Webb - Bygga/köpa app för att rita upp stuga. Offertverktyg

Permalänk

Webb - Bygga/köpa app för att rita upp stuga. Offertverktyg

Vi håller på att utveckla en webb til en kund. Det denne nu vill ha är en liknande lösningar som de exemplen nedan har.

Exempel: http://lovangersbygg.se/sortiment/rita-eget/ och http://www.lundqvisttravaru.se/priser/

Man ska alltså grafiskt lätt kunna förändra mått inom de ramar som satts upp och lägga till ta bort delar. Utefter detta generera en offert och en produktspecifikation. Knyta det till Wordpressens WooCommerce produkter och ev också göra en beställning direkt.

Jag tänker mig att det finns nån typ av "färdig lösning" eller utgångsläge som kan spara kunden tid/pengar. Känner ni till någon? Kan ni peka mig i rätt riktning på vad jag bör söka på. Känns som jag har julgröt mellan öronen just nu.

Om någon här skulle vara intresserad att bygga Lövångerbyggs lösning vad skulle du vilja ha för det?

Permalänk

Ingen? :/

Typ som denna, gillar nog den än bättre: http://build.aritcohomelifts.com/?ct1=0&sc=RAL9006&dc=RAL9006...

Potentiellt arbete för den som har tid och kunskap omgående.

Permalänk
Inaktiv

Kan inte tänka mig att det finns något som är liknande fancy och open source sådär bara. Det allra mesta arbetet ligger i modellerna och att pynta ihop allt. Själva renderingen sköter ju i princip sig själv

Ser inte ut att vara enormt mycket arbete bakom det du länkar till dock.

Hittar rätt många open source WebGL saker bara genom att googla, säkert något man kan bygga vidare på.

Permalänk
Medlem

lovangersbygg verkar använda Unity och har exporterat det som ett WebGL projekt.

Den andra använder Three.JS men osäker på var modellen är gjord i men säkert något liknande att det är gjort som en 3D modell i något program som sedan exporterats till WebGL/webb projekt i något 3d modellerings program.

Resten är bara ladda lite prislistor som json och reagera på valen som görs.

Permalänk

@anon81912: & @furbel: renderingen oroar mig inte utan det är just att man ska kunna lägga till och ta bort val och modifiera mått på dessa och att det ska visualiseras på ett bra sätt. DVS hela tiden passa ihop, animeras rätt osv som jag inte har erfarenhet av. Har tidigare mekat lite med solida objekt i WebGL och då bitar som man pusslat ihop med React.

@anon81912: är det inte så mycket arbete bakom vad jag länkade till hur mycket vill du ISF ha för att gör en liknande? Inte så mycket arbete tolkar jag som en dag eller två så 10k? Lövångerbygg tänkte jag spontant när jag såg den var ett projekt i 150k+ magnetuden.

Permalänk
Medlem

Jag har inte heller någon stor erfarenhet i 3d/webgl eller unity men jag inbillar mig att de laddar olika texturer som redan finns i modellen ?

Den med hissarna använder en annan game motor som heter PlayCanvas
https://playcanvas.com/

Permalänk
Inaktiv
Skrivet av -=*ThE_cRoW*=-:

@Killbom: är det inte så mycket arbete bakom vad jag länkade till hur mycket vill du ISF ha för att gör en liknande? Inte så mycket arbete tolkar jag som en dag eller två så 10k? Lövångerbygg tänkte jag spontant när jag såg den var ett projekt i 150k+ magnetuden.

Inte så mycket arbete tänker jag är mer en arbetsvecka eller två, och då skall ju allt finnas på plats såsom specifikationer, priser och så vidare. Jag menar att hade man varit 2 personer och varit lite beredd hade man nog kunna haft ett 3D hus man kan byta storlek på och rotera på en eftermiddag, sen tillkommer ju en massa småpill Jag är inte intresserad av mer jobb.

Men sök någon som kan Unity bra och någon som kan bygga lite datamodeller och server (mer av min inriktning) så har du det i ett nafs. (eller en figur som kan mest webbgrafik).

Permalänk

@anon81912: & @furbel: tack för era svar! https://playcanvas.com/ verkar nice!

Jag ska börja speca och räkna på vad det kommer kosta mig att lösa kundens behov. Kan ev ge dem skrämselhicka. Så, finns det någon stjärna på sådana här lösningar där ute, tveka inte att kontakta mig så kanske du har ett gig.