Inlägg

Inlägg som Melvin har skrivit i forumet
Av Melvin

Om du gör som jag och streamar det mesta från en annan dator kan du ju sätta in en IDE->CompactFlash adapter och ett snabbt CF kort på 2 GB, ingen värme, ljudlöst och kostar totalt ca: 300:-.
Detta använder jag i min HTPC eftersom jag spelar upp allting från servern. Sen är det ju ingen nackdel att WIN XP startar på ca 4 sekunder

EDIT: Upptäckte att du redan funderat på detta, men men jag använder ett CF kort och det fungerar jättebra så vet du det

Av Melvin

Härligt projekt, jag och mina gamla lan polare gjorde samma sak för en 6-7 år sen. Vi stoppade ner "servern" vi använde på lanen i ett akvarium, men vi va inte så noga så vi hällde på vanlig matolja (tror det va raps) och datorn va en P1 200 mhz.

Vi blev lagom förvånade när det fungerade eftersom vi trodde att nåt skulle gå åt pipan men det va inte att den gick sönder som gjorde att vi slutade använda den, den funkade bra länge, men tillslut blev oljan lite grisig och datorn va ju inte så snabb så den va inte något vidare användbar tillslut.

Kul att nån annan gjorde ett lite mer seriöst bygge utav samma ide!

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tozzi
Borde inte denna klara av 1080p? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=344080

ATI Radeon HD 2400 Pro

Eller kanske denna? http://www.komplett.se/k/ki.aspx?sku=334929

ATI Radeon X1550

Hmm... missade faktiskt helt att dessa modeller fanns för PCI. Men HD2400PRO fixar det iaf, orkar inte googla på det andra

Underligt att detta kortet fanns för PCI men det e bara att tacka och ta emot, nu var ju det problemet löst med, finns ju DVI på kortet med så då fixar det sig ju också.

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tozzi
Jag tror du skulle kunna använda samma moderkort som mig om du vill ha ITX, men sätta dit ett bättre grafikkort på pci-porten? Vet inte om det funkar, men det kanske någon annan kan svara på?

Det hade nog fungerat jättebra att göra så, om det inte vart för att det endast finns en PCI port på moderkortet. Vet inte om det finns PCI grafikkort med hårdvaru avkodning av H.264, VC1, WMV 9 och liknanade HD format.
Om det gör det är det väl isåfall Radeon 9250 men jag vågar inte svara på det.

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tozzi
Finns det till windows nu?! Älskar det här programmet till XBox. Tack så hemskt mycket för länken! Har letat efter något som sådant!

Något jag skulle vilja veta då jag själv e sugen på ett mini-ITX med atom e ifall den klarar av att köra 720P filmer i XBMC för windows, eftersom både plasman och projjen jag har bara e "HD-Ready" skiter jag i 1080P som jag redan räknat ut att den inte pallar, men har inte fått något vettigt svar om 720P , så nu när du har både mobot och xbmc för windows hade det vart hyggligt om du kunde testa och se hur det fungerar

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Tozzi

Jadu, jag har inte riktigt bestämt mig ännu. Sitter och bollar mellan Windows Media Center, eftersom jag föredrar windows och kan det utantill. Men sen finns också LinuxMCE (Media Center Edition) som kör Kubuntu i grunden (tror jag?). Men där finns risken att blåtanden/nätverkskortet inte kommer att funka. :/ Så det blir att testa lite när själva bygget är klart.

Testa XBMC för windows.

www.xbmc.org

Kör det på min HTPC och det fungerar underbart. Stöd för alla filformat och lite till.

Av Melvin

Håller med Wireman till 100%...

Syns nästa gång någon försöker kränga en laptop för 1000 spänn...

Av Melvin

Från det en till det andra:

@ thenisse: Du sa för ca 2 dagar och 700 inlägg sen att du hade "ringt runt lite" och att det på måndag (idag) skulle braka loss ordentligt. Det enda jag har sett är att dom photoshopat några bilder blåa på hemsidan. Det lät på dig som att du var någon typ av spion som hittat det avgörande beviset men jag har inte sett någonting än.

Vad va det som skulle hända?

Av Melvin

En annan sak som många har reflekterat över är att bara fraktkostnader borde göra priset omöjligt, tror dock inte många inser hur billigt det är att frakta gods idag, att skicka en container med gods till t.ex asien kostar runt tiotusen kronor. Jag behöver nog inte tillägga att en container rymmer rätt många laptops.

BTW.
OM detta nu inte är en bluff så kommer det kännas lite knappt att sätta in en 1gb sticka ram, med tanke på att ramet kostar 50% av vad datorn går på

Av Melvin

Det finns USB grafik har jag läst men detta är nog en billigare lösning: http://www.kjell.com/?item=38107&path=3340000,5930000

Du får ju även RGB-Scart kontakt på den vilken är överlägset composit/s-video

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Klubban
Jag har precis samma tanke, väntar på de andra först!

Tror dock inte denna billiga klarar wow utan att uppgradera ram, sen är det tveksamt om grafikkretsen klarar det heller.

Men för en 400 får man ju 1gb mer minne..

