Microsofts Elite 2-kontroll erbjuder spelare möjlighet att modifiera sin kontrollupplevelse. Med i förpackningen följer handkontroll med avancerade funktioner, samt tillbehör som låter användaren bland annat justera längd på styrspakar samt paddlar till baksidan. Priset för enheten är därmed föga förvånande förhållandevis högt. Nu anländer en plånboksvänligare utgåva, när Microsoft visar en Core-variant där endast den mer avancerade kontrollen erbjuds.

xbox elite.jpg

Med Xbox Elite Series 2 Core får användare tillgång till en vit variant av Elite 2-kontrollen, där det är möjligt att välja mellan tre olika aktiveringspunkter för axelknapparna samt justera motstånd i styrspakarna. Vidare är det möjligt att själv konfigurera knapparna via Xbox Accessories-applikationen. Precis som vanliga Elite 2-kontrollen är batteritiden 40 timmar i trådlöst läge och kontrollen kompatibel med Xbox-konsoler, PC samt andra enheter via Bluetooth.

För den som vill ha tillgång till ytterligare spakar, paddlar och andra tillbehör som erbjuds i den vanliga versionen av Elite 2-kontrollen kan det kompletteras med tillbehörskit vid sidan av. Microsoft meddelar även att möjligheten att själv välja utseende på Xbox Elite 2-kontrollen öppnar kring jul. Kontrollen planeras läggas till i Xbox Design Labs, där det går att välja mellan en rad olika färger på hölje, knappar och spakar.

Xbox Elite Series 2 Core börjar säljas 21 september och prislappen ligger på 1 449 kronor. Tillbehörskit med fodral, bakpaddlar och styrspakar börjar säljas samtidigt och kostar 699 kronor. Xbox Elite Series 2, inklusive alla tillbehör, går i skrivande stund att köpa för runt 1 800 kronor hos svenska återförsäljare.

Använder du en Xbox-kontroll? Vilken modell föredrar du?