Inlägg

Inlägg som KeVVa har skrivit i forumet
Av KeVVa

För 10kkr så borde du nog leta på beggat markanden. Du kommer inte få någon vidare ny dator för dem pengarna, framförallt inte någon med särskild bra skärm.

I direkt solljus kommer det bli svårt för alla laptops, även flagskeppen. För att få lite perspektiv så är det inte främmande för dagens telefoner att leverera runt 2000 nits medans laptops ligger runt 500-600 nits.

Så kolla beggat marknaden efter skärmar med så hög ljusstyrka som möjligt. Macbooks har historiskt haft bra ljusstyrka och färgåtergivning. Dell XPS är också en bra serie om du föredrar annat än MacOS.

Annars kanske det här är tilltalande 😄
https://www.youtube.com/watch?v=c0TcGjzKbag

Av KeVVa

Hoppas på bättre wifi i den nyare generationen. Lite tråkigt att Steam in-home streaming inte funkar tillräckligt bra på Chromecasten

Av KeVVa

Surface laptop ser rätt trevlig ut, synd att dem inte kommer med thunderbolt 5 stöd :/

Av KeVVa

Tråkigt! Det var kul som AW att lira lite gamla spel med kollegorna och sen fortsätta att sitta bort vid baren och bara snacka skit.
Det var ju en rätt lugn miljö trots att det var ett LAN-café

Av KeVVa
Skrivet av thesutex:

Heja EU, äntligen kommer någon myndighet å tvingar min iphone bli mer lik android som jag valde bort

Finns inget tvingande i att ha möjligheten att välja olika webbläsare eller möjligheten att installera från andra källor än app store.
Safari kommer finnas kvar och app store kommer finnas kvar.

Av KeVVa
Skrivet av bärplockaren:

Själv tänkte jag tvärtom, gå från wifi till zigbee. (blir en himla massa ip adresser att indirekt hålla reda på)
Men men får se hur det artar sig när/om mattar kommer igång också.

Håller med. Hällre zigbee än wifi. Wifi är till för devices som behöver flytta/hämta mycket data IMO.
Att introducera massa latenser på access punkten för att det blir för många enheter som bara ska ringa hem känns inte så nice för dem enheter som behöver bandbredden.

Av KeVVa
Skrivet av Bobvid:

Hej KeVVa, USB switchen du har stödjer inte 4k@144hz va? Jag har tänkt försöka på en likadan setup men jag skulle vilja utnyttja en 4k@144hz skärm med USB switchen. Det viktigaste är väl att gaming PCn ska kunna utnyttja det. Jobbdatorn behövs inte.

Det går ingen bildsignal över USB switchen. Så länge du har skärmen kopplad direkt till din gaming dator så borde det inte vara några problem. Förutsatt at du har rätt kablar, en skärm och grafikkort som stödjer 4k 144hz 😊

USB switchen används bara för att växla tangentbord och datormus mellan min jobblaptop och stationära dator.

Av KeVVa

Det ser ut att vara ett par gamla Koss porta pro lurar han har på sig på bilden. (https://www.elgiganten.se/product/tv-ljud-smart-hem/horlurar-...)

Finns moderna koss porta pro med bluetooth (https://www.clasohlson.com/se/Tr%C3%A5dl%C3%B6sa-h%C3%B6rlura...)

Det är ju inga lurar som sitter bakom öronen likt många träningsheadset anno 2005. Där hade man en båge som man hängde hörluren runt örat och ibland var det även en bygel bakom öronen som höll ihop hörlurarna.
I stil med det här:
https://www.amazon.se/Besign-SH03-ear-halsband-musikstreaming...

Av KeVVa

Set sail!

Av KeVVa
Skrivet av BergEr:

Yes, alla våra skärmar är över tio år gamla och kör VGA. Finns ingen budget att uppgradera även fast företaget gjorde en vinst på några miljarder ifjol.

Trippel VGA setup 2023

Vi har tyvärr inget val. Frågat flera gånger.

Inte ens 1080p, 1680x1050 har vi.

Vad sitter ni på för datorer? senaste grafikkortet jag kan minnas som hade analog ut var GTX 980. Det är väl snart 10 år sen?
Nån kanske kan förklara för ledningen att det finns snabbare hårdvara idag men framförallt snabbare diskar (NVMe) och att det skulle spara er flera minuter varje dag 😅

Av KeVVa
Skrivet av perost:

Om du inte har programmerat tidigare så spelar det ingen roll, då handlar det mer om att lära sig programmera än om något specifikt språk. Java och C# är även rätt lika, det är ungefär samma syntax och liknande sätt att koda på.

