#ps5

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

32

Sony avtäcker Playstation 5-nyheter nästa vecka

Den 4 juni avtäcker Sony nyheter om kommande spelkonsolen Playstation 5, vilket förhoppningsvis innefattar konsolen i sig.

68

Utvecklare: "Playstation 5 ett rejält steg framåt för detaljrikedom"

Enligt utvecklare tar Playstation 5 ett rejält steg framåt sett till hur detaljerade 3D-modeller kan göras jämfört med nuvarande konsoler.

35

Samsung kan leverera SSD-lagring till nästa generations spelkonsoler

En läckt presentation från Samsung beskriver SSD-lagring för spelkonsoler under år 2020, där Playstation 5 antyds i bildform.

64

Sony: "Inte säkert att Playstation 5 blir fullt bakåtkompatibel med Playstation 4"

Bakåtkompatibilitet med föregående generation är bekräftat för Playstation 5. Samtidigt aviserar företaget att 100 procent kompatibilitet inte är garanterat.

46

Playstation 5 och Xbox "Scarlett" får olika lösningar för ray tracing

Nästa generations spelkonsoler från Microsoft och Sony är på gång. Nu avslöjar en utvecklare med tillgång till nästa Xbox och Playstation ytterligare detaljer kring duon.

63

Sony bekräftar 120 Hz i 4K UHD och bakåtkompatibilitet för Playstation 5

Sonys Playstation-chef Jim Ryan bekräftar fler detaljer om företagets kommande spelkonsol, däribland stöd för betydligt högre uppdateringsfrekvenser.

75

Sony demonstrerar snabbladdad SSD-lagring i Playstation 5

En video på Sonys teknikdemonstration av snabbladdad lagring i nästa generations Playstation letar sig ut på webben och visar fördelarna mot dagens Playstation 4 Pro.

98

Sony: "En ultrasnabb SSD är nyckeln för nästa generations spelkonsol"

I ett nytt uttalande målar Sony återigen upp SSD-lagringen i nästa Playstation-konsol som rasande snabb, och hävdar att den ska göra laddningstider till ett stycke historia.

27

AMD Navi bygger på Graphics Core Next avslöjar Linux-drivrutiner

Kodrader i öppna drivrutiner för Linux visar att AMD:s kommande grafikarkitektur Navi ska bygga på befintliga Graphics Core Next, som introducerades december 2011.

49

Sony Playstation 5 – Jacob och Andreas pratar om hårdvaran

Nästa generations Playstation är officiell och AMD står ännu en gång för kretsarna. Vad betyder det i praktiken och vad är rimligt att vänta sig av "Playstation 5"?

150

Sony bekräftar hårdvara för Playstation 5 – baseras på AMD Zen 2 och Navi

Sonys systemarkitekt Mark Cerny bekräftar en rad specifikationer för Playstation 5 i ny intervju, däribland en systemkrets baserad på AMD:s arkitekturer Zen 2 och Navi samt stöd för ray tracing.