Medan mycket på CES handlar om mobila och små produkter, går Corsair mot strömmen och visar upp det senaste Obsidian 900D som skymtades tidigare i höst i ett läckt presentationsblad. Chassit bygger på företagets populära Obsidian 800D och har växt på alla håll och kanter, med gott om expansionsmöjligheter.

Det stora chassit byggs i stål och aluminium med mått på 655 x 694 x 251 mm – att jämföra mot 609 x 609 x 229 mm för Obsidian 800D. Invändigt ger det här plats för moderkort i storlekarna ATX, E-ATX, XL-ATX samt HP-ATX, vilket innebär att även servermoderkort med dubbla processorer går in utan problem. Det här följs upp av tio expansionsplatser för instickskort.

Det finns plats för inget mindre än två radiatorer på 4 x 120 mm: en i toppen och en på dess vänstra sida. Corsair skickar med 3 hårddiskburar med plats för 3 hårddiskar vardera (totalt 9 platser) som går att placera på olika platser i chassits främre del. Det kommer gå att köpa till ytterligare 2 hårddiskburar på Corsairs hemsida, vilket innebär att chassit får rum med hela 15 hårddiskar alternativt SSD-enheter.

Bakom armadan av hårddiskburar finns tre inkluderade fläktar på 120 mm: Corsair Air Series SP120. Fläktarna går att plocka bort för montering av ytterligare en radiator men här handlar det enbart om en 3 x 120 mm-plats. Över denna radiatorplats återfinns fyra 5,25"-platser för exempelvis optiska läsare.

Vidare till botten av chassit finns plats för inget mindre än två nätaggregat och det finns fullt med hål i moderkortsplåten för att underlätta vid kabeldragning. I chassits bakre del sitter en 140 mm Corsair Air Series SP140. Värt att notera finns plats för totalt 15 fläktar om radiatorerna räknas ut ur ekvationen och om vattenkylning är av intresse, finns monteringsmöjligheter för vattenreservoar på moderkortsplåten.

I fronten återfinns anslutningar för två 3,5 mm-uttag för hörlurar och mikrofon, två USB 3.0 och fyra USB 2.0. Det saknas i skrivande stund detaljer om både pris och tillgänglighet för Corsair Obsidian 900D.