Inlägg

Inlägg som Larsioni har skrivit i forumet
Av Larsioni
Skrivet av Oobah45:

Som rubriken lyder, river ni bort adresslappen innan ni slänger diverse emballage på återvinningen?

Jag har gjort det så länge jag kan minnas och jag tror det var min pappa som lärde mig det. Vet inte varför jag fortsätter göra det men det är väl nån paranoia att någon ska ta och använda mina uppgifter.

Alltid.

Av Larsioni

Prey

Av Larsioni

Roligt att se att det fortfarande moddas, dock inte en modd för gemene man, ett litet misstag och det blir dyrt.

Av Larsioni

Phanteks Eclipse G500A

Har plats för 4st

Andra alternativ.
https://graphicscardhub.com/case-with-lots-of-hdd/

Av Larsioni

Fick tag i ett nytt XFX 6950 XT Black Edition för 7000kr, November förra året.

Av Larsioni

Jag hade valt ett RX 7900 XTX. Mer VRAM.

Av Larsioni

Socialdemokraterna letar efter en ursäkt för åsiktsregistrering. Jag tror det är snarare det som det handlar om.

Skrivet av OSkar000:

Det är synd att så många utnyttjar/missbrukar sin anonymitet till att sprida hot, hat och desinformation.

Detta gör politiker och 'journalister' allt som oftast själva (framförallt då mot etniska Svenskar, främst män) de får dessutom bra betalt för att göra det. När någon medborgare sedan reagerar negativt så heter det att dom är ett hot mot demokratin.

"Rules for thee but not for me" med andra ord.

...vore bra om politikerna kunde återinföra tjänstemannaansvar. Det skulle aldrig ha tagits bort till att börja med.

Skrivet av calvinclown:

Internet ska förbli fritt och anonymt. Troll är bara ett negativt laddat ord för olikhetstänkande. Bara för att man stödjer ryssland, trump eller sd så är man ett troll. Jag tycker folk ska skärpa sig och fatta som det var förr att inte ta illa upp för internet är just internet. Sen när det gäller mordhot och sånt. Sånt är olämpligt men fortfarande kan man skriva anonyma brev. Så problemet är inget nytt

Dom vill komma åt medborgare som INTE håller med om nuvarande "samhällstrender", helst av allt skrämma dom till tystnad.

Skrivet av brunk:

Tycker det vore fantastiskt. Sker extremt mycket mobbing och sprids skit som folk aldrig blir dömda för då det är anonyma/nya konton.

Mobbning handlar om konflikthantering, detta är något man lär sig hantera tidigt i livet, främst då i skolan. Det är något som alla måste lära sig att hantera, A: Att stå upp för sig själva B: Etablera gränser osv. Ja, det kan vara obehagligt ibland men det är likväl något som man måste lära sig. Livet är fyllt av konflikter det är ingen skyddad verkstad.

Med det sagt.
Mobba någon online? Eh, va? Det är något som sker i verkliga livet, och har människor svårt att skilja på verkliga livet och internet så är det hög tid för vederbörande att hålla sig borta från datorn, från 'sociala' medier osv.

'Sociala medier' är dessutom en felaktig beteckning då man är allt annat än social när man sitter text framför datorn, man är anti-Social. För att vara social så måste man umgås med människor i verkliga livet, fysisk kontakt osv.

Ninja
Självfallet så är det enklare att slänga sig med diverse ord och betäckningar på internet än i verkliga livet, av den enkla anledningen att du inte riskerar att hamna i fysisk kontakt med den du attackerar, dvs, du riskerar inte att åka på stryk, eller bli ihjälslagen, knivstucken eller i dagens Sverige, skjuten! Eller att utsättas för konflikthantering rent allmänt, jag tror det snarare är den biten det handlar om (tror jag) än att vara anonym som så. Om du som man bemöter en annan man på ett sätt som gör att han kan ta illa vid sig så är det alltid en möjlighet att det blir slagsmål (oavsett ålder) det är ingenting man riskerar när man är på nätet.

Det är väll också som så att internet fungerar som en "säkerhets" ventil, folk i största allmänhet får utrymme att få ur sig diverse saker, bättre att dom gör det än att de gör något i verkliga livet som skulle kunna få allvarliga konsekvenser.

Ja jag vet, min Svenska är urusel, skriver och pratar Engelska hela dagarna.