Jo, mer minne är ju en självklarhet men med tanke på wows minimi spec så ska det nog gå bra... även om det inte funkar är jag glad ändå... 14" är i mina ögon perfekt att ösa omkring med

Av Melvin

Den där Valdi Ivancic är ju faktiskt skriven på den adress som internet adressen är registrerad på... det är ju dessutom bostadsrätter det handlar om så inte bara en 1:a på 20kvm där 20 snubbar är registrerade. Dock är det ju lite underligt eftersom som jag hajjat det så bor killen, enligt han själv, i brasilien.

Vad som dock är lite oroande i mina ögon är mobilen han uppgivit som går till en kille som bor i en liten lägenhet men billig hyra och heter något som inte associeras alls med medison, lite underligt eftersom Valdi Ivancic har sin mobil registrerad på eniro.

Stora flashiga annonser imponerar inte på mig efter blew och nu senast e-outlet, detta är dock lite annorlunda eftersom Valdi Ivancic är en seriös kille utan massa anmärkningar och konkurser och dessutom haft framgångar med andra produkter, dessutom framträder han med sitt namn i media.

Hoppas ni som beställt får era datorer, för så kan jag med beställa. Har redan en amilio 1546 men den är ju perfekt för tjejen att lira wow på då hon ändå inte bryr sig mycket om grafikinställningar.

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av lolla
-noobfråga-

Finns det nån FS med inbyggd webkamera?

Japp... men inte på xi 1546, rätt många lifebook modeller har det men då får du nog gå upp till runt 15k...

Av Melvin

Re: Skärmen...

Citat:

Ursprungligen inskrivet av Bog
Fick hem mitt ex för några dagar sedan, och den funkar bara bra förutom en liten irriterande grej! Betrackningsvinkel är ju sjukt dålig... när skärmen är heltsvart syns två gråa fält i bilden över och underkant. Ska det verkligen behöva vara så? och är detta ett allmänt problem, lr är det jag som drabbats av ett "måndags ex"?

Min har i mina ögon en oerhört bra betraktningvinkel... hur mycket jag än vrider den ser jag precis lika bra som om jag kollar rakt framifrån... Antingen verkar det som om du tyvärr fått ett måndags ex, eller så e det bara jag som fått ett "fredagsex"

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Xen
Fan... Jag drog igång projektorn och skulle testa STALKER men det gick inte att spela alls med grundinställningarna. Hela datorn segade ner sig ordentligt. Testade att dra ner inställningarna och upplösningen och köra på 800*600 men det var fortfarande alldeles för segt för att kunna spela och datorn hängde sig när den skulle spara spelet så jag var tvungen att stänga av den på knappen.

Klarar 1546:an helt enkelt inte STALKER eller är det min dator som jävlas?

Ska tillägga att jag bara har 1 gig RAM

Du körde inte med batteriet så datorn har klockat ner sig??
På min fungerar det jättebra på höga inställningar.

Av Melvin
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Svatos
De filmer som släpps i affärer nu med HD, vad är dom på?
Tänkte låna filmer av polare som har ett gäng, TV:n har stöd för 1080p iaf.

Inte för att vara sån, men det känns lite som om att du borde sätta in dig lite mer i ämnet. Filmer som släpps idag i HD är 1080P och antingen i formatet HD-DVD eller Blu-Ray, för att läsa dom här skivorna måste du ha en Blu-Ray eller HD-DVD läsare och då kostar det mer än 6-7k. HD-DVD startar på runt 11 och Blu-Ray på 25k (då är det även brännare). Om din kompis nu har ett gäng filmer bör du ju börja med att kolla vilket format dom är i.

Av Melvin

Lökish: Din prolle är nerklockad. Jag kör med ett program som heter notebook hardware control så jag kan klocka ner datorn när jag inte behöver all kraft så den blir helt tyst (jag klockar även ner grafikkortet).
Men jag vet inte riktigt hur du lyckats med det utan att själv har ändrat något, den klockfrekvensen som du har ca: 1Ghz klockas datorn ner till när du kör på batteriet men det är ju inte det du gjort för då klockar den även ner grafikkortet och ditt körs på max.

xtol101: Nu när det är såpass varmt så ligget min på runt 85 grader när jag dra all kraft datorn har, ett bra tips är att lägga något under baksidan på datorn så den kommer upp ett par centimeter. Det utvecklas ju rätt mycket värme när man kör ett sjyst spel på höga inställningar så det är viktigt att den får ordentligt med luft underifrån då blir den inte alls lika varm.

Av Melvin

Jag vet att man brukar säga att man ska ha likadana minnen i datorn, det är enligt mig en myt som hänger kvar sen pentium 2 dagarna där det va tvunget. Har aldrig haft problem med olika typer av minnen i datorer. Har dock inte satt i ett extra minne i min xi1546 ännu så säker kan man ju aldrig vara. Men det kunde ju vara kul att höra vilka minnen ni som satt i ett extra i den har köpt?

Av Melvin

Repetern ska ju klara upp till 25m så jag kan inte se varför det inte skulle fungera. Det ska ju heller inte bli några störningar, det är ju det som är en stor fördel med optisk.

Men får jag bara fråga varför du ska göra detta? 5.1 ljud behövs ju bara om man ska kolla på film och så behöver du ju också ha 8m dvi eller dvi->hdmi. Är det inte smidigare att flytta datorn med tanke på att det är en laptop vi snackar om??

Av Melvin

Det är därför han ska ha en sån här: http://www.fynda.se/index.php3?prodid=1926

Finns ju självklart billigare märken, men det är denna jag har.