Tester och recensioner

Ska du köpa, bygga eller uppgradera dator? SweClockers testlabb ger hjälp i valet och kvalet med djupa tester, recensioner och lättlästa guider. Vi testar allt från de senaste bärbara datorerna till datorkomponenter, processorer, grafikkort, skärmar och tillbehör – allt för dig och din speldator!

Klicka för mer information

Här hittar du tester av hårdvara och mjukvara. Vi testar allt från TV och tangentbord till nätaggregat och processorer. Ofta kan du också se prestandasiffror från nyligen släppta spel här. Bra produkter belönas med utmärkelser som exempelvis Utmärkt, Toppklass, Rekommenderad.

Bland våra tester finner du också community-tester som vi kallar Testpilot, tester där våra mest insatta medlemmar utvärderar enskilda produkter.

Visa mer
10

OCZ 2048 MB PC4000 Platinum EB

Det är troligen stor risk att DDR-minnen kommer att öka en hel del i pris framöver då tillverkarna nu främst satsar på DDR2. Vi har passat på att se närmare på OCZ 2048 MB PC4000 Platinum EB som kanske kan vara ett alternativ för de som tänker på att skaffa nya DDR-minnen. 2 GB-kitet är främst till för höga frekvenser och det är överklockare som är målgruppen.

56

AVerTV DVB-T Volar

AVerTV DVB-T Volar är en liten mottagare för digital-tv som man ansluter direkt till en USB-kontakt. Genom att ha en digitalmottagare direkt i datorn blir det möjligt att spela in ungefär som med en DVD-inspelare, men man kan även pausa mitt i ett program med en funktion kallad timeshift för att senare titta vidare eftersom man kan spela in på hårddisken. Kanske kan det vara ett alternativ för dig som vill kunna ta emot de nya sändningarna på din dator.

51

Asus A6T

Flera tillverkare har breddat sitt sortiment med egna bärbara datorer. Asus har redan producerat ett antal olika modeller och nu är det dags för oss att se närmare på Asus A6T som är utrustad med AMD:s Turion 64 X2 processor TL-60 (2,0 GHz). Andra komponenter är en 100 GB hårddisk, två minnen som totalt ger 1024 MB, DVD-brännare, kortläsare och mycket annat.

16

SteelPad 5L

Datorspelare, även kallade gamers, ställer idag allt högre krav på sin utrustning. Komponenterna utvecklas i rask takt för att tillfredsställa den allt mer krävande marknaden. En viktig byggsten i utrustningen är för många musmattan. Flera av tillverkarna eftersträvar musmattor med så bra glid och precision som möjligt. En av dessa är SteelSeries. Läs mer för att se hur deras musmatta SteelPad 5L står sig i testet!

20

Waterchill Xternal

Vi har sett en trend med flera nya externa vattenkylningskit på sistone och även Asetek har en ny version kallad WaterChill Xternal som de använt komponenter från sin Xtreme-serie till. Detta borde ge upphov till riktigt bra kylningsprestanda för ett externt kit.

36

Asus Pundit P1-AH1

Asus Pundit är en barebone som har funnits i flera år, men som nu fått
tillökning med fler nya modeller. Mikael Söderlind har tittat på just en
sådan anpassad för sockel 939, kallad Asus Pundit P1-AH1. Denna barebone är
alltså anpassad för AMD-processorer men liknande modeller finns även för
sockel 775. Läs hur denna nya modell av Pundit står sig på marknaden i denna
artikel!

33

Lian Li PC-V600

Vår redaktör Peter Lundgren har gett sig på att testa ett stilrent chassi i borstat aluminium kallat Lian Li PC-V600. Chassit är utav miditower-modell, väger drygt 5 kilo samt kostar en bit över tusenlappen. Läs mer om PC-V600 i produkttestet, och hur vi bedömde det att vara kvalitetsmässigt.

10

Mpio HD400

Johan Åberg tar sig en titt på en hårddiskbaserad MP3-spelare kallad Mpio HD400. Spelaren lagrar 8 GB data och med andra ord rymmer den plats för en större musiksamling. Läs mer om denna spelare i testet!

74

Nvidia Geforce 7950GX2

Nu släpps Nvidia Geforce 7950GX2 med dubbla processorer, eller dubbla grafikkort i ett paket som det egentligen är. I vissa fall kan man med dubbla sådana kort möjliggöra sammankoppling av totalt fyra grafikprocessorer, men än så länge är det endast tillgängligt för OEM-tillverkare. Vi har tagit en titt på 7950GX2 och jämfört med en hel del grafikkort, både från Nvidia och Ati, samt med sammankopplingsteknikerna SLI och Crossfire.

13

Två Nforce 5-moderkort

Nvidia har kryddat sina nya Nforce-styrkretsar med en hel del nya tekniker. Den nya Nforce 590 SLI-styrkretsen är helt ämnad för entusiaster medan Nforce 570 omnämns som prestandakrets. Vi skall här se närmare på två AM2-moderkort med Nforce-styrkretsar, nämligen Foxconn C51XEM2AA och MSI K9N SLI Platinum.

15

Corsair Nautilus 500

Corsair är mest kända för sina minnen men har nu släppt en uppföljare till sitt externa vattenkylningskit HydroCool 200, och den nya kallar man Nautilus 500. Tanken är att göra det mycket lätt att använda vattenkylning utan att för den skulle ge avkall på prestanda. Paul ser här om detta stämmer in på Corsairs Nautilus 500.

16

Två hårddiskkabinett

Vill man ha extern lagringsmedia är en riktigt smidig lösning 2,5"-kabinetter som inte tar någon större plats och som tillsammans med hårddisken inte väger speciellt mycket. Lösningen kan med andra ord vara ideal för de som vill ha en minimalistisk och mobil lösning. Johan ser här närmare på vad 2, 5"-kabinetterna Revoltec Alu Book Edition 2 och Icy box IB-281U har att erbjuda.

29

AMD AM2 X2 5000+

Att ställa om till DDR2-minnen för AMD innebar att man behövde ändra arkitekturen på sina processorer då minneskontrollern är integrerad. Vi fick möjligheten att testa Athlon 64 X2 5000+ med minnen i DDR2 800 med inställningarna 3-3-3-8 T1. En ny virtualiseringteknik innebär också att man kan använda flera operativsystem samtidigt och riktigt energisnåla modeller är på väg. Med AM2 finns även budgetversionen Sempron tillgänglig på samma plattform som högprestandamodellerna.

77

16 grafikkort prestandatestade

Är du på jakt efter ett bra grafikkort för spel är det ATI eller Nvidia som
gäller. Båda har tekniker för att använda två grafikkort på samma moderkort.
I testet använder vi oss utav totalt 16 grafikkort i standardfrekvenser, vi
testar korten överklockade och när det var möjligt i SLI eller Crossfire.

24

Canon Pixma iP6600D

Mikael Söderlind har testat en kvick skrivare kallad Canon Pixma iP6600D. Skrivaren är för hemanvändaren och har många bra finesser, bland annat att kunna skriva ut på CD- och DVD-skivor.