Inlägg

Inlägg som danne454 har skrivit i forumet
Av danne454
Skrivet av Mangee75:

Okej, du skrev inget om det
Men med tanke på priset så kan man ju köpa en ny kopia när det är dags att uppgradera

Ja det är klart, men denna känns då ännu mer prisvärd?

https://programvaruexperten.se/produkt/microsoft-windows-10-p...

Retail och allt för en 20lapp extra, även dessa har mycket bra recenssioner. Men köper nog deras w11 pro retail för 179 istället då jag sitter på 12th gen intel, vilken ska må bättre av w11 enligt folk..

Av danne454
Skrivet av THB:

Ligger kvar på W10 tills de fixat så att man kan ha "Never Combine" och inte bara de små namnlösa ikonerna i taskbaren för de program man har igång.

Kan förstår om man sitter på en 12" laptop med 1366x768 att man vill spara in lite utrymme, men när man sitter på 2160p 40" så nej.

try https://github.com/valinet/ExplorerPatcher/releases

You just put dxgi dll into windows folder, restart and you can tweak taskbar to be like in windows 10 with nevercombine options etc. Everything is described in the link.

Av danne454
Skrivet av Lorault:

12:e mår bättre av W11.

Okej, tack för infon Hur är det med spel kombabiliteten, inga problem eller? Hade så gammal burk innan med w7 så knappt lärt mig 10an än haha så lika bra att köra på 11an direkt innan man vänjer sig då

Av danne454
Skrivet av HappyPie:

Verkar vara så att Windows 10 är fortfarande bättre än 11 även på Intel 10 och 11 gen, i vissa fall likvärdiga när VBS är avstängd
https://www.youtube.com/watch?v=Z1iO7N22Um8

Hur är det för 12th gen? Fick ny burk igår med en i7a, 12700kf.

Av danne454
Skrivet av Mangee75:

Det var en OEM version på den du länka, man vill väll ändå ha retail för ominstallation och vid eventuellt byte utav komponenter i framtiden osv?

Av danne454
Skrivet av norrby89:

Tror du citerade fel person där

Oj, det var det visst och även fel tråd, lol... skyller på glöggen

Av danne454
Skrivet av norrby89:

vill inte vara den men se det inte som att du byter operativsystem utan snarare en uppdatering av UI, detta om något är närmare en uppdatering till 10an än ett nytt operativsystem.

Det var en OEM version på den du länka, man vill väll ändå ha retail för ominstallation och vid eventuellt byte utav komponenter i framtiden osv?

Av danne454
Skrivet av evil penguin:

Det är väl samma grej som med alla andra sidor som säljer snorbilliga nycklar, det brukar väl vara *fungerande* nycklar, ibland inte exakt rätt sort men typiskt något som fungerar för köparen. Som prisnivån indikerar så är det väl nycklar som aldrig borde hamnat där och som av samma anledning eventuellt kan komma att ogiltigförklaras, samt som i många fall skulle anses ogiltiga av Microsoft om de jämför licenstypen med vem det är som nyttjar licensen.

Jag vet inte om det fyller något större syfte att diskutera specifika butiker/marknadsplatser i den där kategorin, alltihopa är väl samma lika ungefär...

Är som jag misstänkte då men lutar väll åt att man som tidigare smålänning ändå slår till på en av dessa..

Några tankar om 10an eller 11an direkt?

Av danne454
Skrivet av abki:

Snål som man är så köpte jag en pro därifrån i våras, retail.
Har haft den sen i våras och den går än.

Om du har W10 så får du uppgradera den gratis till W11 sen.

Okej! Ja då känns det kanske onödigt att köpa 11an direkt? Om man nu kan uppgradera den till samma version då osv.. Vet inte hur mainstream 11an är än men lutar väll åt att köra 10an ett tag till misstänker jag

Av danne454

Kan även tillägga att home varianten är dyrare där och samma pris som standard..

Går väll även uppgradera 10an till 11an kostnadsfritt? Så lutar åt att köpa 10an och köra ett tag om ändå möjligheten finns?

Av danne454

Här har du pro via en svensk sida för endast 169kr:

https://programvaruexperten.se/produkt/microsoft-windows-10-p...

Av danne454

Köpa windows nyckel, vilken?

Hej!
Fick hem min burk igår och behöver aktivera windows, alltså köpa en nyckel.

Sprang över denna kampanj:
https://programvaruexperten.se/produkt/microsoft-windows-10-p...

Det som jag blir fundersam över är att den är så galet billig där, även utan kampanj. Tror pro versionen hos inet ligger på 2,5k och komplett liksom.. och lite runt om andra sidor ligger den runt tusenlappen iaf.

Men såg även de hade windows 11 pro retail för en tia extra. Är det något att satsa på iställlet? Har hört delade meningar om 11an..

(https://programvaruexperten.se/produkt/microsoft-windows-11-p...)

Av danne454

LGn var den jag missade att klicka hem på inets rea(3,2) :-((

Den jag lutar åt mest nu är denna:

https://www.komplett.se/product/1200319/gaming/spelutrustning...

