Inlägg

Inlägg som Martin_SWE har skrivit i forumet
Av Martin_SWE

Thank you!
It's unfortunate it does not have guest mode anymore. Wonder why they removed it, hopefully they can bring it back. The device can work as wifi hotspot (during setup) and there's bluetooth..

Av Martin_SWE

Is the svtplay app available on the new chromecast with google tv?

Av Martin_SWE

Dayviews stänger ner och erbjuder exportfunktion

Svarar mig själv på denna gamla tråden. Nu är det klart att dayviews kommer släcka ned 1 september 2017.
Så nu finns där en exportfunktion för att spara ned sina bilder!
Klicka på min hemvy, inställningar (skiftnyckeln), tjänster och där under finns en knapp för att Ladda ned alla bilder.
Efter ett tag så mailas en nedladdningslänk för att hämta en zip-fil med alla bilder.
Där ligger alla bilder prydligt sorterade efter år och månad. Yay!

Av Martin_SWE
Skrivet av BrusE:

Om du kan få fram en direkt länk till bilderna i en mapp så går det enkelt att använda wget för att få ned dem.

Tittar man på första bilden som du länka till så är URL:en
http://cdn07.dayviews.com/114/_u1/_u1/_u8/_u1/_u4/_u9/u118149...

Den är lite värre att skripta för nedladdning.

Verkar inte som jag kan lätt kan få fram en lista på bilderna tyvärr. Behöver klicka mig in på varje enskild bildvisningssida för att kunna hämta URL till bilden.

Skrivet av Christley:

jdownloader. ha allt i excel, kopiera in alla rader från excel så borde programmet fatta vad du är ute efter

jag hade personligen gjort det med imacros, men då behöver man förstå hur imacros fungerar. annars tar de onödigt lång tid

Tack för tips. Hjälpte en bit på vägen, om jag t.ex. skickar in länken http://dayviews.com/dayviews/519563526/
så klarar den att hämta den .jpg fil jag vill ha men den fångar inga html-filer så kan inte gå vidare för att kunna lägga in uppladdningsdatum i filnamnet :/

Av Martin_SWE

Spara ner bilder från dayviews

Okej, så detta är lite pinsamt men problemet har gnagt i mig en tid ändå..
Back in the days hängde jag mycket på bilddagboken, numera dayviews. Har runt 600 bilder där som jag gärna skulle vilja spara ner.
Först så frågade jag supporten om de hade något export-verktyg.. men det hade dom inte utan hänvisade till att spara ner varje bild enskilt. Schysst.. not.
Så då började jag pyssla runt för att se vad man kunde göra på egen hand..

När jag är inloggad på startsidan så kan jag generera en thumbnails lista på alla mina bilder. Så jag tryckte Save Page As -> Webpage, Complete i google chrome.
Och ner kommer en kopia av sidan med en mapp med alla bilder. Tyvärr så är vissa av bilderna nedskräda, vissa breda bilder är avklippta så bara mitten syns, och andra är klippta på höjden.. och filnamnen är jibberisch med ett tiotalsiffror.

Så det jag vill göra är att spara ned en kopia av alla bilder och döpa dom efter <uppladdningsdatum>-<bildtext>
Mycket av bildtexten fick jag med när jag laddade ned sidan genom chrome. Gjorde ett försök att genom coda (kör mac) rensa bort allt annat från html-filen och bara spara fältet för jpg-filnamnet och bildtexten, öppnade i numbers för att att sedan kunna ändra filnamnen i ett svep med hjälp av filerenamer som har List funktion där man kan utgå från en excel-fil.
Tyvärr så blev excel-filen runt 2000 rader och jag tröttnade ett flytta ihop celler på rätt plats rätt snabbt.. och problemet med uppladdningsdatum har jag inte löst ännu.

Återigen från första html-filen jag fick ner genom chrome innehåller länkar till alla enskilda bild-sidor, inte .JPG utan en generell typ som denna: http://dayviews.com/dayviews/520290086/
När jag går in på den och laddar ner genom chrome så får jag ner en html-fil som bl.a. innehåller uppladdningsdatum och en mapp med bilden i + att filnamnet numera är justerat med en bit av bildtexten.. tillräckligt för att jag ska vara nöjd. Det är viktigare med uppladdningsdatumet.

Så frågan är nu hur jag kan automatisera det här? Ladda ner 600 sidor, hämta uppladdningsdatum, ändra filnamn. Har läst mig till att det finns ett kommando som heter wget för linux, den med kommandot grep kanske kan användas för att justera filnamnen.

Nån som har någon input hur jag kan gå tillväga? förutom typ, just don't do it..

Av Martin_SWE

Linksys WRT1900ACS för 1990kr på dustinhome.
Dubbla minnet jämfört med Kjelles erbjudande på 1900AC.. för 1499kr.

