AGP-kort i märkesdator fungerar inte som det ska

Permalänk

AGP-kort i märkesdator fungerar inte som det ska

Hallo!

Mina föräldrar har en Acer Aspire T120 (AMD Athlon XP 2600+, 256MB DDR RAM-minne, 40GB HDD, okänt moderkort med integrerat grafikkort (VIA/S3G KM400/KN400)) sedan några år tillbaka. De bestämde sig för att köpa en 22" widescreen skärm och det visade sig att det inbyggda grafikkortet inte klarade av 1680x1050 som skärmen var gjord för.

Jag beställde då ett Sapphire HD2400 pro och tryckte ned i AGP-porten efter att ha inaktiverat det integrerade kortet. Startar datorn, inga pip från moderkortet och skärmen är svart (No video input). Processorfläkten brukar låta som en dammsugare vid POST för att sedan bli tyst när Windows laddas. Nu låter den som en dammsugare hela tiden så datorn tar sig antagligen inte ens förbi POST.

Kom då att tänka på att deras 200W nätagg antagligen är alldeles för klent för kortet, så jag lånade ett 400W nätagg av en kompis. Kopplar in och datorn bootar! Äntligen, tänkte jag. Installerade drivrutiner, startade om datorn och allt fungerade som det skulle. När jag sedan stängde av datorn så ville den inte boota igen. Fan!

Efter en jävla massa kopplande så verkar det som att jag måste koppla in 200W nätagget, koppla ur, koppla in 400W och då fungerar kortet på första starten med 400W nätagget (oftast). Stängs datorn av så måste jag byta nätagg fram och tillbaka igen innan den vill boota med kortet i.

Jag tycker att det här låter helt sjukt, vad kan problemet vara egentligen?