Microsofts stöd för Imessage-synkning i Windows 11 rullar nu ut till samtliga användare, efter ett par månaders tester med ett begränsat antal användare som inleddes i slutet av februari. Utrullningen ska vara färdig i mitten av maj.

Imessage är Apples chattfunktion och en av Iphone-tillverkarens starkaste trumfkort i hemlandet USA. Där har ännu inte Whatsapp, Wechat, Line och liknande applikationer slagit igenom och en stor majoritet av alla tonåringar kan inte tänka sig att använda Android.

Stödet för Imessage i Windows kommer via programmet Telefonlänk. Med det kan användare skicka och ta emot textmeddelanden på datorn så länge telefon och dator är sammankopplade. Gamla meddelanden synkas inte, och inte heller meddelanden som kommer till telefonen medan den är frånkopplad. Bilder och videor fungerar inte heller till att börja med.

Telefonlänk använder Bluetooth och orsaken att telefon och dator måste vara anslutna till varandra är att systemet använder IOS notiser för att synka meddelandena. Det är inte en direktanslutning till applikationen Meddelanden eller själva Imessage-tjänsten. Användare måste tillåta delning av kontakter via Bluetooth, aktivera notiser och tillåta att notiser delas med datorn över Bluetooth.

Förutom Imessage gör Telefonlänk även att du kan se notiser från andra applikationer på Iphone i Windows.