Att Valves handhållna konsol Steam Deck säljer som smör är ingen nyhet, men för vissa går det alltid att göra förbättringar. Att byta styrspakar, chassi eller lagringsenhet är ingen konst men moddaren @balika011 visar att det går att ta det hela ett steg längre.

I en post på X(före detta Twitter) visar balika011 upp att han lyckats dubblera mängden primärminne på konsolen från 16 till 32 GB. För att genomföra modifieringen fick han först ta bort de gamla minnesmodulerna och sedan byta ut dem mot nya med högre kapacitet. Modulerna i sig är inte fastlimmade vilket gjorde modifieringen relativt enkel enligt balika011, utöver att fysiskt löda fast modulerna krävdes ett modifierat BIOS för att få systemet att fungera korrekt.

F2o3a50WsAEc69p.jpg

Bildbevis på att systemet startar och identifierar korrekt primärminnesmängd.

F2o3XVrXsAExB1Z.jpg

Nya minnesmoduler på plats jämte systemkretsen.

@balika011 har tidigare historik av att modifiera diverse enheter och konsoler, bland annat har han tidigare uppgraderat just Steam Deck till en mer högupplöst 1 200P-skärm. Vad nästa projekt blir får vi se framgent.

Vad vill du se för uppgraderingar på nästa Steam Deck? Räcker det med en OLED-skärm eller bör Valve uppdatera systemkretsen? Diskutera i tråden!