Inlägg

Inlägg som Buddaz112 har skrivit i forumet
Av Buddaz112

Pojkar&Flickor dags att ta fram popcornen

Av Buddaz112
Skrivet av pt96hni:

Det var inga större nyheter i iPadOS 18 förutom miniräknare app och ingen hårdvara presenterades heller.

Har miniräknare app på min IPad. Läste det att man inväntar A17 för nya ATV
Min har börjat krångla plus att jag saknar ordentlig fjärr och kör med min tv fjärr som också börjar bli till åren. Tanken är en ny plus ny HDMI kabel. Sedan till vintern får man se om IPhone 16 PRO Max är något bra att byta till. Ej Apple fanboy utan använder det som passar mig bäst.

Av Buddaz112
Skrivet av pt96hni:

Apple släppte ju inte bara Apple Intelligence utan presenterade nya OS versioner som kommer i höst och den enda nyheten från Swec är att Apple Intelligence kräver iPhone 15 eller senare. Inget fel på den nyheten men det presenterades mycket mera men gissar att man inte är intresserad från Swec:s sida...

Själv väntar jag på nyheterna om det dyker upp en ny Apple TV min nuvarande håller ett liten stund till. Det börjar bli dags för ny. Alla nyheter om AI är jag extremt less över. Önskar Apple hade kunnat lansera ett ordentligt OS till IPad

Av Buddaz112
Skrivet av lillaankan_i_dammen:

Arbetarens ursäkt var bakfylla eller? Jag ser det som pinsamt för att det är en sådan stor produkt på ett sådant stort företag.
Sedan tror jag inte så många bryr sig de använder inte precis iPaden på det sättet så det märks av och prestandasiffrorna stämde.

Jag kommer troligen snart köpa en iPad till en bekant och klurar på vad som är bäst för den, där det stora problemet är att den bekanta är extrem petig på ett konstigt märkligt sätt.

Köpte nyligen den gamla PRO väldigt nöjd. Däremot är jag nog som andra har påpekat. Apple skulle ge den ett dedikerat OS. Hade tänkt nya PRO när jag läste att det skulle kosta 1500 dollar så blev det verkligen inte den senaste. Tittade också på Air först. Jag tyckte skärmen var sämre. Det var det som egentligen avgjorde. Sedan att den inte har senaste M4 är ingen killer för M2 räcker till allt. Inte direkt någon spelmaskin mer surf och presentationer. Tror också att väldigt få bryr sig om saken.

Av Buddaz112
Skrivet av Javis:

Var köper ni billiga diffusorer och absorbenter?
Någon som satt upp ngt i taket som kan dela erfarenheter?

Jag har inget sådant utan kör på fina tavlor runt om istället. Lite billigare och finare. En canvas med eget motiv 50x70 kostar runt 700kr
Det går även att trycka egna bilder på en metalltavla och även på en träbas de kostar någon hundralapp mer

Av Buddaz112

Hej
Funderar på öka min budget till runt 20k

Följande kandidater
SF Sonetto I
Dynaudio Evoke 10
KEF LS50 M
Audiovector QR1 SE
Audio Physic classic 3

Vill helst ha en kompakt högtalare som både ser bra ut och låter bra. Tänker mig svart färg.

Av Buddaz112
Skrivet av mrqaffe:

Ännu en överprissatt hörlur från ett lifestyleföretag som vill lura de som är dumma nog att köpa deras produkter.

Sonos köpte för ett tag tillbaka RHA
Gissar vilt på att det är det uppköp som har mynnat ut i följande produkt

Av Buddaz112
Skrivet av aaaaaaaaaa:

Sonos gör bra högtalare, tvekar inte på att dessa kommer bli bra.

https://www.audiosciencereview.com/forum/index.php?threads/so...

Det här kommer utifrån deras uppköp utav RHA
RHA var en liten aktör från Skottland som fokuserade på In ears och som var ruskigt bra och där deras planar version var väldigt fina.

Av Buddaz112

Jag önskar följande
Att man kan ha den i byxfickan utan att telefonen får spel om att något vidrör skärmen. Många gånger jag har blivit irriterad över det problemet.

Bättre avancerad kamera inställning så man verkligen kan ställa in utifrån ljuset och RAW automatiskt på. För närvarande om man väljer RAW i inställningarna så är den av och man måste välja att slå på läget vid varje foto

Istället för 3st medelbra sensorer vill jag att de kunde gjort en enda bra sensor. Om de nu har så mycket pengar tillgängligt varför kan de inte välja det bästa som finns från Sony.

Vill jag se full wifi 7 inte för att 6E är dåligt utan varför kostar den 15k utan att ha det senaste stödet.

