Inlägg

Inlägg som Björnen92 har skrivit i forumet
Av Björnen92
Skrivet av Cyberz:

Google tjatar att jag ska byta till chrome när jag ska söka på Google.se
Så det är inte bara MS som försöker

Helt korrekt, men Microsoft genom Windows har betydligt fler metoder som är mer "invasiva" än Google för att få dig att byta till Bing eftersom du använder deras egna operativsystem.

Av Björnen92

Samma jävla visa, att dem inte har lärt sig... Snart lär väl en stor entitet stämma skiten ur Microsoft så dem backar, rinse and repeat om 5 år lär samma sak hända igen.

Hade jag velat använda Bing så hade jag gjort det, den suger och folk lär inte vela använda för att den helt enkelt är sämre än Google!

Av Björnen92
Skrivet av 997GTS:

Provat starta om flera gånger. Hjälper inte. Stänger jag av Bitdefender så funkar spelet som vanligt.

Har du provat att lägga ea anti cheat i exceptions också, utöver spelet?

Testa starta spelet som administratör före och efter lösningen ovan.

Ea anti cheat bör du hitta i installationsmappen.

Av Björnen92
Skrivet av Buddaz112:

Åter en gång skriver ni inte hela sanningen.

Förklara gärna.

Av Björnen92
Skrivet av Dinkefing:

AMD tog sig halvt i sängen med RDNA2 den började nog filas på den gen redan innan Turing släpptes. Men med RDNA3 hade ändå chansen att ta igen men gjorde det inte.

Som det påpekades tidigare. Utveckling tar tid. Nvidia är en generation före i utvecklingen av RT.
Prestandahoppet på RT-prestanda mellan 6000-serien och 7000-serien AMD gpu ligger mellan 40-50% vilket inte alls är dåligt.

Av Björnen92
Skrivet av Mocka:

Om den nu kostar 3300kr eller vad det blir om man konverterar från 300 EUR, vad gör den bättre än en Arctic Liquid Freezer II 420 för 1500kr?

Sett till prestanda per krona så lär en Arctic Liquid Freezer 420 vara överlägsen då det inte finns något revolutionerande med vattenkylaren från Asus. Köper man en Asus så betalar man extra för just märket och kollar man på deras andra vattenkylare så är dem ingen höjdare heller sett till ren prestanda även när de kostar runt 50-100% mer än en vattenkylare från Arctic. Så med andra ord så finns det ingen anledning att köpa den om man är ute efter något prisvärt.

Av Björnen92
Skrivet av lillvirus:

Tack för svar, men har använt den nu i två år och den syns överallt jag kollar, läser bra resultat i Crystalmark. Men när jag försöker installera ett spel, oavsett plattform, gog, ubi connect, steam. Så finns den ej med.
Från ingenstans stängdes rdr2 från steam och nu finns det ej kvar. Och kan inte installera rdr2 eller något annat på samma disk

Att den har funkat bra i två år säger mig egentligen ingenting då elektronik lever i sina egna värld ibland Att den finns med Crystaldiskinfo men inte andra ställen låter väldigt konstigt och låter som att hårddisken behöver initialiseras på nytt? Så kolla gärna upp följande:

Vad får du fram i diskmanagement? Skicka gärna en skärmdump. Och om den inte finns med där så får du kolla att du hittar den i BIOS.

Av Björnen92
Skrivet av lillvirus:

I uefi finns inte längre hårddisken kvar, det är en Kingston sa2000 m2 disk, som sitter på moderkortet

M2 SSD kräver drivrutiner för att fungera, det kan vara så att drivrutinerna spökar, testa att ladda ner det och installera på nytt. Utan drivrutiner syns inte M.2 SSDn i Disk Management.

Av Björnen92
Av Björnen92

Att uppgradera till en 5800X3D för cirka 4000kr är det naturliga valet om du inte vill betala för ett nytt moderkort och ram-minnen samtidigt som du får utmärkt prestanda i spel då den CPUn är kompatibel med dit nuvarande moderkort (B350/X370) och DDR4 ram-minnen. Se till att uppdatera BIOS så slipper du stöta på problemet med låg frekvenser på CPUn.

Jag uppgraderade från en 3700x som är lite bättre i spel jämfört med 2700x och CPU-användningen minskade rejält på grund av L3-cache minnet, bästa köp jag gjort hittills

Av Björnen92
Skrivet av Buddaz112:

Betyder det att andra går till Samsung 3nm om nu all kapacitet hos TSMC 3nm är till Apple.

Ingen expert på detta, men enligt många nyhetsartiklar så låg Samsungs yield för 3nm processen på 70% början av maj medans TSMC låg runt 80% vid årsskiftet. Om detta är lönsamt eller inte vet jag inte, någon annan får gärna tydliggöra om det är attraktivt för företagen att använda Samsungs 3nm process. @Yoshman?

Av Björnen92

Jag får frågan om Office365 prenumeration för Windows 11 efter varje uppdatering.. NEJ JAG VILL INTE!

Av Björnen92
Av Björnen92
Skrivet av lundagrabb:

När det gäller kylningseffekten så var det väl bara för en av modulerna. De är ju inte jättestora och det går ju att tänka sig att det skalar upp med arean av de.
Tänker att när de utvecklas lite och får större area så blir det väldigt intressant för ffa laptops.
För grafikkort tror jag inte bra vanliga fläktar är hotade.
En sak jag undrar över är i vilken frekvens de svänger och hur mycket högfrekvent ljud de genererar?
Synd om hunden i värsta fall.

Håller med dig om det du har skrivit, detta lär vara något för kraftfullare plattor eller mobiler som begränsas av passiv kylning idag och det kan bli intressant om man skalar upp detta 4-5 gånger med pro versionen är idag och helt plötsligt har den tillräckligt med kylningsförmåga för laptops också

Ska bli intressant hur andra företag utnyttjar detta och hur bra dem presterar i praktiken, kanske blir något för att kyla ner enheter med ARM-processorer i framtiden?

Av Björnen92
Skrivet av Clasito:

Den tiden kommer aldrig tillbaka. Ett prisvärt 70-kort i framtiden skulle vara 8-9k kr, det är så marknaden ser ut i bästa fall om kronan går tillbaka som för ett par år sedan.

Önsketänkande jag vet men jag syftade på trenden kring prishöjningarna. Kombinationen av dagens ekonomiska läge och prishöjningarna är oroande (låt oss inte glömma bort Intels flopp också) speciellt med tanke på att försäljningen av grafikkort minskat med 42 procent. Det finns hopp för oss

Av Björnen92

Saknar verkligen tiderna då det gick att få tag på 70-serien för inte mer än fyra tusen kronor. Hoppas det blir prissänkningar snart, detta är bara löjligt.

Av Björnen92
Skrivet av hakd:

Heroes dog efter 3an, resten var tyvärr bara skräp.

Femman var också rätt bra tycker jag då den påminde mycket om trean med 3D grafik och lite nya funktioner men efter det gick det finns det inte mycket bra att säga om franchisen tyvärr.

Av Björnen92

1500kr för nätagget, bor i Stockholm

Av Björnen92
Skrivet av femkantig:

ser ut att vara skön att ta i iaf är trött på att skära mig på aluminiumflänsar, får väl gå över till vatten nån dag..

Finns väl inte så många flänsar i en sån där och dem gamla modellerna att man råkar skära sig på dem Personligen hade jag inte ens velat röra en stock kylare från Intel med tanke på hur äckligt dåliga dem är men men.. "Each to his own" som man brukar säga på engelska

Av Björnen92