Nya HP Microserver Gen8

Permalänk
Medlem
Skrivet av Segge:

Tack för input, haft detta lite på pause. Har kvar att lösa monteringen av kontakterna i chassit, det finns hål som ska gå att använda. Måste bara mäta och rita upp det, så ska det nog gå bra att lösa.

Hehe, brukar bli bättre när man tar tid på sig

Bra synpunkt ovan också, kan vara värt att pilla upp enheterna och kolla hur stort kretskortet i dem är. Är skalet i plast behöver man nog inte fundera vidare på kylning, sannolikt blir det bättre om man exponerar chipen direkt för luften, men notera att vissa SSD:s med metallskal använder detta som kylfläns för minnet.

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!

Permalänk
Medlem

Fick en intressant indikation från Microservervärlden idag. Har lite diskussion med IT-avdelningen på jobbet angående ett par Microserver gen 10 vi rekvirerat till ett projekt. De undrade hur jag ville göra efter att de fått följande i ett mail från vad jag förstod var en för mig okänd HP-representant:

Citat:

Microservers have just become unavailable. Next week is the announcement of the new Gen11 model. I can't say exactly how long it will take before they can be priced and ordered. Hopefully that will be resolved next week.

Ni värderar förstås källan som ni vill - gissar att det är en account manager rätt långt ner i HP:s informationshierarki - men spännande ändå om ni frågar mig. Kanske är nåt på gång ändå, trots HP:s tystnad om vad som komma skall i MS-serien

Tillägg: fick PM från en medlem som noterat att "support for Alletra 4140 with Intel Emerald Rapids processor and Gen11 MicroServer platforms" nämns i dokumentationen till senaste SPP för Gen 11, som släpptes i runda slängar för sex veckor sedan. Får man förstås också värdera som man vill, men det är väl inte så värst långsökt att se det som ännu en indikation på att nåt är i faggorna.

Kanske vågar man utgående från det också spekulera i att någon Emerald Rapids-Xeon kan komma att vara ett CPU-alternativ?

Visa signatur

Nu lurade jag dig att slösa bort ett par värdefulla sekunder av ditt liv på att läsa denna fullständigt poänglösa signatur!