Inlägg

Inlägg som ghollghost har skrivit i forumet
Av ghollghost

Allt som allt ligger det nog mellan stol och hörlurar(+dac osv). Men tror ljudet ligger lite före då det byts lite oftare. Förra stolen hittade jag begagnad för 200ish. Denna köpte jag ny då jag ville vara säker (så säkert det går) att den ska hålla länge.

Medans hörlurar har gått igenom några olika över åren. Just nu är det ett par IEM som var "bra ljud för pengarna" enligt flera recensioner. Hade man inte varit sjukskriven hade det nog varit en annan historia med det mesta runt datorn.

Av ghollghost

Kör Firefox både på dator och mobil. Dator några fler år. Kommer inte ihåg vad standard på mobil va innan.

Det är alltid bra med konkurens, så när mindre aktörer får fler användare i dessa sorts marknader är alltid kul att se.

Av ghollghost
Skrivet av KroesusSork:

Här är rätt svar, Nvidia Shield.

+1 på denna.

För att slippa hålla på med Wifi och dålig täckning är ju en kabel bra. Med det beror ju på vart routern står, och om det går bra att dra en kabel till tvn. Kanske till och med flytta på den? Har iof ingen aning om hur det ser ut hos dig, men något att tänka på.

Går också att byta den inbyggda launchern, för att slippa reklam osv som är där.

Fördelen är att man kan få hdr, surround och allt det där extra(om din TV eller förstärkare klarar av det). Vet att du sa att du brukar ha hörlurar, men är ju alltid skönt att ha ifall du ändrar dig. Eller flyttar/situationen ändrar sig.

Är också extremt liten för vad den kan göra. Tar du Pro varianten (lite större och dyrare) så får du USB som kan användas till filmer. Men imo att köra det via nätverket är superskönt. Bara sätta på TVn och trycka på play. Eller bara använda valfri streaming-tjänst. Men kräver ju att din laptop / huvuddator är igång. Finns ju en del olika lösningar. Kodi, Plex, Emby för att nämna några. Har bara provat dessa tre, men Emby tyckte jag funkade bäst. Väljer du denna väg finns många filmer på YT för hur du använder valt program. Men brukar vara väldigt enkelt att bara välja mapp och sen streama lokalt.

Av ghollghost

Annonsen är avslutad

Av ghollghost
Skrivet av Gorgonzola:

550 kr + frakt

Skickat PM

Av ghollghost
Skrivet av EmilPersson03:

500 kr + frakt

Skrivet av Gorgonzola:

550 kr + frakt

Noterat. Vi kör budgivning till onsdag klockan 20:00

Av ghollghost

Tp-link AC1350 Ceiling mount Omada AP

Har en tp-link AP med PoE in (adapter följer med). Blev ej använd, endast uppackad. Glömde av att den fanns så kan ej längre lämna tillbaka den.

Ser att den finns på amazon för 890:- för tillfället.

Tänker budgivning eller 750:- köp nu pris.

Kan givetvis skickas där köparen står för frakt. Går också bra att hämta den i Kortedala gbg.

Digitalt kvitto kan letas fram vid behov.

Säljer till vem jag vill osv osv..

Läs hela annonsen här

Av ghollghost

Säkert någon mer som har nytta av detta;
Piercing spiraler för töjning 5:- (akrylic/plast) de har också o-ringar för 5:- st.
3-6mm de flesta finns i 3-5mm, några färger i 6, 8 eller 10mm.

To note:
Detta är styckvis, så ska du ha för båda öron så blir det alltså 10:-
Minsta beställning verkar vara 75:-

Töjningar:
https://www.barbarella.se/smycken/tojningar-till-orat/spirale...
o-ringar:
https://www.barbarella.se/smycken/tojningar-till-orat/black-s...

Av ghollghost

@Edvin-89 Verkar ha åkt på något virus/förkylning. Så lär inte komma iväg innan jul.

Vill du att jag skickar det jag har hemma eller vill du vänta så jag skickar allt i ett paket?

Av ghollghost
Skrivet av AlexCooper:

ok

3,5” för min del med. Men det kommer fler tillfällen, så det är lugnt.

Nyfiken. Är det en allmän återvinning med lokal för second hand? Sätts det priser på sakerna eller hur funkar det?

Man kan slänga grejer som en vanlig sopptipp. Men de har också en avdelning för second-hand/inlämning som man kan lämna grejer. Sen en "vanlig second-hand affär" och en bygg&övrigt del. Där finns ibland roliga dator-prylar, de har ofta skärmar och en del högtalare. Sen övrig elektronik / verktyg / element / dörrar / möbler osv.. Mycket blandat!

Är väldigt trevligt att gå runt och kolla! Verkar finnas i fler ställen än här, så du får söka på det

https://goteborg.se/wps/portal/start/bygga-bo-och-leva-hallba...

Av ghollghost
Skrivet av Edvin-89:

Finns det mer gamla datorer och grejer så kan det vara väldigt intressant och räddar det gärna ifrån skrot.
Jo extern via USB är jag med på, tänkte om den var för disketter i storlek 3,5" eller om det är för större disketter, svårt att avgöra från bilden

Hade helt missat att det fanns olika stora disketter. Var innan min tid så kanske inte är så konstigt.

Det är 3.5".

Datorn är en nästan komplett dator, om jag minns rätt: en dual-core, 1gb eller 2gb ram (minns ej om det är ddr2, men tror det).

