Inlägg

Inlägg som Johan_S har skrivit i forumet
Av Johan_S

Jättebra guide! Tack. Väldigt nyfiken på en Philips oled 708 eller 808, 65 eller 77 tum. Väldigt svårt att hitta bra tester eller recensioner 🤔 antar att det kan vara läge att vänta några dagar till för att se vad för nyheter som presenteras på CEC men ändå hinna knipa något på "mellandagspriser"

Av Johan_S

Pratade nyss med Telenor om att förlänga (avtal 1 feb - 1 feb), det gick inte för att jag "redan har en rabatt inlagt". Ring tillbaka i januari vi kommer ha reor då också. Hmm svårt tyvärr är min fastighet bunden till Telenor, men det låter lite konstigt att det är av tekniska skäl de inte kunde lägga in en rabatt på nytt.

Av Johan_S

Ser ut som att data inte är korret, nu är jag van vid v2 och inte 3 så hoppas inte jag leder dig fel. Men här är ett exempel på hur data bör se ut:

Data ska enligt dokumentation returnera ett object. Din funktion definerar du som en method, som du tex kan ropa på i mounted-hook. Ang :key så hjälper det Vue lista ut vad som behöver renderas om, har du unika id på din data är det ännu bättre att använda det som key istället för index i arrayen.

export default { data () { return { arrayName: [], }; }, mounted() { // When this component is mounted, fetch data console.log('Component mounted!'); this.fetchMyData(); }, methods: { // Method to fetch last data and update arrayName async fetchMyData() { console.log('fetchMyData start!'); asyncFunc1() .then(res => { this.arrayName = res; console.log(this.arrayName) }); }, }, } </script>

EDIT: Om du inte redan har plugin i Chrome för att inspektera rekomenderar jag https://chrome.google.com/webstore/detail/vuejs-devtools/nhdo...
Då hade du säkert sett att data inte ser korrekt ut. Och en bra syntax hade get dig fel att data inte är korrekt formaterad, tex Vetur plugin i vscode.

Av Johan_S

Hej! Kan du prova att lägga till :key på varje element du lägger ut? Du kan läsa mer om :key i dokumentation: https://v2.vuejs.org/v2/guide/list.html Det finns en del bra att lämna till om reaktivitet i Vue, skulle rekommendera läsning här: https://v2.vuejs.org/v2/guide/reactivity.html#For-Arrays (obs v2)

Kan du inspektera att verkligen data ändras i komponenten? Är du säker på att det enbart är rendering på sidan som är problemet?

Av Johan_S

Du returnerar inget i case 2. På arrayen kör du en funktion för varje element (map), men du returnerar aldrig något returvärde. Utan att testat kan du säkert byta ut groupcatArray-raden till:

return groupcatArray.some(groupCat => findCat(catName, groupCat.get('cats')));

Av Johan_S
Skrivet av htbtoma:

Min dotters förnamn med stor bokstav, födelsedatum sen ett ! På slutet. Enkelt att komma ihåg och säkert då det både är väldigt långt och varierande 😊

Varför beskriver du ditt lösenord på ett publikt forum? 🙃

Av Johan_S

Någon som vet releasedatum nu i februari för XPS 13 med Ubuntu? Försöker hitta men utan framgång!

Av Johan_S
Skrivet av Falcon:

Fingeravtrycksläsare, bra kameror, bra batteritid och bra skärmar hittar du i dessa lurar, inte i denna "lågbudget"-lur för drygt 3000:-

Jag upplever att det är precis vad jag fick i Pocophone F1 för cirka 3000 kr, så nöjd! 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Härligt! Hoppas den går att köpa i svart här i Sverige. Nu är frågan vad en vettig maskin med Linux kostar för att köra några virtuella maskiner på eller om man ska vänta och hoppas på en uppdaterad 15" under sommaren.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S
Skrivet av UncleDirty:

Kommer aldrig förlåta EA för vad de gjorde med Ultima och Origin.........

