Kaffeclockers -- Allt för din perfekta kopp

Permalänk
Medlem
Skrivet av pacc:

---

*Edit* double espresso var samma storlek,
Fyllde helt med nymalt kaffe utan att pressa, körde hela 80ml. Blev som normalt svenskt starkt kaffe.
Lite mycket jobb för en halv mugg, dock tillräckligt för en koffeinkick.
Folien sprack lite i maskinen och lite pulver i botten, är nog bättre med den tjockare grill folien än vanlig jag har hemma.

Det finns silikon lock och tejpbitar också men de jag sett känns lite dyra för vad de ger mig...

Apropå vertuo känns det lite sådär än så länge, kanske en espressomaskin med dåligt tryck som kompenserar med rotations flödet - får testa mer

När favoritsmaken jag använde försvann ur Dolce Gusto:s sortiment så försökte jag liknande med att återanvända kapslar med kaffesorten jag gillar, det misslyckas för ofta och alldeles för pyssligt för att få en kopp java - så det slutade med en Delonghi Dedica som efter ett tag med färdigmalet kaffe sedan komplimenterades med kaffekvarn med inbyggd våg för att jag inte gillade kaffekvaliten i kaffebyttan mot slutet för att för mycket avdunstat och oxiderats med den förbrukningstakten jag har.

- Visst det är manuellt pyssel även med Dedica men inte särskilt besvärande trots allt än att försöka återanvända kapslar eller köpa dito i silikon och det blir bra var gång. jag maler fram för 4 koppar var gång kvarnen körs så hinner den malda kaffet inte bli för dåligt innan det förbrukats.

Varför det blev en manuell espressomaskin som Delongi Dedica och inte en helautomatisk (sådana har vi på jobbet) beror på att kaffedrickande är lite för sporadisk för att hålla en automatisk kaffemaskin på sund 'hälsostatus' med regelbundna rengöringar som måste göras vare sig få eller många koppar som hunnit drickas under en vecka.