Inlägg

Inlägg som PLaST har skrivit i forumet
Av PLaST

Det går nog inget att göra åt det. Jag känner två av tre (den tredje är jag som har ac97 och deras brusar konstant, även när man inte spelar nåt ljud... bara att ta sig i häcken och köpa nåt billig bulk audigy eller nåt.

Av PLaST

Twinmos ej fungerande i par?

Jag satte nyligen ihop en dator och upptäckte att det var något krångel vid xp installation. Det visade sig att installationen avbröts vid första filinläsningen. Jag analyserade att det var något fel på ramminnet (eftersom jag stängde av qiuck POST och den fann "memory test failed").

Minnen är alltså 2st Twinmos 256mb 266mhz ddr (http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=256DDRT266) och moderkortet Asus A7N266-VM (http://www.datorbutiken.com/se/default.php?artId=ASA7N266VM-S...).

Jag tog ut ett minne och allt fungerade sedan fint. Jag bytte sedan och kollade så att båda fungerade felfritt, och jag testade även de båda dimm platserna för att försäkra mig om att de också var felfria... och så var även fallet.

Alltså, jag har två stycken likadana twinmos minnen som verkar vägra fungera tillsammans. Och har någon nu en aning vad detta kan bero på?

Av PLaST

Flimmer i startup

Jag byggde nyligen ihop en dator, Xp 2000+ och asus A7N266-VM nforce (mATX moderkort). När allt var färdigt så visade det sig att det flimmrade fasligt i nåt lodrätt mönster. Man kan urskilja enkelt vad som står på skärmen, men det stör ju helt klart.

Har inte installerat windows på den än, men jag tror det kommer vara lika illa när det är gjort. Jag ska nu testa ett annat grafikkort och se om det löser sig (kanske nåt fel på det inbyggda geforce2:et) annars så är jag orolig för vad det är för fel. Det var dock en lite våldsam installation av processorn... flänsen hade klips och det rök en liten plastbit från sockelns (mycket liten) ena fäste. Kunde detta ha påverkat? Jag montera allt själv så jag ska ju inte hoppas på nån garanti. Jag stör mig mest på att jag inte har någon som helst aning vad som är fel om det inte är grafikkortet...

Jag följer upp med vad som händer...

Av PLaST

Watt?

Hmm, tror inte jag uppfattade hur mycket effekt (W) man fick ha max på varje strömbrytare...

Av PLaST
Citat:

Ursprungligen inskrivet av Kimpan
...man tjänar att ha det på om applikationen stöder multi processor men man förlorar på det om applikationen inte gör det...

Och det är inte speciellt många applikationer i windows världen som gör det...