Detta! Försökte logga in på gamla kontot men tyvärr inget kvar där, skulle vara kul att se hur kaos allt blivit efter ytterligare kanske 15 år 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Spännande, vilka minnen ifrån UO tiden! En förstående mor gjorde det möjligt att koppla upp en timme om dagen för att utforska världen. Kikar in en free shard ibland men minnen kanske ska vara minnen 😁

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Hej! Både och går, och är det ett hobbyprojekt så kör på! Jag hade nog lagrat filen på disk, och sökväg och lite annan information i en databas. Men, jag rekommenderar dig direkt att titta på att lagra filer tex på amazon AWS S3 bucket. Kommer vara gratis också om det är ett mindre projekt. Då kan du till exempel låta klienten direkt ladda upp mot bucket, eller att du i node istället skickar filen som laddades upp (istället för att skriva filen lokalt). Sen lagra i databasen vilka filer som laddats upp. När klienten sen behöver en fil kan du med url och rättigheter hämta den direkt ifrån aws, utan att din backend behöver hantera filen.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Jag bytte ifrån en Xperia z5 compact till Pocophone och är mycket nöjd! Prisvärd, bra batteritid (idag efter 12h utan laddning 76% kvar, normal användning), snabb. Lite för stor för min smak men mycket nöjd, det är nog den mest prisvärda Androiden. En enda sak stör jag mig på, svårt att se notifikation utan att tända skärmen. Iofs rätt skönt att koppla bort telefonen ibland! Snabb fingeravtrycksläsare.

Rekommenderas!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

När ni säger D menar ni då en partition på en helt annan disk? Kör ni flera SSD i era riggar? Om C är en biffig SSD och D är en traditionell hårddisk påverkas skrivning/läsning för resurser som läggs på D negativt jämfört med C.

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Första året kan det vara bra att skriva snabbt med illustrationer och liknande för att hänga med i de grundläggande kurserna, tex mattematik. Det finns också ofta gott om datasalar för labborationer så strukturerade pärmar och färgglada pennor hjälpte mig i början! Med det sagt ångrar jag att jag inte köpte en bra bärbar förrns det tredje året, fantastiskt skönt men däremot märkte jag att jag antecknade allt mindre. Rekommenderar Dell XPS 13 men de kanske ligger något över budget, däremot har studentrabatt på dessa om du kontaktar Dell här på forumet.

Välj inget större än 13 tum, du ska bära med dig datorn överallt! Låg vikt är också trevligt. Lycka till med studierna, bra val!

Av Johan_S

@lord_vasagos: Hittade du något bra skal som skyddar telefonen? Söker tips jag också!

Av Johan_S

Inga problem, detta gör man gratis. Här är två guider för just Loopia:

https://support.loopia.se/wiki/hamta-e-post-till-gmail/
https://support.loopia.se/wiki/skicka-e-post-fran-gmail-med-d...

Skapa en epost och följ sedan guiderna. Lycka till!

Skickades från m.sweclockers.com

Av Johan_S

Du nämner att porten är öppen, men skickar den vidare trafik till rätt lokala ip-adress?
Kolla i routern vilken ip som tilldelats din Pi eller skriv tex "ifconfig" i terminalen på Pi:en. Leta efter inet addr om jag minns rätt. Om nu porten är öppen och skickar trafik till rätt lokala ip så testa igen utifrån.

För att ta reda på din publika ip-adress kan du tex gå till https://www.whatismyip.com/, den ip-adress som visas där är den publika som går till din router. Fjärrstyr till den ip-adressen, så ska porten se till att trafiken leds vidare till Pi:en.

Lycka till!

Av Johan_S

Du har flera förslag. Skapa en separat funktion som tex Sandia föreslår, sen kallar du på den från ditt vanliga flöde.

Av Johan_S

Det ser ut som du öppnat inkommande 27015, som går till 27016 internt. Det är ingen range utan för cs har du öppnar två portar. Ändra tex näst sista regeln till att gå till 27015 istället för 27016

Skickades från m.sweclockers.com