X-användaren OreXda – som har en historik av att dela pålitliga Samsung-läckor – har delat nya uppgifter om kommande Switch 2. Innan har det pratats om att Switch 2 ska ha en LCD-skärm på åtta tum. Enligt OreXda ska en OLED-variant av Switch 2 vara under utveckling, men denna väntas lanseras en tid efter LCD-konsolerna har släppts.

Läckaren påstår även att konsolen ska släppas under årets andra hälft vilket går emot tidigare rapporter om att den ska släppas i början på nästa år.

Andra uppgifter om Switch 2 spår att den kommer att vara större än sin föregångare men mindre än en Steam Deck. Enligt den spanska tidningen Vandal har tillverkare av kringutrustning fått röra konsolen utan att se den och bedömt dess storlek därefter. Switch 2 sägs även ha få kontroller som går att fästa magnetiskt till själva konsolen.

Nintentdo Switch 2 har ännu inte visats upp men ett tidigare rykte spekulerar att konsolen kommer att visas upp i juni. Konsolen förväntas även kosta mellan 399 och 499 USD – motsvarande mellan 5 400 och 6 800 kronor med moms och avgifter.