Mot slutet av februari läckte systemkraven för Gears of War: Ultimate Edition ut för PC/Windows via Windows Store, vilket sågs som en tydlig indikation på att den upphottade titeln var på ingång. Nu har spelet lanserats som ett av de första med DirectX 12, men är inte helt utan problem.

Förutom visuella fel rapporteras det om varierande prestanda, där en skribent på Forbes skriver att AMD-grafikkort som Radeon R9 Fury X, R9 Fury och R9 Nano ger markant lägre bildfrekvenser än Radeon R9 390X. De visuella felen ska kunna avhjälpas genom att stänga av Ambient Occlusion, något som dock inte åtgärdar prestandaproblemen.

För Nvidia-användare handlar det istället om problem för den med G-Sync-skärm, där funktionen ger mycket lägre prestanda. Lösningen på detta är tillsvidare att stänga av G-Sync i väntan på att utvecklarna och Nvidia hittat en lösning. Den som har en bärbar dator med Nvidia-grafikkort måste välja att använda detta manuellt, annars ska spelet försöka drivas runt med Intels integrerad grafikdel.

Andra problem med titeln tillskrivs Windows Store, som präglas av felmeddelanden och långsamma nedladdningar. Lösningen här är att ha den allra senaste versionen av Windows 10 installerat och att ha is i magen när förloppsindikatorn stannat, då spelet fortfarande ska laddas ned i bakgrunden.

Källa: Gears of War (forum).