde jag satsa på något annat om det är just dessa saker jag prioriterar?

Tack så mycket!
Jonas

Det enklaste för sådan streaming är nog en Chromecast och en Androidenhet.

Av anon84089
Skrivet av YGLeXz:

Synd att den saknar Gbit-port, annars hade det kunnat bli ett köp! Perfekt att formatera om och köra Kodi på!

Kodi xD Kommer ta ett tag att vänja sig vid det. Men denna såg mycket intressant ut, om jag kommer ihåg det kan det nog bli köp! Har tröttnat rejält på Plex.

Av anon84089
Skrivet av thorsama:

Har du en stor organisation som backar ett projekt ekonomiskt och har något att förlora på att det inte går bra så kommer detta projektet förmodligen drivas på mer då företaget har investerat en stor summa pengar på att utveckla denna standard. De kommer sannolikt även fortsätta lägga pengar på utveckling och även snabbare & bättre kvalitetskontroll. Min poäng är att företaget har mer att förlora på att inte producera bra resultat än du har med ett open source projekt som exempel.

Nu pratar jag mer generellt och inte nödvändigtvis om denna standarden då jag inte är insatt nog för att kunna säga det, men generellt sett så verkar ju folk prisa open source mer än det förtjänas att prisas, bara för att det är open source så betyder det inte att det är bra per standard.

Du har absolut en poäng, men jag tror du har missuppfattat vad open source egentligen är. Det betyder inte att nördar sitter hemma och skriver kod, utan bara att koden i sig inte är hemlig. Så din hypotetiska organisation kan satsa så mycket de vill, enda skillnaden blir att du och jag också kan ta oss en titt på koden. I praktiken kan det betyda att utomstående folk kan hitta fel och brister som organisationen har missat, eller ge förslag på förbättringar. Fördelen för allmänheten är att vi kan kontrollera att organisationen inte bygger in några läskiga bakdörrar eller andra elakheter.

Av anon84089

AMD ifrån 6-serien, utan tvekan. Riktigt bra stöd från den öppna drivrutinen. Håll dig borta från Nvidia, med deras kort måste du köra den stängda drivrutinen vilket inte tillför något utom massor med krångel. Nyare AMD-kort har inte heller världens bästa stöd i den öppna drivrutinen så samma tänk gäller där. Intel är också fantastiska, ifall du känner att prestandan räcker.

Edit: För att förtydliga: Anledningen att du vill ha en öppen drivrutin är för att slippa extra arbete, som du efterfrågade. Med en öppen drivrutin kommer allt att fungera redan från första boot.

Av anon84089
Skrivet av thorsama:

Topic: Visst är open source trevligt, men även det har sina nackdelar.

Vad menar du då, till exempel?

Av anon84089

Kollade lite i manualen, och det verkar som strömportarna på kortet bara räcker till två diskar. Hur får man ström till de andra två?

Av anon84089
Skrivet av backspace:

Ser man till hur det ser ut just nu, vilket man i regel gör, så har personen helt korrekt.
Men hur påståendet ser ut om 5-10 år är en annan sak.

Är man det minsta spelintresserad och tycker om att prova på det senaste så är det Windows som fortfarande gäller, och kommer att gälla ett tag till framöver oavsett hur mycket Valve lägger på utvecklingen av SteamOS.

Edit: Får man inte en möjlighet att provköra Windows i en månad eller något sånt om man installerar det för att utvärdera det?

Visst har du rätt i vad du säger, jag reagerade mest på att han sa 'aldrig'. Vart utvecklingen pekar är svårt att tyda, när Windows blir mer och mer stängt och utvecklarna hittar nya vägar. Men detta är antagligen en diskussion för en annan tråd.

Av anon84089
Skrivet av crumpets:

...du kommer aldrig att kunna spela som du gör på windows...

Farligt uttalande om man följt senaste årets händelser.

Av anon84089

Steam har ett Overlay också, det är översatt till Övertoning.