Nytt erbjudande i SweClockers Månadens Drop!
Permalänk
Medlem

Bästa retrokonsolen

Hej,

Mina sociala medier-flöden tapetseras just nu med reklam för såna retrokonsoler med sinnessjuka mängder spel som ska va plug & play via hdmi.

Exempelvis:

G11 Pro

Eller

Gamestick nånting

Någon som testat någon av dessa, eller andra liknande? Är det komplett bullshit, eller rent av väl fungerande?

På förhand kan man ju tänka sig att det säkert går bra att emulera super Mario och det spel jag själv hade velat köra, super tennis från snes. Men tänker om dessa har tillräckligt med juice för att kunna emulera n64, eller gamecube? Förställer mig att så inte är fallet, även om reklamen säger annat.

Någon med erfarenheter?

Permalänk
Medlem

Känns rätt tveksamt, satsa på mer säkra kort.

Jag föredrar handhållna enheter då spelen oftast inte ser så snygga ut på stor skärm.
Enkelt, billigt och klockrent upp till 16-bit så hade jag satsat på RG40XXV, https://anbernic.com/products/rg-40xxv.

Vill du ha fler möjligheter till emulerade konsoller och mer prestanda så kan det vara värt att kolla på Retroid Pocket 5 Pro, https://www.goretroid.com/collections/retro-game-system/produ... alt någon Odin-enhet. Eller Steam deck för den delen om du vill ha något större och dyrare.

Jag har RG35XX Plus och Retroid Pocket 4 Pro och tycker båda fyller sina syften, men RG35XX är lite väl liten. Smidigt att ha med sig, men tror då RG40XXV är mer ergonomisk.

Eller vill du gå all in och satsa på LPGA istället så finns Analogue Pocket 2, https://www.analogue.co/pocket. Men där kommer du åka på tull med.

Edit: Med dessa alternativen så får du ordna spelen på egen hand.