Inlägg

Inlägg som Highbury har skrivit i forumet
Av Highbury

Flytta hårddisken till en annan dator?

Hej,

Min dator är trasig och jag ska lämna bort den för reparation. Tänkte göra en liten backup på hårddisken "utifall att". Är det bara att plocka bort den ur datorn och trycka in den i en annan?

Av Highbury

Datorn har fungerat fint hela dagen. Min tanke var att problemet löst sig automatiskt men icke. För några minuter sedan så hängde sig datorn samtidigt som den gav ifrån sig ett väldigt ljut. Därefter återkom problemet som jag talade om tidigare.

Kollade loggboken och där står det inget.

Tänkte prova att rengöra datorn under morgondagen, återkommer om problemet inte löser sig.

Av Highbury
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Cyrus Grissom
Du hinner inte se något av denna text som kommer upp?
Vad säger loggboken?
Kan du se något i denna loggbok som tyder på någon dumpning?

Nja, texten visas bara i någon sekund innan datorn startas om på nytt. Jag tyckte mig dock kunna urskilja ett par siffror längst upp och ordet "problem" strax nedanför mitten.

Loggbok? Är inget vidare på datorer. ; )

Av Highbury

Okänt datorproblem

Hejsan,

Min dator har gått och blivit sjuk. Ungefär var annan timme startas den om automatiskt och inte nog med det, när den håller på att startas om kommer det upp en blå bakgrund med vit text i några sekunder och sedan startas den om på nytt. Efter ett par gånger så startas datorn upp ordentligt.

Ibland så stängs också datorn av under uppstarten, det kommer då ett konstigt ljud som låter lite som ett punkterat däck (misstänker att ljudet kommer från en av fläktarna men är inte säker). Därefter får jag vänta några minuter innan datorn är villig att starta igen.

Vad tror ni kan vara fel? Tips och idéer?

MVH, Highbury