För ungefär fem år sedan var Epox en populär tillverkare bland SweClockers medlemmar. Det var främst moderkort för AMD socket A som fick en trogen skara användare, främst tack vare bra överklockningsförmåga och konkurrenskraftiga priser.

Att överleva som liten moderkortstillverkare är dock svårt i den knivskarpa konkurrensen. Epox drog sig tillbaka från Europa under 2007 och det är i dagsläget oklart om företaget har några produkter kvar för den västerländska marknaden.

Ett gäng före detta anställda har brutit sig loss och startat upp en mycket snarlik verksamhet med företaget Supox. Nu dyker det upp bilder och information om de första moderkorten för Intels kommande processor Core i5 och den nuvarande Core i7.

Supox AP55+ GTR använder styrkretsen Intel P55 och är därmed anpassat för Core i5. Moderkortet har tre stycken PCI Express-platser i fullängd och stödjer Crossfire. Hur det står till med SLI är ännu inte känt.

Modellen har stöd för Intels kommande hybridprocessorer med inbyggd grafikdel, och därför syns utgångar som DVI, VGA och HDMI. Andra funktioner är gigabitnätverk, inbyggd Bluetooth och trådlöst nätverk.

Supox AP58+ GTR visades upp redan under 2008. Modellen bjuder på det mesta som kan förväntas av ett X58-baserat moderkort, som tre PCI Express i fullängd, kraftfig kylning och en mängd kontakter för Serial ATA.

Supox produkter är än så länge sällsynta på den västerländska marknaden, och det återstår att se om de nya moderkorten har vad som krävs för att slå sig in bland svenska distributörer.

Källa: OCWorkbench.