I och med lanseringen av Rise of the Tomb Raider för PC uppmärksammades flera brister i Microsofts distributionstjänst Windows Store. Låst bildfrekvens på 60 FPS via V-Sync, avsaknaden för stöd av AMD Crossfire samt Nvidia SLI, moddning och overlays är bara några av de tekniska aspekterna på agendan, men också bristen på ett smidigt återbetalningssystem.

Bristerna har uppmärksammats av bland annat How-To Geek, som listar flera skäl till varför användare inte borde köpa spel via Windows Store. I ett svar på mikrobloggen Twitter skriver spelchefen Phil Spencer att bolaget är tacksamt för all feedback, och tillägger att man arbetar på förbättringar.

Spencer vill dock inte gå in på några närmare detaljer om vilka förändringar som är på gång. Däremot är han inte sen att tillägga att Microsoft jobbar hårt på att göra Windows bättre för såväl utvecklare som spelare, men också att lansering av spel samma dag på PC-plattformen inte innebär att Xbox har lägre prioritet än tidigare.

I ett annat inlägg skriver Microsofts Mike Ybarra att SLI och Crossfire fungerar med spel i Windows Store, men att det är upp till utvecklarna att lägga till stöd. I samma veva lovar han att V-Sync ska "fixas", vilket kan vara en indikation om att funktionen kommer kunna stängas av.

Källa: Gamespot.