Samma här, väldigt dåligt med recenssioner..
Är det ett bättre val gentemot predatorn?

Av danne454

Hjälp att välja ny skärm!

Hej!

Inväntar en ny burk som bör komma i veckan och har under helgen försökt jaga skärm till bra pris.
Då den jag tänkte slank ur näven och tagit slut under "kampanjen" så hittade jag denna och undrar om någon här har någon erfarenhet:

https://www.proshop.se/Bildskaerm/GIGABYTE-32-Bildskaerm-M32Q...

Känns prisvärd nu på rean och ser bra ut i specs men är dåligt med svenska recensioner, mest på dess 27" lillebror som varit både positiva och negativa. De recensioner jag hittar på 32an i övrigt på utlänska sidor är väldigt positiva men känns som det kan vara sponsring eventuellt.
Men har ingen erfarenhet alls av Gigabytes skärmas så det vore ytterst tacksamt om någon sitter med lite erfarenhet eller info.

Har i övrigt även ingen erfarenhet av 32" utan endast kört 27" som max, så är även något osäker om det är för stort för t.ex fps spel som Csgo vilket kommer liras också.
Jag kommer spela väldigt varierat med spel dock och mixar även en del musik där det är skönt att se hyffsar bra när man står på lite mer avstånd, men spelandet är är prio för köpet så 27" funkar för båda och kanske är att föredra men blev nyfiken på större.

(Datorn som inkommer är ganska påkostad och sitter b.la ett
Rtx 3080 samt en i7 12700k)

Så vill ändå ha en skärm som gör datorn rättvis.

Tack på förhand!

Av danne454

Ny skärm till ny burk!

Hej!

Inväntar en ny burk som bör komma i veckan och har under helgen försökt jaga skärm till bra pris.
Då den jag tänkte slank ur näven och tagit slut under "kampanjen" så hittade jag denna och undrar om någon här har någon erfarenhet?

https://www.proshop.se/Bildskaerm/GIGABYTE-32-Bildskaerm-M32Q...

Känns prisvärd nu på rean och ser bra ut i specs men är dåligt med svenska recensioner, mest på dess 27" lillebror som varit både positiva och negativa. De recensioner jag hittar på 32an i övrigt på utlänska sidor är väldigt positiva men känns som det kan vara sponsring eventuellt. Så det vore ytterst tacksamt om någon sitter med lite erfarenhet eller info.

Har i övrigt även ingen erfarenhet av 32" utan endast kört 27 som max så även något osäker om det är för stort för t.ex fps spel som Csgo vilket kommer liras också. Jag kommer spela väldigt varierat med spel dock och mixar även en del musik där det är skönt att se när man står på lite mer avstånd, men spelandet är är prio för köpet så 27 funkar för båda men blev nyfiken på större.

(I datorn som inkommer sitter b.la ett 3080 samt en i7 12700k plus stabil ssd och minnen)

Tar jättegärna emot andra skärmtips, minst 27". Sneglat på asus Rogen b.la..

Tack på förhand!

Av danne454
Skrivet av Lagge:

https://www.proshop.se/Desktop-DUTZO-Configureable-Gamer-PC/D... verkar bra, inte riktigt lika prisvärd som Aorus men bättre möjligheter för uppgraderingar i framtiden. Man kanske skulle byta över till den istället för att riskera framtida problem med Model S'n..

Klickade hem denna innan, kände llte som du skrev om man ändå halvt maxar nu så.. tog slut lika kvickt sen den med såg jag.

Av danne454

Missade som sagt kampanjerna men denna dök ist upp nu och klickade hem den innan!

https://www.proshop.se/Desktop-DUTZO-Configureable-Gamer-PC/D...

Känns galet prisvärd👍

Av danne454

Tack för tipsen! Denna är likvärdig va?

https://www.inet.se/produkt/2219330/asus-27-rog-strix-xg27aq-...

Undefär samma pris med så känns som LGn är lite vassare om det nu är märkbart. Kommer spela en del FPS spel b.la.

Av danne454

Komplettera dator med skärm!

Hej!

Efter ett jäkla letande efter delar för ny burk gav jag upp och köpte färdigbyggd. Resulterade i denna på kampanj vilket känns galet prisvärd då delarna kostar mer:

https://www.proshop.se/Desktop-DUTZO-Configureable-Gamer-PC/D...

Nu ska jag bara hitta en skärm också vilket jag gärna vill ha lite hjälp med.. skulle säga att 27" är det enda jag ändå inte vill gå under men vill inte heller ha föööör stor.
Den ska komplettera datorn bra helt enkelt!

Tack på förhand!!

/Daniel

Av danne454
Skrivet av fimo420:

Hmm den såg ju nice ut... fast jag är ingen expert på sånt här längre... Har typ inte hängt med alls senaste 5 åren
En expert härifrån borde kanske kommentera?

Ja, den är ju galet vass på spec men lite dålig info på resterandr delar. Hade med gärna fått lite synpunkter då jsg också är tillbaka efter flera år, även jag ändå kunde kalla mig expert förr..