#4k

Här hittar du alla artiklar som SweClockers publicerat, i kronologisk ordning. Vi skriver nyheter, publicerar recensioner, tävlingar, guider och mycket annat. Vårt huvudfokus är förstås datorhårdvara i form av kompletta datorer, datorkomponenter och tillbehör samt kringutrustning. Vi skriver även om spel, mjukvara, branschnyheter och exempelvis streamingtjänster. Du kan enkelt filtrera listan nedan.

31

Asus ROG Swift PG27UQ: Ny mjukvara ska lösa 144 Hz-problemet – samt uppföljning

Asus meddelar att ny mjukvara har tagits fram som åtgärdar att bilden blir för mörk vid 144 Hz. Del 5 av testet Asus ROG Swift PG27UQ följer upp diskussionerna runt G-Sync-modulen.

26

Asus ROG Swift PG27UQ: Hur den faktiskt är som bildskärm – och lite till

Testet av Asus ROG Swift PG27UQ fortsätter, där vi följer upp problemen med det som faktiskt fungerar och dessutom fungerar bra. PG27UQ är en skärm som kombinerar många egenskaper i ett.

69

Asus ROG Swift PG27UQ: Stora kompromisser vid 144 Hz i 4K-upplösning

I praktiken är det 4K i 120 Hz som gäller för Asus PG27UQ. SweClockers går igenom den komplexa situationen med bandbredd, subsampling och mitt i allt ett fel som gör bilden för mörk.

39

Asus ROG Swift PG27UQ: Local dimming och skärmpanel

Med 384 zoner local dimming är PG27UQ i klass med flaggskeppsmodellerna bland TV-apparaterna. Något som också visar sig stämma i praktiken. SweClockers tittar på Variable Backlight-funktionen

33

Asus ROG Swift PG27UQ: Uppackning och avkodning av logotyperna på kartongen

Thomas har precis packat upp Asus ROG Swift PG27UQ och noterar direkt kartongen, som är fullspäckad med symboler. Flera av dem handlar om betydande och viktiga funktioner i skärmen.

50

Nvidia: "4K-skärmar med 144 Hz, G-Sync och HDR kommer i maj"

Efter mycket om och men bekräftar Nvidia att de nya premiumskärmarna med 4K, 144 Hz, HDR och G-Sync lanseras i slutet av maj. Det bjuds även på en uppdatering för BFGD-konceptet.

19

Wasabi Mango UHD430 är första skärmen med 4K UHD, HDR och 120 Hz

Koreanska Wasabi Mango lanserar sin spelskärm UHD430, vilken är en 43-tumsmodell med 4K-upplösning och en uppdateringsfrekvens på 120 Hz.

25

AMD ger stöd för Microsofts kopieringsskydd och 4K-strömning i senaste drivrutinen

För att få strömma 4K och HDR-innehåll finns strikta krav på att ha rätt hårdvara och mjukvara. AMD bistår med stöd för Microsofts kopieringsskydd Playready i senaste drivrutinen.

25

Philips lanserar bildskärm med Ambiglow och HDR

Philips lanserar nu en ny bildskärm, vilken blir först ut på marknaden med DisplayHDR 1000-certifiering. Skärmen kommer även med företagets dynamiska bakgrundsbelysning Ambiglow.

55

Asus ROG Swift PG27UQ med 4K UHD, HDR och 144 Hz butikslistas

Asus kommande spelskärm med 4K UHD och 144 Hz listas nu i svenska webbutiker. Den väntas lanseras i maj 2018 och har en rekommenderad prislapp på 25 990 kronor.

56

Nvidia: "Skärmar med 4K-upplösning, 144 Hz och G-Sync i april"

Under konferensen GDC meddelar Nvidia att nästa generations spelskärmar fortfarande är på gång, och att de är övertygade om att skärmarna lanseras i april 2018.

27

Dell U3818DW – 38-tumsskärm med fokus på bildkvalitet och färgåtergivning

Bredden och pixelmatrisen är poängen med Dells senaste skärm, men konsekvent färgkvalitet över ytan och vettiga funktioner gör U3818DW till något mer än enbart en bred allroundskärm.

18

Teknikstund: De fem viktigaste skärmnyheterna från CES 2018

SweClockers Thomas Ytterberg sammanfattar nyheterna kring skärmar och skärmteknik som presenterades under CES 2018, där vissa överskattades medan andra gick många förbi.

43

AMD ger processorer och grafikkort stöd för att strömma video i 4K och HDR under 2018

Senare under året får processorer och grafikkort från AMD stöd för att strömma video i 4K och HDR via Netflix, något som i dagsläget endast är möjligt med hårdvara från Intel och Nvidia.

20

VESA avtäcker DP8K-certifieringen för högupplösta skärmar

I ett försök att klargöra vilka kablar som klarar av högupplösta skärmar visar nu organisationen VESA upp certifieringen DP8K, som ska kunna köra 4K i 144 Hz och 8K i 60 Hz.