Fick svar nu och personen som vill bli av med grejer är ej hemma idag, så kanske kan ordna bilder ikväll/imorgon. Verkar ha stått orört sedan jag var där. Annars ska jag dit snart igen. Kan bli efter jul däremot.. får se om jag får tid eller ej.

Vet att det finns en del gamla kablar och små-grejer också. Min tanke va att det får åka till återbruket (är second-hand tillsammans med återvinning/sopptipp). Men jag kan ta lite bilder så kan vi se om det är något du kan vara intresserad utav.

Finns också en rätt stor samling av äldre förstärkare. Bland annat en 4-kanalig med tillhörande hörlurar. Minns ej märke, då jag tänkte ta hem det och göra rent och funktionstesta innan jag lägger ut det. Dessa kommer nog att säljas vanligt ifall de fungerar som de ska. Ifall man bara kan få någon hundring eller två kommer jag göra som denna att köparen får swisha valfri summa till katthemmet.

Av ghollghost
Skrivet av Edvin-89:

Om det är en 3,5" läsare så skulle jag behöva en. Om inte, får Alex gärna ta den
Annars tar jag gärna det andra.

Det är en usb / extern. Kan hända att det finns en "vanlig" läsare, med en bandkabel. Men får återkomma om det. Beror på om datorn hamnat på återbruket eller ej

Hör av mig i DM då när jag vet! Kan dock dröja lite innan jag kan hämta den. Ifall du vill vänta eller dela upp i två paket.

Av ghollghost
Skrivet av Edvin-89:

Tsr det gärna mot frakt

Tror jag kan lösa det. Får kolla lite först ifall jag har något att skicka Cpun säkert i. Hade ju varit tråkigt om Postmord skadar den.

Är det allt du är intresserad av eller kan du tänka dig att Alex kan ta diskett-läsaren och HerrAnderzzon Fallout-boken? Du står först i kön.

Skrivet av AlexCooper:

OfT: Tack för nostalgi-känslostarten med bilden på P2:an. Hade en 266MHz och senare en P3-450. Härliga nördtider.

OnT: Om inte expertgissarn behöver allt så har jag en (!) diskett med innehåll jag behöver läsa av, men ingen läsare. Hehe

Befinner mig dock nån timma norr om Göteborg. Skulle åkt förbi GBG i ledigheterna, men det blev inställt precis. Ingen resa norrut för dig eller bekant?

Kan hända att jag eller en bekant ska till stenungsund/kungälv-området relativt snart. Vi får se vad Edvin säger först så kollar jag närmare på det!

Skrivet av HerrAnderzzon:

Jag är jätteintresserad av Fallout-boken!

Vi ser vad Edvin säger. Då han ändå var först

Av ghollghost

Lite blandad rensning - pentium 2 "SECC"350mhz, Primax mus, spel böcker

En i familjen håller på att rensa ut gammalt, så tänkte se om det kan vara av intresse för någon.

CPU-kortet ser väldigt fin ut, så har nog bara legat i lådan jag hittade den i sen den köptes.

Disket till USB ser också ny ut. Har ej någon lämplig diskett att funktions-testa med.

Primax 3-knappsmus såg lite smutsig ut, torkade av den lite snabbt innan jag tog bild. Annars ser den ok ut. Bara lite smått böjd sladd som syns i bild. Är en serial port, så ingen USB eller PS/2.

De flesta böcker ser bra ut, några kanter ser lite använda ut. Enda som sticker ut är "Syndicate - Executive brief" som har några böjda/skadade kanter. se bilder.

Hårdvaran har eller kan jag ej testa, så fås som det är.

Hämtning i Göteborg/kortedala prioriteras, kan gå att skicka något ifall det är svalt intresse. Först till kvarn/inlägg och det vanliga.

Det som kan vara är värt några kronor kan ni swisha Djurens vänner Göteborg(Ett katthem) valfri summa. (efter en snabb sökning ser mus och cpu ser ut att gå för 2-300kr på ebay)

Läs hela annonsen här

Av ghollghost

Använt en gång. När jag tappat bort mitt vanliga ID kort hämtade jag ut recept på apoteket med den. Det gick, men de var väldigt osäkra på hur/om det fungerade. Detta va ett tag sedan så de kanske precis börjat acceptera det.

Har haft större användning av Freya-id. Då det funkar att hämta ut paket utan problem.

Av ghollghost

Finns sata power splitters (Ebay). Kan ju givetvis inte splittra hur många som helst på en enstaka kabel. Men kanske kan vara en tillfällig lösning innan det är dags att köpa nytt nätagg. Sökte lite på det du skrev om, men en snabb sökning gav inga resultat.

Av ghollghost

Annonsen är avslutad

Av ghollghost

Gjorde det när jag använde play music (tror det är TY-music idag). Men efter jag insåg att jag nästintill bara använder egna skivor eller köpta låtar va det en onödig kostnad.

Av ghollghost
Skrivet av Blupparen:

Tjuter den när du startar? Då är det troligen remmarna till kassettspelaren som är av. Har en liknande pioneer som gjorde så och då var det motorerna som lät.

Rätt säker på att det är uppladdnings-ljudet som är när den ger strömm. Låter liknande på en låda jag lånar, fast mer normalt.

Bandspelaren är "inbyggd" i förstärkaren. Så kan mycket väl vara de motorerna du pratar om.

Av ghollghost

Just det, allt i ett paket, LP funkar ej ensamt.