Ace AC-FSP460

IMG_7441.jpg

Egenskap

Värde

Tillverkare

Ace of Sweden

Artikelnamn

AC-FSP460

Specificerad maxeffekt

460W

Tillverkarens garanti

2 år

Storlek (H x B x D)

86 x 150 x 140 mm

Pris till slutkund (ca)

300 kr inkl. moms

AC-FSP460 markerar en nystart för Ace som det senaste året har hållt sig borta från allt vad nätdelar heter. Som modellnamnet antyder sticker företaget inte under stolen med att modellen tillverkas av välkända Fortron Source, en aktör med ett gott rykte samt väldigt många år i branchen. Ace nykomling baseras på FSP:s modell FSP460-60HCN som ursprungligen marknadsförts för den ryska marknaden.

Aggregatet är specificerat till 460 W och kan endast anslutas till 230 V, vilket gör att det saknar 80 Plus-märkning då den organisationen endast mäter upp nätdelar anpassade för samtliga elnät. Enligt databladet som vi hittade på FSP:s ryska webbplats ska dock modellen klara av att hålla en verkningsgrad på cirka 80 procent.

IMG_7430.jpg
IMG_7431.jpg
IMG_7434.jpg

Med enheten uppackad ur sin förpackning möts vi av ett bekant utseende som påminner om merparten av FSP:s OEM-modeller. Det klassiskt datorgråa aggregatet använder sig av en 120 millimeters-fläkt för att ventilera ut den varma luften genom ett utstansat bikake-mönster på enhetens baksida. Nätaggregat i den här prisklassen är sällan modulära vilket stämmer alldeles utmärkt på denna modell där samtliga kablar sitter fast i enheten.

IMG_7433.jpg

Kikar vi närmare på sidan av nätdelen kan de mer ingående specifikationerna läsas av. Det rör sig om dubbla 12 V-linor med 17 A tilldelade till vardera lina samt en 3,3 V och 5 V-lina som i sin tur får 24 A vardera. Klisterlappen avslöjar även att modellen klarar av 460 W vid kontinuerlig drift, något som känns betryggande efter fiaskot med Raw Deal-serien där det handlade om peak-värden.

IMG_7432.jpg

Samtliga av nätaggregatets kablar kommer i naket utförande utan någon form av kabelstrumpa. Nedan följer en lista på kablarnas längder samt de kontakter som finns tillgängliga.

  • 1 st. 40 cm lång kabel med 24-pin ATX-kontakt

  • 1 st. 40 cm lång kabel med 4-pin 12V-kontakt för CPU

  • 1 st. 50 cm lång kabel med en 6-pins PCIe-kontakt

  • 1 st. 35 cm lång kabel med två SATA-kontakter

  • 1 st. 35 cm lång kabel med en SATA-kontakt

  • 1 st. 35 cm lång kabel med två 4-pins-kontakter samt en floppykontakt

Det är en sparsam skara med kontakter vi skådar hos AC-FSP460. De som finns tillgängliga får dock anses fullt tillräckliga för ett bygge i de lägre prestandaklasserna. Något som även bör nämnas är de extremt korta kabellängderna på aggregatet vilket gör det olämpligt för större chassin.

IMG_7436.jpg
IMG_7438.jpg

Med höljet borttaget kan vi ta en närmare titt på aggregatets insida. Det rör sig om ett avskalat och städat inre där tre kylflänsar av aluminium står för värmeupptagningen. Kondensatorerna på både primär och sekundärsidan kommer från taiwanesiska Teapo. Till skillnad från tidigare nätdelar från Ace, som antingen använde passiv faskompensering eller saknade det helt och hållet, kan vi här skåda aktiv faskompensering.

IMG_7435.jpg

Sist med inte minst har vi enhetens 120 millimeters-fläkt som kommer från välkända Yate Loon. Modellen har ett maximalt varvtal på 2 200 vid en ljudnivå på 40 dBA.