Av Larsioni
Skrivet av thesutex:

många bittra her inne borde nog byta jobb prova ett hemmajobb, där behöver man inte jobba als tydligen, typ samma som VAB enligt vissa,. det er ju kul med sjuka barn, som en semester

Min fru är hemma mamma, hon sköter hela den biten. Själv så jobbar jag i olje och gasindustrin, stormtrivs med jobbet.

Ninja
"Färre IT-jobb på distans"

Är förvisso inte i den sektorn men jag jobbar på distans.

Av Larsioni
Skrivet av THB:

Alicia skulle jag nog helst vilja se som Lara i serien, alternativt Camilla Luddington (som gör rösten till Lara i spelen).

Alicia är för gammal. Bör vara en kvinna mellan 20-25.

Av Larsioni

Hastighet

Förväntad livslängd

Pris

Varumärke (Samsung)

Av Larsioni

S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky

Av Larsioni

Det där kortet blev en dyr affär för honom, jisses.

Av Larsioni

Vet inte vad som är värre idag.

Alla hel-vaginala känsloutbrott av emotionellt, psykiskt samt själsligt svaga människor, eller alla de syltryggar där ute som aldrig klarar av att stå för det dom säger och gör utan som alltid kryper till korset och ber om ursäkt.

...och det blir ju bara värre och värre med varje år som går.

Av Larsioni

Använder fortfarande min Nokia 1800, som arbetstelefon.
Batteritid över två veckor, slagtålig, ej stöldbegärlig och har de funktioner jag behöver. SMS och alarm klocka.

Av Larsioni

Engelsmannen gjorde en bra affär.

Av Larsioni

Om du vill ha det bästa 'budget' chassit på marknaden så är det Montech Air Base 903 för runt 700kr som gäller, du kan dubbla den summan och fortfarande inte hitta något bättre.

Byggde nyligen ett system i en Fractal North XL och kvaliteten var inte bättre än Montech chassit, och det för TRE ggr så mycket pengar. Inget som imponerade direkt.

Är du ute efter prisvärda chassi fläktar så är Arctic Cooling P14 PST ett bra val (finns som value pack 5st för runt 400kr) finns också en fläkt hub från Arctic för runt 70kr.

Av Larsioni

120 fps i 1440p...när det är möjligt. Det är en bra combo när det fungerar, 4k är inget (för mig) alternativ i dagsläget och 1080p vill jag inte gå tillbaka till, det är för 'suddigt'.

Av Larsioni

Uppgraderade från Win 11 Pro (efter nästan två år med 11) till Win 10 Pro förra månaden, hade helt och hållet glömt bort hur jäkla bra det OSet är jämfört med 11.

Av Larsioni
Skrivet av evil penguin:

Mm, bra fråga!

Från https://www.proshop.se/Koepvillkor.htm
"Vid retur vid ångerrätten skall varan returneras i originalförpackning. Om originalförpackningen saknas leder detta vanligtvis till en försämring av försäljningsvärdet och Proshop a/s kan då debitera kunden för denna värdeminskning."

Så på den punkten verkar de ju tycka att förpackningen har ett värde.
Så vad gäller just det (lite konstiga) argument de faktiskt lagt fram om just värdet kan man ju testa att bemöta det med ett resonemang kring detta.

Sen är ju frågan om det är viktigt för vem som har rätt om förpackningen har ett värde eller ej, spontant känns det lite som ett sidospår som de introducerat (eller besvarat?)...

Samma sak gäller också för kunden dagen då han bestämmer sig för att sälja sitt grafikkort på eftermarknaden och originalemballaget saknas, då OP inte fått sitt grafikkort tillbakaskickat i sitt originalemballage så har OP rätten att debitera Proshop för denna värdeminskning.

Kom igen, klart han har det.

Ninja
OP tar sig också rätten att själv avgöra vilken summa Proshop skall debiteras för.

Av Larsioni
Skrivet av emopingvin:

Har för mig man inte vill förbjuda spel om pengar för risken att folk börjar spela olagligt.

Det är en möjlig förklaring. En annan är att de skulle förlora skatteintäkter, precis som skulle vara fallet om man gjorde sin egen tobak eller brände sin egen sprit osv.

Ninja
De skulle i vart fall kunna förbjuda spelbolagen från att köpa reklam i TV.
Dom gör reklam samtidigt så står det att har man spelmissbruk så kan man få hjälp, skulle inte förvåna mig om de bedriver den verksamheten också. Vilken affärs idé.