SweClockers besöker LiU Game Conference den 17 november

Permalänk
Skrivmaskin

SweClockers besöker LiU Game Conference den 17 november

Det råder ingen tvivel om att Sverige står sig väldigt bra på den globala spelmarknaden. Framgångarna hör inte enbart till de stora jättarna som King och DICE, utan även mindre indie-studior lyckas. Valheim, någon? Nästa vecka kommer stort och mindre att dela arena i Linköping, med mässan LiU Game Conference. Som namnet avslöjar är Linköpings universitet inblandat, men också East Sweden Game, som är en form av community där mindre utvecklare samlas under ett tak för att exempelvis kunna utbyta idéer.

En del av mässan är föreläsningar. Det handlar dels om Mojang och magin bakom Minecraft – det kantiga succéspelet som trots sin ålder fortfarande skördar stora framgångar. Dels om Starbreeze, som med Payday 2 blev ett företag på allas läppar. Företaget var minst lika aktuellt när polisrazzia och insiderbrott rapporterades, men på något vis har det lyckats överleva. Dessa många turer ska bolagets VD Tobias Sjögren berätta om. Avslutningsvis är id Software-grundaren Tom Hall med på länk från USA, för att snacka om "From Doom to Demeo".

För den som har vägarna förbi Linköping är det bara att dyka upp, eller lösa biljett för föreläsningarna. Tillställningen håller på den 17 november 12:00-23:00 på Ågatan 55.

Eftersom undertecknad bor ett stenkast från mässan blir det givetvis ett besök, men även intervjutid med två av tre talare. Har du några frågor till Mojang eller Starbreeze är det bara att hojta i tråden!

Permalänk
Medlem

Hade tänkt komma men så åkte jag på lunginflammation. Tycker verkligen arrangörerna gjort ett strålande jobb med att bjuda in gäster! Kul!

Permalänk
Medlem

Väldigt intressanta föreläsningar, ska se om man kan ta dig dit. Bra tips!