Bättre laddning. Ge den minst 65w

Vill jag se någon mm större skäm och bättre batteri

Av Buddaz112
Skrivet av Gurrrra:

Digital volym går alldeles utmärkt med 16bit-filer in i en 24bit DAC. Iofs så funkar det inte direkt dåligt med "bara" 16bit i DACen heller.

Är medveten om det hela. Det är mest bara känsla och inget annat. Har bra hörsel och det är kompensation för min nedsatta syn. Ställt in Quboz att den kör max 24/96 när jag är hemma och 16/44.1 med telefonen. Lyssnar på det mesta. Gillar lite sådan musik som Kacey Musgraves
Använder Marantz NA6006 som streamer och försteg och sedan med en Nordost white RCA ut till min Primare A34.2 kan spela högt. Gör det väldigt sällan. Vet ej hur den mäter, någon gång kört runt 70 på volymen. Räcker för mina högtalare säger stop där medan effektsteget har mer att ge. Då är det så högt att mina öron säger nej tack i någon kort stund.
Egentligen fokuserar jag inte så mycket på det just nu. Försöker ha lite is i magen och vill fokusera på att hitta nya högtalare. Så som det ekonomiska läget ser ut just nu så kostar allt skjortan. Hade jag önskat så hade jag velat få ner KEF R3 Meta till 15k, det kan man ju bara drömma. Rent utifrån sund budget så står SF Lumina II högst upp just nu.
Som sagt lyssnar mer på själva musiken än analyserar, hört en hel del och ägt lite olika prylar. Mer en musik audiofil än hifi audiofil

Av Buddaz112

Tydligare färg på text så man ser mot den mörka bakgrunden.
Ibland har sidan tendens till att frysa sig. Som att den svarar dåligt mot eran server

Av Buddaz112
Skrivet av the squonk:

Qobuz är bra, men inte så mycket bättre än Tidal att det är värt den extra kostnaden och algoritmen är _mycket_ sämre. Tidal håller på att rensa bort sina MQA låtar, men det lär ta tid, har sett att dom uppdaterat flera vanliga audiofil-klassiker till FLAC 24/96 eller 24/192 men mycket "vanlig" musik ligger kvar på MQA.

Oavsett så ger Tidal mer för pengarna efter prissänkningen, skulle rekommenderat Qobuz innan men nu efter att Tidal sänkt priset och börjat rensa bort MQA så går dom inte att ignorera.

Tänker inte försvara. Quboz bygger på att du väljer din egen musik. När man väl valt något så letar den efter liknande. Allt är så rent jämfört mot andra tjänster. Rent ljudmässigt är Qobuz bättre. Svårt att höra. Tidal de använder någon form utav Dalby decoder sedan är Meridian en del utav ägaren till Tidal. Det var en artikel långt tillbaka som sa att de har köpt in sig i Tidal och att de nu väljer att nämna Hi res är för att det blev en flopp samtidigt utvecklar Meridian en ny version på spåret så att i framtiden kanske det kommer tillbaka.

Jag använder HEOS / Marantz streamer och dess inbyggda Tidal stöd suger hårt. Därav jag har lämnat Tidal. Kör uteslutande Quboz numera via äpple AirPlay hemma och det mesta jag lyssnar på återges i minimum 24bit. Helt annan känsla än 16bit som jag kör när jag är ute. Är så van vid bra kvalitet. Kommer inte gå tillbaka till något annat.

Av Buddaz112
Skrivet av Hakinger:

Jag har inte testat Quobuz, men det jag fastnade för hos Tidal var inte så mycket ljudet egentligen (deezer som jag använt mest har ju i mina öron lika bra ljud) utan dess fantastiska algoritm för att skapa låtlistor utefter det jag lyssnat på. Det är bara Spotify (som jag förvisso inte använt på en fem år typ) som tangerar det.
Men jag får ta och testa.

Glömde säga att det du gör med Qobuz är att casta
Öppnar låten i exempelvis IPhone och uppe i hörnet dyker det upp en liten symbol det är cast och sedan hittar den automatiskt de enheter du har i ditt system och så väljer du enheten du vill lyssna på.Det är inte svårare än så.
Det är så den hittar AirPlay alternativt Android/PC
De har det mesta i sin katalog och all musik använder högsta möjliga tillgänglig fil där Hi Res loggan visas på de album/låtar med stödet

Av Buddaz112
Skrivet av Hakinger:

Tack för input. Jag hittar inte någon inställning för att stänga av det i iphone. Däremot märkte jag att jag kan trycka på där det står "MQA" så ändras det till "MAX" vad det nu betyder. Och sen även att om jag pausar en "MQA" eller "MAX" märkt låt och sen startar den igen så börjar högtalarna låta igen, så uppenbarligen kan homepodsen läsa MQA-kodade låtar men något verkar gå fel när den ska byta till vanlig kodning så att man måste pausa och starta låten igen, och det är ju ljusår ifrån optimalt eftersom det är blandat med olika kodningar i låtlistorna :/

Så borde det ju vara kan man tycka. Jag vet inte om jag har fantiserat ihop det, men jag har nånstans i mitt huvud att jag läste att Tidal skulle ta bort MQA och koda låtarna normalt i samband med att de tog bort det dyraste abonnemanget?

