#qd-oled

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

53

Samsung avtäcker ultrabreda Odyssey Neo G9 med Displayport 2.1

Samsung tillkännager fyra nya skärmar, bland annat ett påkostat monster halvvägs till 8K-upplösning.

32

MSI ger smakprov på ultrabred QD-OLED-skärm

Den enorma skärmen går under namnet "Project 491C" och blir enligt MSI den första super-ultra-breda skärmen med QD-OLED i 240 Hz.

Sponsras av Elgiganten
78

TV-guiden 2022/23 del 2: Vilken TV till vad?

Ljust rum, film och TV-serier i mörkt rum, spel eller sport? Guidens andra del går igenom kraven som ställs på en TV för att det ska fungera som bäst

29

Alienwares QD OLED-skärm får syskon med lägre prislapp

Den välvda 34-tummaren byter G-sync mot Freesync och kliver ned i rekommenderat pris med motsvarande drygt 2 000 kronor.

33

Samsung utökar Odyssey-familjen med ultrabred OLED

Samsungs panelteknik QD-OLED tar plats i det egna sortimentet, där 34 tum i välvt utförande och 175 Hz kombineras med TV-funktionen Gaming Hub.

15

HDTVTest jämför Samsung S95B med Sony A95K

När de båda QD-OLED-utrustade modellerna jämförs sida vid sida rekommenderas Samsung för den spelintresserade och Sony för film.

53

HDTVTEST hyllar Sonys QD-OLED-bestyckade Bravia XR A95K

Samsungs ljusstarka QD-OLED-teknik tar plats i allt fler produkter av påkostat snitt och visar på imponerande prestanda i Sonys flaggskepps-TV.

31

MSI hoppar på QD-OLED-tåget med välvd spelskärm

En bred QD-OLED-skärm tar snart plats i MSI:s sortiment, där bra egenskaper för både spelande och färgkorrekthet utlovas.

45

Samsung anklagas för fusk med S95B-seriens QD-OLED-TV

Enligt HDTVtest förstärks färger och ljusstyrka utanför de vanligaste parametrarna för skärmtester och ger därmed en felaktig bildåtergivning.

59

Första intrycken av Samsungs egna QD‑OLED är positiva

Samsungs TV S95B som bygger på bolagets QD-OLED-paneler har börjat leta sig ut bland användare. Av initiala intryck att döma ser de ut att ge LG en rejäl match.

43

Sonys TV-modeller med QD-OLED börjar på 34 000 kronor

Flaggskeppet Bravia XR A95K kliver upp till en prislapp på 45 000 kronor för 65 tum och vissa regioner får en Playstation 5 på köpet.

53

Guide till modern skärmteknik med Thomas "Laxpudding" Ytterberg

LCD, OLED, LED, QD-OLED, QLED, Mini LED och Micro LED – begreppen kring skärmar och TV-apparater florerar och förvirrar. Vi går igenom och förklarar.

114

HDTVTest inspekterar pixelstrukturen på Alienwares QD-OLED

Vincent Theo följer upp sitt test av Alienware AW3423DW med ett djupdyk i hur pixelstrukturen påverkar upplevelsen.

100

HDTVTest: "Alienwares QD-OLED-skärm är marknadens bästa spelskärm"

Skärmen Alienware AW3423DW är en eftertraktad nykomling och vid granskning kan HDTVTest intyga att det stora intresset är rättfärdigat.

310

Alienwares bildskärm med QD-OLED-panel får svenskt pris

Den första gamingskärmen med Samsung QD-OLED-teknik är nu tillgänglig i Sverige med ett ordinarie pris strax norr om 17 000 kronor.