Inlägg

Inlägg som PappelApel har skrivit i forumet
Av PappelApel

Med andra ord så resin skrivare är mer för dom som har ett riktigt ändamål än för hobbybruk om jag tolkar er rätt, Låter som om jag stannar kvar vid dessa "Vanliga " 3d printers.

Av PappelApel

Jag har nyligen införskaffat mig en Flashforge creator pro 2 FDM skrivare och är mer än nöjd trots att jag än så länge inte skapat allt för många creationer. Nyfrälst i denna 3d värld så omvärldsbevakar jag allt för att få guidning och tips och lära mig.

Ramlade på detta idag https://eu.elegoo.com/products/elegoo-mars-4-ultra-msla-resin... som dom har på påsk rea, grymt sugen på resin skrivare som en till skrivare, Dock så försöker jag inse skillnaden och kvalite kontra material och priskillnad, Min FF Creator pro2 kostar i runda slängar 10k, Denna resin skrivare är betydligt billigare men jag ser att resin kostar lite mer, Men denna verkar kunna skapa ungefär lika stora bygg modeller beroende på variant, dom har även en gigantisk grej https://eu.elegoo.com/blogs/3d-printer-user-guide/elegoo-oran... som verkar jäkligt intressant med tanke på storleken den kan printa saker, Vad har ni för input i luddiga frågeställningen, Dvs är resin printer något att investera i om man har "hobby" intresse vad är skillnaderna generellt?

Av PappelApel

Passar denna till ps5?

Av PappelApel
Skrivet av Clasito:

Philips erbjuder 3 år på de flesta av deras TV modeller. Definitivt alla deras OLED iaf.

Fast i det här fallet handlar det nog mer om 3 års reklamations rätt vilket gäller allt, så deras 1-2 -år garanti är lite menigslös om någon orkar tjafsa om en produkt gått sönder inom 3 år

Av PappelApel

Quest 2 garanti "problem"

Har en quest 2 där ena handkontrollen bara inte fungerade efter att ha varit i lådan ett tag, har kvar garanti på produkten som är köpt via Inet, men dom har tydligen inte avtal med Meta längre och säljer inte dessa så jag kan inte via dom få den reparerad.

Dom har sagt att jag får pengarna tillbaka vilket iofs är bra, men jag vill ju helst ha kvar den.

tror jag får tillbaka 3900 då den köptes på kampanj, vad tycker ni andra jag skall göra? Ska jag ta pengarna bara och va glad och vänta på nästa generation, eller ska jag vända mig direkt till meta och gå den vägen (vilket jag läst är krångligt, förenat med långa leveranser etc) Den är köpt nov 2021

{{ Gå till inlägget för att se omröstningen }}

Av PappelApel

rent spontant, OM det vore legit så hade dom väl ändå tagit summan av växlingen själv, allt " Betala först innan DU får dina Pengar" är ju scam

Av PappelApel

Jag löste det via alibaba, var just modellen jag länkade till som jag letade efter

Av PappelApel
Skrivet av Elemental:

Ja, verkligen! Man blir ju sjukt frustrerad allmänt över kvaliteten på saker idag. Man köper liksom en high end-TV för över 20k som man tänkt ska hålla flera år, och efter bara något år så pajar den! Din idé är inte alls dum, tänkte faktiskt inte på det alternativet! Jag ska invänta och se vad Philips säger angående reparationen, men det kanske får bli att göra så som du skrev!

Tack så mycket ni andra för era svar också, och jag håller absolut med er angående vad ni säger om att det inte är en bra lösning att köpa en produkt temporärt.

High end tv håller inte längre eller bättre än lowend budget, Även dyraste ferarrin går sönder. All utrustning idag är av sämre kvalite. Kolla om du har någon i din närhet som har en projektor ni kan låna över dagen ni skall ha lite kalas spelande, Enklare att flytta på och roligare med större bild för alla.

Av PappelApel

Köpa ps5 key på nätet, hur, säkert?

Tänkte prova att köpa jedi survivor på nätet då jag hitta det till halva priset. Men, kan någon svara hur det funkar att redeema koden till ps5? Och om dessa sidor är legita?kollar på Www.keyforgames.se

Av PappelApel
Skrivet av bärplockaren:

Lånar tråden.
Köpte ett par hörlurar och de visade sig vara DOA, är företaget skyldiga att skicka ut en fraktsedel vid retur eller är det en själv som måste stå för fraktkostnaden?

står i villkoren, dock så verkar det rimligt att företaget själv ska stå för det då det är en DOA,

Av PappelApel
Skrivet av lumberjack:

I lagen står att de 14 dagarna börjar när konsumenten får produkten, men det kan alltså bli svårt i såna här specialfall. Även skriftliga lagar kan som bekant tolkas olika.

