I år smäller det. Nästa månad hittar de första konsumentexemplaren av Oculus Rift ut till slutkund och kort därefter anländer huvudkonkurrenten HTC Vive, den sista i samarbete med spelgiganten Valve. Det är även HTC:s kreation som är i fokus när det svenska stjärnskottet Neat Corporation filar på Budget Cuts.

Budget Cuts är ett spel enligt genren spionthriller, där man på ett effektivt sätt ska försöka undvika mördarrobotar som patrullerar ett kontorslandskap. För den som hellre tar till våld finns också möjligheten att kasta knivar, saxar och andra föremål som finns att hitta lite här och var i den virtuella verkligheten.

Ett av problemen med förstapersonsspel i VR är illamående när användaren rör sig i spelet men inte i verkligheten. Det här löser spelstudion genom en mekanism där spelaren istället teleporterar sig fram genom portaler, vilka dessutom kan användas för att effektivt kika runt hörn och undgå upptäckt.

Neat Corporation siktar på att lansera Budget Cuts till årets mitt, men aviserar att det kan dröja till slutet av 2016 innan en skarp version är redo.