Av Martin_SWE

Gött att fläktproblemet verkar löst!
Var sugen på en microserver men.. skulle vilja uppgradera till en kompatibel xeon e3 (för vt-d och aes-ni).. verkar lättare sagt än gjort att få tag på en som inte kostar lika mkt som hela servern!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Martin_SWE

Har hört talas om detta fläktproblemet och trodde också det var löst.
Grejen är att synologys/xpenologys mjukvaruraid läge SHR verkar rätt trevligt!
Sätta upp varje disk som ensam stripe, menar du disk1 raid0 disk2 raid0 osv men att diskarna ändå bara skriver data till en disk och inte splittar till 2?
Funderar på hur mkt hastighet man förlorar på att göra så jämfört med ACHI och RDM direkt till xpenology.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Martin_SWE

Funderar på att köra en microserver gen 8, g1610t varianten med esxi och vm's för pfsense, webserver och xpenology.. Är det nån som vet hur det funkar med diskkryptering med esxi och xpenology eller nas i övrigt typ freenas? Funderar på att köra raw device mapping på 4 diskar till nas och sen mjukvaruraid med kryptering. Såg att g1610t inte stödjer aes-ni är det uteslutet att köra nån form av diskkryptering alls då? Annars kan jag tänka mig att uppgradera cpu:n till xeon e3 för att för funktionen!
Väger imellan att köpa ett färdigt synology nas för att få kryptering + liten burk för pfsense och webserver mot att bygga eget med möjlighet till ett all-in-one microserver bygge med nas, pfsense och webserver.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Martin_SWE

Kör med 1password på alla enheter. Wifi synkar lokalt emellan dom regelbundet. Inget i molnet.
Funderar på att sätta ett diceware lösenord som master lösenord läs mer här https://blog.agilebits.com/2011/06/21/toward-better-master-pa...

Skickades från m.sweclockers.com

Av Martin_SWE
Skrivet av gymrattan:

Kylaren med fläkt (95x95x37 mm) är nästan lika stor som ett h-chassi (116.6x112x49.5 mm) som har plats för både mSATA och 2.5". Det är den inbyggda kylaren som gäller, eller så köper du inmätet och monterar i ett externt chassi för NUC:ar. Finns ett flertal passivt kylda.

Nice. Verkar som en passande maskin för mitt ändamål. Blir inget tungt CPU tryck över längre tid.. Hittade inget pris på DIY kitet på det chassit dock. Min tyska är för dålig hittade ett till alternativ här, http://www.quietpc.com/tranquil-b2 dock inte för senaste versionen med skylake.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Martin_SWE

funderar på inköp

funderar på att köpa en nuc i3'a för att ha lite virtuella maskiner för diverse filserver, linux testmaskiner, streama till tv. pumpa upp med 16gig, en större 2,5" disk för lagring och en mindre intern ssd för OS. kommer den hosta varmluft och vara bitter på livet eller vad tror ni? vill gärna ha en tyst maskin. vet inte riktigt vad dagens små pc-datorer klarar har bara kört med macbook senaste 7åren..
@yohsman nämnde här http://www.sweclockers.com/forum/post/15794381
att man kan byta till en noctua fläkt. verkar ju nice om det går att få ner temp & fläktbrus!

Av Martin_SWE

Har lagt in ett gäng bloggar i min Google Reader, så jag hänger mest där nu för tiden! blir mkt dn.se och feber.se

Av Martin_SWE

Får bara skittider över 10sekunder på jobbtangentbordet, hemma sitter jag bara med laptop tangentbord, får återkomma med en bättre tid

Av Martin_SWE
Citat:

Ursprungligen inskrivet av bomber3
Fan vad billigt, blir å beställa till min 15"

Beställt än? Funkar de bra? Har inte hittat några trådar på andra forum om A.C Ryan OnXcreen men blev själv intresserad av det, bra pris imo.

Av Martin_SWE

Är en stoltägare av ett P180B jag också.
Din kabeldragning ser riktigt bra ut, ladda gärna upp bilder. möjligt att jag gör något liknande för att fixa till mina kablar.

Av Martin_SWE

Hallå där Vill bara tipsa om att de finns Nintendo Wii konsoler på Ica Maxi i Oskarshamn var där och köpte en igår

Av Martin_SWE

UndCon > Hur gick de för dig med DSL på "adapter disken"? Blev batteritiden längre?

Av Martin_SWE

Jag var en av dem som stod i kö på Dremhack för att gejma lite Zelda - Twilight Princess. Jag tyckte det var svårt att sikta med pilbågen, men det är förmodligen bara en vansak..

Synd att man själv inte har några pengar till att köpa en Wii imorgon, hade hoppats på det men ibland sviker ekonomin, så det får vänta med det ett litet tag. Någonting säger mig att i stortsett varenda Wii konsol i Sverige kommer att ta slut i morgon eller senast lördag eftermiddag

Jag är riktigt avundsjuk!

Ser fram emot fler intryck & åsikter om konsolen.

Av Martin_SWE

C: System
D: Program
E: Bamse
F: Skalman
G: Lille Skutt
H: Vargen

Bamse FTW!