Precis, Dock som du själv skriver . Lagen kan tolkas olika, Dock så står det, När konsumenten får produkten, Rent tekniskt om det är en DOA, så bör ju inte tidsfristen på 14 dagar gå i kraft då, Men det gör det enligt "När konsumenten får produkten" Så det där med rent tekniskt Existerar "typ" inte.... OM det inte handlar om skattebrott mot staten, då kan du rent tekniskt bli dömd för allt direkt och sen få rätt om du så har det )()

Av PappelApel
Skrivet av lumberjack:

Rent tekniskt så borde ju de 14 dagarna för ångerrätt börja ticka efter att du fått den fungerande varan, allt annat är ju absurt!

Jag vet inte om företaget kan försöka hävda att dagarna redan har gått, men det borde vara lätt att få igenom sitt ärende mha en ombudsman eller motsv.

Finns inga tekniska saker i sverige, Bara skriftligt gjorda lagar och stadgar, "rent tekniskt fungerar inte "

Av PappelApel

Tack, mina frågor till chatgpt blir alltid bara skit, Jag måste lära mig fråga bättre. Skall se hur outputen ser ut.

Av PappelApel

powershell script för att lista Adgroupmembers och nedärvning snyggt radat

Om jag kör följande i pS

PS C:\Users\poweruser> get-adgroupmember "domain admins"

| export-csv -path c:\temp\domain.csv -notypeinformation För att få en textfil

Så får jag följade output

distinguishedName : CN=Administrator,OU=Disabled,DC=masterdomain,DC=net name : Administrator objectClass : user objectGUID : 968bcf77-a480-49d2-8635-9f3f54d654e77f5 SamAccountName : Administrator SID : S-1-5-21-410308759-1451055527-165567004692-500 distinguishedName : CN=AD_Operations_Team,OU=Roles,OU=Groups,OU=Admin,DC=masterdomain,DC=net name : AD_Operations_Team objectClass : group objectGUID : 6900232c-0115-43ea-88b1-cd4565e654s5 SamAccountName : AD_Operations_Team SID : S-1-5-21-410308759-1451055527-165465670592-1103 distinguishedName : CN=serviceaccount_Domain_Admins,OU=Groups,OU=Admin,DC=masterdomain,DC=net name : serviceaccount_Domain_Admins objectClass : group objectGUID : c7bc32a6-b2ec-429f-8607-307f7b3b578s71c0 SamAccountName : serviceaccount_Domain_Admins SID : S-1-5-21-410308759-1451055527-16544645652-

Hur gör jag för att kunna få hela arvet, där även en groupmember som är en grupp radar upp vilka members som tillhör den Objectclass:group och så vidare. Vet att output kan bli väldigt stor, vill kunna rada upp vilka grupper och användare som finns med där snyggt.

Av PappelApel

intressant läsning, Märkte på min iphone 13 pro max för någon månad sen att batteriet snabbt började tappa hälsa och mAH. Något programmerat ??

ugh, Såg nu att det var 14 pro, Då har ändå min snart 2 år gamla hållit bra. tappade för någon månad (1-2)sen kapacitet

Av PappelApel

Aldrig hunnit skapa konto, 4 sekunder hinner man inte på

Skrivet av jan-banan:

Hur är det med pornhub har de ändrat reglerna för kontodelning? Eller går det att dela där?

Av PappelApel

Kolla dina privata meddelanden @fantales

Av PappelApel
Skrivet av Fantales:

ja precis. Var ju rea på denna så "egentligen" kostar den 7 000 så jag tänkte jag kanske kunde göra ett kap?!

Gå inte på deras marknadsföring, Marketing kan absolut ingenting om teknik, dock jävligt bra på att göra annonser

Deras WOOOW, nedsatt med 80000 gör ett kap säger ingenting.

Av PappelApel

Läs på om du skall dra nätverks kabel utomhus, finns lite rekommendationer om jordning etc när man väljer att köra kabeln utomhus. Antar att du ska mata videokameror. billigast är att köpa färdiga längder om du drar dig för att göra egna kablar. isolerade rj45 uttag för utomhusbruk

Skrivet av dev2null:

Ska dra två CAT6A nätverkskablar delvis utomhus för att mata PoE enheter men drar mig lite för att pilla med RJ45.. Funkar det med passthrough-kontakterna i utemiljö och är det något crimp-kit som rekommenderas?

Av PappelApel

Hade inte valt den datorn av många skäl, Vad har du för budget till din dotter? Måste hon få en Laptop eller är det bekvämare? Kan du tänka dig begagnat för att få bättre maskin för pengarna till dottern?