Efter en tid av Xbox One-exklusivitet lanseras Rise of the Tom Raider för PC inom de närmsta dagarna, men hitintills har uppgifterna om systemkraven lyst med sin frånvaro. Det här blir det ändring på när speltiteln listas på Microsofts nätbutik Windows Store, där kraven röjs.

Grundläggande systemkrav

Systemkrav

Operativsystem

Windows 7 (64-bit)

Processor

Intel Core i3-2110
Motsvarande AMD

Primärminne

6 GB RAM

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 650 (2 GB VRAM)
AMD Radeon HD 7770 (2 GB VRAM)

Lagringsutrymme

30 GB

Övrigt

DirectX 11

För att klara grundkraven krävs långtifrån en monstermaskin och datorer med ett antal år på nacken bör inte ha några problem att driva spelet. För processorn rekommenderas en tvåkärnig Intel Sandy Bridge från 2011 eller motsvarande AMD, 6 GB primärminne och grafikkort i instegssegmentet från omkring samma era.

Rekommenderade systemkrav

Systemkrav

Operativsystem

Windows 7 (64-bit)

Processor

Intel Core i7-3770
AMD FX-8350

Primärminne

8 GB RAM

Grafikkort

Nvidia Geforce GTX 970
AMD Radeon R9 290X

Lagringsutrymme

30 GB

Övrigt

DirectX 11

En titt på de rekommenderade systemkraven ger något av en déjà vu-känsla för den som också hängt med i nyheterna om The Division. Även här rekommenderas en fyrkärnig processor med flertrådstekniken Hyperthreading från Intel alternativt en åttakärnig FX-8350 från AMD, tillsammans med 8 GB primärminne.

Även rekommendationen av grafikkort är identisk för The Division. För att driva runt Rise of the Tomb Raider i 1080p rekommenderas ett AMD Radeon R9 290X eller ett Nvidia Geforce GTX 970. Nvidia har också gått ut med en egen rekommendation och anser att ett Geforce GTX 980 Ti krävs för en bra upplevelse i 1440p.

En annan likhet med The Division är att det kontroversiella kopieringsskyddet Denuvo troligtvis används för Rise of the Tomb Raider. Lanseringen för PC/Windows äger rum den 28 januari.

Källa: DSOG.