Installera Qobuz kostar lite mer. Det fungerar på alla plattformar. Om du provar så kan du ställa in i inställningar att strömmen skall hantera allt från 320kbps upp till 24bit/192 beroende på om du kör wifi eller 5G
Nu mins jag inte hundra. AirPlay hanterar enbart upp till 24/96 det för att AAC conatinern är i princip strypt vid 24/48 och är mer än vad som behövs vid uppspelning

Av Buddaz112
Skrivet av ztenlund:

Om alla lurar har dålig/ingen bas så är det nog sannolikt att du antingen har en skev uppfattning av vad som är en vettig frekvensgång, alternativt att du har tjocka glasögon, hår eller något annat gör som att du har mycket läckage. Slutna hörlurar tappar bas om det läcker.

Jag har Momenum 4 och jag har dragit ned basen något istället med EQ:n... De mäter också med lite hissad bas precis som Sony, men profilen är annorlunda och hissen går inte lika långt upp i frekvens.

Har också momenten 4
Lust att kasta de var gång på grund utav touch helvetet. Ljudet är inte dåligt däremot gillade jag mina Yamaha som jag hade förut. Bättre lju. Föredrar hellre mina KEF högtalare. Det här är en kompromiss.

Focal tycker jag är speciell. Hört de några gånger i butiken och tycker deras sound är ofta för sterilt.

Av Buddaz112

Jag har funderat lite. Vad tror folket om en Spendor A1 är det några bra att ha. Tänkt som sådan att öka budget till 20k och hitta något bra. Annars är det nog ett par svarta Dynaudio Evoke 10

Av Buddaz112
Skrivet av oqvist:

Wow var inne på deras hemsida lasseshifi som jag aldrig hört talas om är distributör i Sverige och har showroom i min hemstad rentav. Så där finns det ju en chans kunna provlyssna. Dock så är de ju tyvärr inget budgetalternativ... För 30 papp så får jag en head 2 som har mer watt. Omega Lupin verkar ha lite mindre men vet inte var de satt peaken relativt impedans

Får man någonsin semester så lär det bokas in en titt om de har något på lager bara för kul.
Jag använder inte min head one så mycket då jag främst gillar den med div öppna lurar som läcker som ett såll.

Du sa inte vilken budget.
Jag har dålig koll på rör. Jag tycker mest de ser fina ut. Om jag har tolkat det rätt från diverse andra forum så räcker 10w rör effekt väldigt långt.
Märket är från Polen. Deras hemsida finns på engelska

Av Buddaz112
Skrivet av oqvist:

Hade velat lyssna på en rörförstärkare med mer effekt än min Trafomatic Audio Head One. Används sällan då det verkligen känns som den inte riktigt orkar med många av mina mer krävande lågimpedanslurar eller magneplanar. HD 800S och T1 fungerar absolut strålande dock.

Om den gör något speciellt vet jag inte. Tycker mig lyssnat på transistorförstärkare som gör samma sak

Jag tycker följande är väldigt fin. Deras övriga sortiment är också fint. Skulle jag våga mig på rör så hade jag själv velat ha Fezz Audio

Fezz Audio Omega Lupi EVO

Vet ej om det finns i Sverige

Vill notera för övriga. Jag är ingen audiofil. Jag tycker om bra musik och bra ljud. Det är allt.
Är lite inne på att spara till en Spendor A1 högtalare som jag tycker ser väldigt fin ut.

Av Buddaz112
Skrivet av Mindfighter:

Företag, det är en företagsmodell och för ett företag är det inga pengar att bråka om. Air/<inget>/Mini är för privatpersoner.

Vet inte riktigt
Jag var i butiken och såg på båda när jag skulle köpa. Jag tror många väljer bort Air när de får se på PRO bara det att priset skiljer sig extremt mot de båda.
Sedan om företag verkligen köper de är jag också osäker kring när den andra sidan med Samsung plattorna finns där som ej är dåliga.
Det som gjorde att jag valde IPad är främst för skärmen annars hadde jag nog suttit med en Samsung

Av Buddaz112

Frågan är nog vem kommer köpa PRO serien om det verkligen stämmer att priset blir runt $1500 och uppåt

Köpte nyligen och tyckte 13k var egentligen för mycket. Hadde en laptop som ej blev använd och var seg och gammal. iPad använder jag dagligen numera. M2 chippet duger för allt möjligt och jag ser verkligen inte vad en M4 skulle göra samt när inte ens IMac har det ännu så är det nog mest salt&peppar som gäller fram tills det verkligen är bekräftat.