Extern HDD funkar inte till mac

Permalänk

Extern HDD funkar inte till mac

Hej!
Jag har fått en extern HDD i julklapp på 1TB av märket seagate som går via USB3. Modellnummer SRDF00F1. Jag planerar att använda den till både Mac och PC. Problemet är nu att den funkar ej med min Macbook Pro som kör OS X 10.6.8. Jag kan läsa filer men inte skriva filer till disken. Den är formaterad i NTFS som då endast funkar till Windows om jag förstått rätt. Hur formaterar jag om den (på min mac) till ett format som stöds både av PC och Mac, och vilket format skall jag använda?

Joakim
Tack på förhand!

Permalänk
Medlem
Visa signatur

Maximus X Hero - 8700k @5.1GHz - H115i - 32GB LPX@3466MHz - MSI 980Ti Gaming - EVGA SuperNova 750 G2 - Asus vg248qe - FD R5

Permalänk

Tack, problemet löst!!

Permalänk
Medlem

Det finns också Mac program som fixar att det går att skriva till en NTFS formaterad disk. Man hittar flera när man skriver "NTFS mac free"
https://www.google.se/search?q=NTFS+mac+free&ie=utf-8&oe=utf-...

Permalänk

Finns flera lösningar på problemet. Det går att använda exFAT men storleken på filerna blir begränsad, inget vidare om du ska använda hårdisken till backup eller andra stora filer. Sen finns valet att formater i antingen NTSF eller Mac OSX extended och använda antingen ett program på din mac eller pc för att kunna skriva till disken. Kör på det som funkar bäst för dig helt enkelt. Observera dock att exFAT inte är journalförd och det kan orsaka problem om hårdisken slås av under en skrivning.

Permalänk

Har formaterat HDD:n till exFAT nu då det verkade vara den enklaste lösningen på problemet.
Men vad är Pros/cons med exFAT. Vill självklart ha säker lagring.

Permalänk

exFAT är inte journalförd så om hårddisken slås av under en skrivning kan de bli korrupta rest filer kvar om jag förstått det rätt. Men jag vet inte om det orsakar några större problem så kör på exFAT så länge och se hur det går. Om du har backup finns det ju ingen risk att förlora data

Skickades från m.sweclockers.com