Bland de många funktioner som tillkännagavs i när Playstation 4 blev officiellt var förmågan att strömma spel till andra enheter – Remote Play. Finessen har dock hittills varit begränsad till den bärbara spelkonsolen Vita, utvalda mobiltelefoner och surfplattor ur serien Xperia.

I höstas avslöjade Playstation-chefen Shuhei Yoshida att Remote Play var på väg till PC/Windows och Mac, någonting som nu är på väg att realiseras med nästa stora uppdatering för Playstation 4. Finessen ska ingå i systemversion 3.50, som släpps som beta den 2 mars – dock uteblir Remote Play till dess att den skarpa versionen dyker upp.

För den som får tillgång till betaversionen ingår istället en rad andra funktioner med fokus på social interaktion:

  • Onlinestatus för vänner: Denna funktion gör det möjligt för användare att se när specifika vänner går online, till skillnad från tidigare då valet stått mellan att se alla eller inga notifikationer om vänners onlinestatus.

  • Offline-läge: Spelare som inte vill synas online kan aktivera offline-läget, vilket kan aktiveras både innan och efter inloggning.

  • Schemalagda händelser: Med denna funktion blir det möjligt att skapa schemalagda händelser som automatiskt bjuder in alla spelare som anmält sig till eventet.

  • Play Together: Den här funktionen låter alla medlemmarna i en grupp se vad de andra medlemmarna spelar, och genom detta snabbt kunna gå med i en kompis spelomgång eller starta en ny omgång tillsammans.

När den nya mjukvaran för Playstation 4 med Remote Play för PC och Mac släpps skarpt framgår inte, utan ska aviseras vid ett senare tillfälle tillsammans med andra ännu icke avtäckta funktioner.

Källa: Playstation Blog.