Men om du måste välja så skulle jag säga C# om du lever i Windows-världen och annars Java. C# är framtaget av Microsoft och gör det t.ex. enkelt att skapa grafiska Windows-program med Visual Studio, men har inte lika bra stöd på andra plattformar.

.NET Core funkar riktigt bra på Mac och Linux också 😊

Av KeVVa

Du kan ringa samtal över windows till en android telefon med Microsoft Phone Link.
Att spela in ljud och mikrofon på Windows är trivialt. Finns många program ämnat för det som; Audacity, OBS etc.

Av KeVVa

Har inte läst igenom hela tråden. Men precis som @hdlserver210 så startar routern om sig i princip varje dag lite när den vill med samma reboot cause "System self". Direkt efter omstart så drar RAM upp till 80% så jag misstänker att den är underdimensionerad för mitt lilla hemma nätverk på 3 datorer, några Google Home mini och Chromecasts.

Köpte en ubiquiti AP idag och slänger in pfsense på hemma servern. Less på eländet.

Av KeVVa

Jag hoppas på fler >40" skärmar, ~120Hz och 1000R.

Samsung Odyssey ARK är nästan drömskärmen, men 55" är lite för stort och det är alldeles för mycket features som aldrig kommer användas. Svårt att motivera priset på 30kkr då.

Av KeVVa

Om jag själv får bestämma så kör jag gärna .NET C#.
Tycker att ASP.NET Core är rätt trevligt att jobba med när det kommer till webb. Men står ut med javascript (vanilla, node, React eller Svelte) i de fall det krävs.

Av KeVVa

Vi lyckades lösa det!

Med en fjärrkontroll från en gammal Samsung TV kunde man komma in i service menyn och under MRT options -> HV flip rotera bilden 😊👍

Av KeVVa

Videovägg av Samsungs QE65Q60B

Hej,

Vi har fått en idé att bygga en "videovägg" av 4st Samsung TVs.
För att minimera skärmkanterna mellan skärmarna så monterade vi den översta raden upp och ned.

Jag tänkte att det borde inte vara några problem att rotera skärmarna i nVidia control panel innan man skapar en nVidia surround skärm. Men efter att man aktiverar nVidia surround så roteras skärmarna tillbaka. Min Google-fu leder mig in på att vi får byta till ett quadro-kort och köra mosaic om man vill rotera rows/columns individuellt.

Mitt nästa hopp är att man i en service menu för TV-apparaterna kan flippa bilden. Då skulle även Samsungs smart-tv-gränssnitt även bli rätt. Jag har hittat guider för inställningen i äldre Samsung TV apparater men jag hittar verkligen ingen för QE65Q60B 🫤

Finns det någon Samsung kunnig här? Eller om nån har något annat förslag?

Vi vill alltså kunna köra nVidia surround för att kunna köra presentationer/video i helskärm över alla skärmar.

Av KeVVa

NVMe går väl över PCI-e. Så du kommer nog aldrig hitta en SATA krets som interface:ar mot NVMe
Har en du ledig PCI-e slot kan det här hjälpa dig:
https://www.inet.se/produkt/5406030/adapter-delock-pcie-m-2-p...

Av KeVVa

Du får nog kika lite mer på datat du presenterar. Det där är lägsta priset inet haft på 12400f bortsett från 2022-03-21.

https://i.imgur.com/cMXf4m3.png

edit: lol, alla på samma gång 🙃

Av KeVVa
Skrivet av Gorian:

Gissar att du inte får ut några 144Hz/1440p + 60Hz/1440p på den dockan?

Det är bekymret, såvitt jag ser det: Att lyckas få ut fullgod prestanda ur grejerna genom en eller två USB-C kablar. Hittills har jag knappt sett någon hubb som klarar det

Får ut 2st 1200p 60hz och en 1080p 60hz. Ska prova imorgon att köra mitten skärmen i 1080p 144hz över DVI-D DL till HMDI-kabel. Om det skulle bli problem med bandbredd är jag beredd att offra en 1200p skärm.

Jag kör en DELL WD19S docka till en Razer Blade base mid 2019.

edit: Kör även gigabit ethernet och mus+tangentbord genom dockan